ساختمان‌سازی سریع و اسکان آسیب‌دیدگان در سوانح طبیعی با پرینترهای سه‌بعدی

پنجره‌ایرانیان؛ فناوری پرینترهای سه‌بعدی توسط یکی از شرکت‌های فناور در صنعت ساخت‌وساز وارد شده و به دلیل دقت بالا و سرعت ساخت بالا، این فناوری می‌تواند برای اسکان سریع آسیب‌دیدگان در سوانح طبیعی مورداستفاده قرار گیرد.
  • دوشنبه 9 مرداد 1402 ساعت 11:49

به گزارش ایسنا، چاپ سه‌بعدی مجموعه‌ای از فرآیندهایی است که مواد به‌صورت کنترل‌شده‌ به یکدیگر پیوند داده می‌شوند تا یک شیء سه‌بعدی ساخته شود و معمولا این پیوند به‌صورت لایه‌لایه انجام می‌شود. ازاین‌رو چاپ سه‌بعدی یک فناوری توانمند است که به طراحