قفل وام مسکن باز شد

پنجره ایرانیان: سرانجام قفل وام مسکن باز شد؛ قفلی که دیر باز شده بلکه صنعت ساختمان را از رکود نجات دهد
  • دوشنبه 12 مرداد 1394 ساعت 15:46

 انتظار برای گشایش در پرداخت وام مسکن با تصمیم شورای پول و اعتبار در نخستین روزهای خردادماه رقم خورد و پس از کش و قوس فراوان بانک مسکن شرایط پرداخت وام 80 میلیون تومانی برای خانه اولی ها را ابلاغ کرد. 19 خردادماه همزمان با شروع افتتاح حساب در صندوق پس‌انداز «یکم» و ثبت‌نام از متقاضیان تسهیلات جدید خرید مسکن، وزیر راه و شهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی در شعبه مرکزی بانک مسکن حاضر شدند و به تشریح ابزارها و برنامه‌های مکمل برای تقویت تامین مالی بخش مسکن پرداختند. این صندوق فاز اول از پروژه تغییر و تحول در ماموریت‌های بانک عامل بخش مسکن است که قرار است بانک مسکن در ریل‌گذاری جدید به بانک توسعه‌ای تبدیل شود و همچون سایر کشورها، با پرداخت تسهیلات بلندمدت و ارزان قیمت، از سیاست‌های حمایتی دولت در بخش مسکن پشتیبانی مالی به عمل آورد. عباس آخوندی ضمن تشریح ادوات لازم برای ایجاد ریل جدید پولی در بخش مسکن و تاکید بر پرهیز دولت از وابستگی دوباره به «تسهیلات تکلیفی» و «استقراض از بانک مرکزی»، از آمادگی لازم برای تحول در بانک مسکن خبر داد. افزایش سرمایه بانک مسکن به حداقل 10 هزار میلیارد تومان (حدود سه برابر سطح فعلی)، کاهش نرخ سپرده قانونی این بانک از 10 درصد فعلی به 2 درصد، تدوین مقررات نظارتی و مدیریتی مخصوص بانک توسعه‌ای و معافیت این بانک از برخی محدودیت‌ها و الزامات حاکم بر بانک‌های تجاری در کنار رسوب حساب‌های دولتی در بانک مسکن، پیش‌نیازهای این تحول است.

برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.

دستور وام 80 میلیونی ابلاغ شد
بانک مسکن سرانجام دستور‌العمل نحوه پرداخت وام 80 میلیون تومانی برای خانه اولی‌ها را به شعب خود ابلاغ کرد.دستورالعمل ابلاغ شده بانک مسکن، شرایط ملک نوساز را گذشت کمتر از 7 سال از تاریخ صدور جواز ساخت و سه سال از تاریخ صدور پایان کار اعلام کرده است.
در دستورالعمل اجرایی آمده است: بر اساس مصوبه مورخ 29 اردیبهشت ماه شورای محترم پول و اعتبار مقرر گردید بانک مسکن تسهیلات خرید و ساخت مسکن را تحت عنوان صندوق پس انداز مسکن یکم با رعایت شرط تعادل منابع و مصارف حساب، به اشخاصی که برای اولین بار اقدام به تهیه واحد مسکونی می‌نمایند، پرداخت نماید. در این راستا دستورالعمل پرداخت تسهیلات خرید و احداث واحد مسکونی از محل حساب صندوق پس‌انداز مسکن یک به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
الف) ضوابط و شرایط اختصاصی حساب:
1ـ حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم (خانه اولی‌ها) به منظور فراهم شدن امکان اعطای تسهیلات خرید و ساخت واحد مسکونی، افتتاح می‌گردد.
توضیح : در صورت استفاده از تسهیلات در قالب ساخت، سهم تسهیلات گیرنده/ گیرندگان باید یک واحد مستقل باشد.
2ـ سقف فردی تسهیلات قابل اعطا بر روی هر واحد در شهر تهران 800 میلیون ریال، در شهرهای بزرگ بالای 200 هزار نفر جمعیت 600 میلیون ریال و سایر مناطق شهری معادل 400 میلیون ریال تعیین می‌گردد.
3ـ حداقل متوسط موجودی در هر دوره 6 ماهه برای کسب سقف‌های تسهیلاتی 800 میلیون ریال، 600 میلیون ریال و 400 میلیون ریال، به ترتیب 135 میلیون ریال، 100 میلیون ریال و 67 میلیون ریال تعیین می‌گردد.
4ـ دارندگان حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم قادر خواهند بود پس از گذشت حداقل 12 ماه (2 دوره) از تاریخ افتتاح حساب خود با رعایت متوسط موجودی‌های لازم، از سقف تسهیلات با سپرده طرح برخوردار گردند.
5ـ کسب حداقل متوسط موجودی تعیین‌شده برای هر سقف تسهیلاتی، طی حداقل مدت انتظار اولیه (دو دوره شش ماهه ابتدایی مورد محاسبه) جهت بهره‌مندی از تسهیلات الزامی می‌باشد.
6ـ حداقل مبلغ جهت افتتاح حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم در شهر تهران، شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و سایر شهرها معادل 67 میلیون ریال تعیین می‌گردد. بدیهی است واریز به / برداشت از حساب آزاد بوده، در محاسبه متوسط موجودی هر دوره، حداقل موجودی روزانه ملاک عمل خواهد بود.
7ـ نرخ سود تسهیلات فروش اقساطی اعطایی از محل این حساب معادل نرخ سود تسهیلات با سپرده در زمان اعطای تسهیلات تعیین و با توجه به مصوبه شورای پول و اعتبار در حال حاضر 14 درصد می‌باشد.
8ـ نرخ سود تسهیلات احداث واحد مسکونی در دوران مشارکت و بازپرداخت همانند نرخ سود تسهیلات خرید خانه (در حال حاضر 14 درصد) می‌باشد.
9ـ حداکثر مدت بازپرداخت تسهیلات اعطایی از محل حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم 12 سال (144 ماه) می‌باشد.
تبصره: در صورتی که پرداخت تسهیلات در قالب مشارکت مدنی صورت پذیرد و طول دوران مشارکت مدنی (دوره مشارکت و دوره تأخیر بعد از مشارکت) از 12 ماه تجاوز نماید، مدت بازپرداخت تسهیلات فروشی اقساطی ناشی از سهم‌الشرکه با احتساب مدت مازاد بر 12 ماه تعیین خواهد گردید. ضمناً کسر ماه، یک ماه کامل درنظر گرفته می‌شود.
توضیح: بدیهی است در شهر تهران و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت پرداخت تسهیلات با سقف‌های پایین‌تر (600 میلیون ریال و یا 400 میلیون ریال) امکان‌پذیر بوده، حداقل متوسط موجودی لازم برای دوره‌های شش ماهه با توجه به سقف تسهیلاتی انتخابی تعیین خواهد گردید.
ب) متقاضیان واجد شرایط (خانه اولی):
1ـ متأهل یا سرپرست خانوار باشد.
سرپرست خانوار: افرادی که همسر آنان فوت شده و یا از همسر خود جدا شده‌اند و سرپرستی و یا حضانت فرزند/ فرزندان را عهده‌دار می‌باشند.
2ـ متقاضی، همسر و فرزندان صغیر وی از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانک‌ها جهت خرید، احداث واحد مسکونی، انتقال سهم‌الشرکه یا تعمیر واحد مسکونی استفاده نکرده باشند.
3ـ متقاضی و همسر وی از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشند. (استعلام فرم (ج) از وزارت راه و شهرسازی مبنی بر عدم استفاده متقاضی از تسهیلات دولتی شامل زمین، مسکن، تسهیلات یارانه‌ای و...)
توضیح: همزمان با اعطای تسهیلات، فرم «ج» دریافت‌کنندگان قرمز خواهد گردید.
تبصره 1: در زمان افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم الزامی به قرمز شدن یا ارائه فرم «ح» نبوده، اقرارنامه کتبی مبنی بر عدم استفاده از امکانات مذکور و سلب مسئولیت از بانک در صورت وجود سابقه در زمان پرداخت تسهیلات ـ که در نمونه فرم افتتاح حساب پیش‌بینی گردیده ـ از افتتاح‌کننده حساب اخذ می‌گردد.
تبصره 2: دارندگان حسابی که از دریافت تسهیلات انصراف می‌دهند (و یا طبق مقررات مشمول دریافت تسهیلات طرح نمی‌گردند) در زمان فسخ حساب، از سودی معادل سود سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی دوره متناظر (در حال حاضر 10 درصد) بهره‌مند می‌گردند.
تبصره 3: در صورتی که دارنده حساب صندوق پس‌انداز مسکن یک واجد شرایط تسهیلات طرح خانه اولی نباشد، می‌تواند از مزایای تسهیلاتی حساب صندوق پس‌انداز مسکن (خرید و احداث واحد مسکونی9 تا سقف‌های مقرر در حساب صندوق پس‌انداز مسکن عادی بهره‌مند گردد.
ج) ویژگی‌های ملک مورد معرفی:
ملک مورد معرفی متقاضی جهت دریافت تسهیلات خرید ضمن دارا بودن شرایط و مشخصات لازم (از جمله رعایت آیین‌نامه 2800 و تأیید استحکام بنا مطابق سایر تسهیلات مشابه) باید نوساز باشد.
توضیح: منظور از ملک نوساز، ملکی است که از تاریخ صدور جواز ساخت آن بیش از 7 سال و از تاریخ صدور پایانکار ساختمانی آن بیش از 3 سال سپری نگردیده باشد.
د) روش محاسبه امتیاز تسهیلاتی (متوسط موجودی):
1ـ امتیاز تسهیلاتی به ازای هر شش ماه یک برابر متوسط موجودی حساب صندوق پس‌انداز مسکن یک محاسبه می‌گردد.
2ـ محاسبه امتیاز تسهیلاتی بدین ترتیب است که متوسط موجودی حساب به ازای کمترین مانده در طی روز، طبق رویه حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن و در قالب فرمول زیر مورد محاسبه قرار خواهد گرفت.
جمع کمترین مانده روزهای طی دوره انتظار= متوسط موجودی هر دوره
تعداد روزهای تشکیل‌دهنده
3ـ مانده کمتر از 50.000 ریال در روز، در محاسبات، صفر منظور می‌گردد.
4ـ مبدأ شروع انجام محاسبات از تاریخ افتتاح حساب به طرف تاریخ تقاضای تسهیلات متقاضی، با انتخاب تاریخ شروع محاسبه متوسط موجودی و تسهیلات متعلقه توسط بانک یا صاحب حساب (هر تاریخی که دربردارنده امتیاز تسهیلاتی بیشتر برای صاحب حساب باشد) تعیین می‌گردد.
5ـ کسب حداقل متوسط موجودی تعیین‌شده طی دو دوره اولیه انتظار، جهت تداوم انجام محاسبات الزامی است و در صورت عدم کسب حداقل متوسط موجودی مورد نیاز با توجه به سقف تسهیلات مورد درخواست، فقط با تغییر مبدأ انجام محاسبات و انتخاب مبدأ جدید و نادیده گرفتن مدت قبل از تاریخ مبدأ جدید و کسب حداقل متوسط موجودی مورد نیاز طی دوره یا دوره‌های اولیه انتظار بعد از مبدأ جدید، امکان تداوم انجام محاسبات میسر خواهد گردید.
6ـ پس از کسب حداقل متوسط موجودی در دو دوره اولیه انتظار، چنانچه در سایر دوره‌های انتظار، حداقل متوسط موجودی مورد نیاز کسب نگردد، محاسبه به یکی از دو روش ذیل (هرکدام به نفع مشتری باشد) صورت می‌پذیرد.
1-6- امتیاز تسهیلاتی دوره مذکور حذف و معادل حداقل متوسط موجودی لازم تعیین شده براساس سقف تسهیلات مورد نظر از سقف تسهیلات تعیین شده، کسر می‌گردد. جبران سقف تسهیلات کسر شده صرفاً از دوره ششم به بعد امکان‌پذیر خواهد بود.
1-7- امتیاز متعلق به آن دوره در محاسبه میزان تسهیلات متعلقه ؟؟؟ و معادل مابه‌التفاوت ؟؟؟ موجودی دوره مذکور از حداقل متوسط موجودی لازم تعیین شده براساس سقف تسهیلات مورد نظر، از سقف تسهیلات تعیین شده کسر می‌گردد و جبران سقف تسهیلاتی از دست داده شده به هیچ وجه حتی بعد از گذشت 6 دوره نیز امکان‌پذیر نمی‌باشد.
7- مهلت استفاده از سقف تسهیلات متعلقه در صورت برداشت موجودی حساب (کاهش موجودی به کمتر این حداقل تعیین شده پس از کسب امتیاز تسهیلاتی) در دوره 6 ماهه (یک سال) می‌باشد و در صورت عدم استفاده از تسهیلات در مهلت تعیین شده (مطابق روش صندوق پس انداز مسکن) قسمتی از امتیاز تسهیلاتی طبق روش‌های یاد شده فوق (حسب مورد) از سقف تسهیلات کسر خواهد گردید.
هـ .شرایط استفاده از سقف تسهیلاتی پس‌انداز مسکن یکم توأم با انواع حساب‌های تعهدی مسکن قبلی (شامل حساب صندوق پس‌انداز مسکن، صندوق ساخت مسکن) اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن
1- مدل تلفیق:
تلفیق حساب‌های تعهدی قبلی با حساب صندوق پس‌اندازمسکن یکم امکان‌پذیر نمی‌باشد.
2- مدل تجمیع:
2-1- تجمیع امتیاز صندوق پس‌انداز مسکن یکم با اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن درحال حاضر امکان‌پذیر نمی‌باشد.
2-2- دارندگان حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن (شامل حساب صندوق پس‌انداز ساخت مسکن (صرفاً برای ساخت مسکن) و صندوق پس‌انداز مسکن) با شرایط زیر می‌توانند از سقف تسهیلات جدید بهره‌مند گردند.
1-2-2- از تاریخ افتتاح حساب قبلی آنان تا تاریخ ابلاغ بخشنامه حدالقل یک سال سپری شده باشد.
2-2-2- حداقل متوسط موجودی حساب آنان در دوره‌های سپرده‌گذاری منطبق با شرایط حساب صندوق مسکن یکم باشد.
3-2-2- باید یک فقره حساب صندوق مسکن یکم افتتاح نموده و حداقل یک دوره 6 ماهه سپری نمایند.
4-2-2- حداقل متوسط موجودی هر دوره در حساب جدید نیز مطابق با مبالغ مذکور در بند 3 قسمت (الف) باشد.
توضیح 1: در صورت وجود حساب‌های متعدد صندوق پس انداز مسکن، صرفاً یک فقره حساب صندوق قبلی در قاعده تجمیع قابل پذیرش می‌باشد.
توضیح 2: برای محاسبه امتیاز تسهیلاتی حساب‌های تجمیعی (حساب قبلی و حساب جدید) صرفاً از یک منو سقف تسهیلاتی یکسان برای هر دو حساب)‌استفاده گردد. بدیهی است سقف تسهیلات قابل اعطا نیز معادل منوی تسهیلاتی انتخاب شده (400، 600 و یا 800 میلیون ریالی) خواهد بود. بدین صورت که امتیاز هر یک از حساب‌ها با توجه به منوی انتخابی (400، 600 و یا 800 میلیون ریالی) به صورت جداگانه محاسبه و با یکدیگر تجمیع می‌گردند، سپس امتیاز تجمیعی با منوی انتخابی مقایسه گردیده، هر کدام که کمتر باشد به عنوان تسهیلات قابل اعطا محسوب می‌گردد.
توضیح 3: در محاسبه امتیاز حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم و حساب صندوق مسکن قبلی محدودیت 200 میلیون ریال برای سقف تسهیلات حساب صندوق پس‌انداز مسکن قبلی اعمال نگردیده، مجموع تسهیلات متعلق به حساب قبلی و حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم نیز در سر فصل تسهیلاتی مربوط به حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم قابل پرداخت می‌باشد.
و- تجمیع و تلفیق در حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم:
1- تجمیع امتیاز تسهیلاتی دو یا چند فقره حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم با یکدیگر امکان‌پذیر نمی‌باشد.
2- تلفیق گردش حساب دو یا چند فقره حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم با یکدیگر طبق ضوابط حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم بلامانع می‌باشد.
ز- سایر شرایط:
1- به سپرده صندوق پس‌انداز مسکن یکم هیچ گونه سودی (مگر در حالت فسخ حساب و انصراف از دریافت تسهیلات) تعلق نمی‌گیرد.
2- تسهیلات گیرنده بایستی توانایی پرداخت اقساط را داشته و این موضوع به طرق مقتضی (حکم استخدامی، فیش حقوقی، گردش حساب بانکی، جواز کسب و...) توسط شعبه احراز گردد.
3- دارندگان حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن یکم می‌توانند صرفاً با بستگان نزدیک خود (پدر، مادر، همسر، فرزند، خواهر، برادر، نوه، پدربزرگ، مادربزرگ) افتتاح حساب، اخذ تسهیلات یا درخواست انتقال حساب فی‌مابین خود را بنمایند.
4- انتقال حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم به سایر مناطق شهری جهت استفاده از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن با رعایت کمترین سقف‌های مقرر در منطقه افتتاح حساب اولیه یا منطقه استفاده از تسهیلات (هر کدام کمتر بود)، مطابق ضوابط حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن میسر می‌باشد.
5- هر گونه تغییر در ضوابط و تسهیلات این حساب‌ها که از طرف شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی تصویب و ابلاغ گردد، مورد قبول سپرده‌گذار می‌باشد.
6- هر فرد تنها مجاز به استفاده از یک فقره تسهیلات در قالب صندوق پس انداز مسکن یکم می‌باشد.
7- جهت اطمینان از اینکه متقاضی تسهیلات حائز شرایط لازم برای استفاده از تسهیلات می‌باشد، استعلام از سامانه‌های اطلاعاتی سازمان ملی زمین و مسکن برای متقاضی و همسر وی، همچنین استعلام از سامانه اطلاعاتی بانک مسکن و بانک مرکزی برای متقاضی، همسر و فرزندان صغیر وی در زمان استفاده از تسهیلات الزامی است.
8- سپرده‌پذیری و پرداخت تسهیلات از محل حساب‌های تعهدی مسکن قبلی و تا سقف‌های مقرر قبلی و با همان مقررات، کماکان به قدرت و اعتبار خود باقی می‌باشد.
9- بازپرداخت تسهیلات طبق درخواست کتبی گیرنده تسهیلات به صورت ساده یا پلکانی (سالانه و دوره‌ای) امکان‌پذیر می‌باشد.
10- خرید مشترک واحد مسکونی مطابق ضوابط حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن و با رعایت شرایط و ضوابط اختصاصی این طرح امکان‌پذیر می‌باشد.
11- پرداخت تسهیلات موضوع طرح صندوق پس‌انداز مسکن یکم صرفاً در مناطق شهری امکان‌پذیر بوده و در مناطق خارج از محدوده خدمات شهری میسر نخواهد بود.
12- اعضای تسهیلات جعاله به گیرندگان تسهیلات خانه اولی، مطابق ضوابط و مقررات ذیربط از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن یا سایر انواع صندوق پس‌انداز مسکن امکان‌پذیر می‌باشد.
13- اعطای تسهیلات در طرح خانه اولی‌ها به اتباع خارجی امکان‌پذیر نمی‌باشد.
14- سایر ضوابط و شرایط استفاده از تسهیلات مذکور براساس آیین‌نامه و دستورالعمل‌های داخلی بانک در مورد انواع حساب‌های پس‌انداز مسکن می‌باشد.
ح- سرفصل‌های حسابداری مرتبط با افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم:
جهت کنترل وضعیت منابع و مصارف حساب‌های افتتاحی، مانده حساب‌ها و..، در افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم در هر یک از مناطق طبق تعریف ارائه شده، از سرفصل حسابداری مجزا استفاده گردیده، سرفصل حساب‌های سود پرداختی تمامی مناطق یکسان خواهد بود.
اقساط وام مسکن 80 میلیونی چند است؟
 مدیرعامل بانک مسکن گفت: مجموع تسهیلات پرداختی به بخش مسکن و ساختمان در شبکه بانکی کشور در سال 93 به 404 هزار میلیارد ریال رسید که این میزان 11.8 درصد کل تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایرنا، محمد هاشم بت شکن روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: بانک مسکن تا پایان سال گذشته 198 هزار میلیارد ریال از این میزان تسهیلات را به بخش مسکن و ساختمان اختصاص داد.
وی با بیان اینکه سهم تسهیلات پرداختی بانک مسکن برای خرید و یا احداث ساختمان 47 درصد از این تسهیلات بود، گفت: سال گذشته این بانک برای مشارکت مدنی ساخت مسکن به صاحبان 95 هزار دستگاه واحد مسکونی تسهیلات پرداخت کرده است.
مدیرعامل بانک مسکن اضافه کرد: سال گذشته این بانک برای خرید 125 هزار دستگاه واحد مسکونی تسهیلات خرید پرداخت کرد و برای تعمیر مسکن نیز 120 هزار فقره تسهیلات جعاله اختصاص داد.وی اظهار داشت: بانک مسکن بدون احتساب مسکن مهر در سال گذشته برای 578 هزار دستگاه واحد مسکونی فروش اقساطی کرد و آمارها نشان می دهد میزان پرداخت تسهیلات این بانک طی سال گذشته در مقایسه با سال 92 رشد حدود 15 درصدی داشته است.
بت شکن با بیان اینکه سال گذشته شبکه بانکی کشور 3 هزار و 414 میلیارد ریال به بخش های مختلف تسهیلات پرداخت کرده است، گفت: از این میزان 404 هزار میلیارد ریال در حوزه ساختمان و مسکن به متقاضیان پرداخت شده است. وی با اشاره به میزان تسهلات پرداختی به مسکن مهر، افزود: تا پایان سال گذشته بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات به این طرح 482 هزار میلیارد ریال قرارداد منعقد کرده که 440 هزار میلیارد ریال آن را پرداخت کرده است.
به گفته وی تا پایان سال گذشته اقساط یک میلیون و 400 هزار واحد از 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر تقسیط شد و برای نخستین بار در کشور بانک مسکن با تشکیل شرکت تامین سرمایه در بازار بورس با 2 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری، استفاده از ابزارهای جدید مالی در بخش مسکن و ساختمان را بدون اتکا به منابع بانکی تامین کرد. بت شکن در ادامه با اشاره به افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن، یادآور شد: با ابلاغ دستورالعمل افزایش سقف تسهیلات به یک هزار و 251 شعبه، شعب بانک مسکن از فردا نسبت به افتتاح حساب صندوق پس انداز یکم برای خانه اولی ها در سطح کشور را آغاز می کنند.
وی افزود: در این دستورالعمل نرخ سود این تسهیلات (از محل صندوق پس انداز مسکن یکم) 14 درصد و زمان بازپرداخت آن 12 سال خواهد بود و در صورتی که کسی با افتتاح این حساب از خرید خانه منصرف شود، سپرده خود را با سود 10 درصدی دریافت خواهد کرد.
به گفته بت شکن، این تسهیلات در قالب عقود مشارکت مدنی و صرفا به متقاضیان متأهل و یا سرپرست خانوار تعلق می گیرد و عمر واحدهای مسکونی که از محل این تسهیلات خریداری می شود نباید از صدور پروانه ساختمانی آن بیش از 7 سال و یا از زمان صدور مجوز پایان کار آن 3 سال گذشته باشد. وی با بیان اینکه امکان تقسیط پلکانی این تسهیلات فراهم شده است، گفت: در صورتی که اقساط این تسهیلات به صورت پلکانی پرداخت شود در آن صورت اقساط تسهیلات 80 میلیون تومانی ماهانه 9 میلیون و 370 هزار یال خواهد بود، اقساط تسهیلات 60 میلیون تومان 7 میلیون و 30 هزار ریال و اقساط 40 میلیون تومانی معادل 4 میلیون و 680 هزار ریال خواهد بود.

نشریه پنجره ایرانیان ـ سال هشتم ـ شماره 93 ـ تیر 94


ثبت نظر

ارسال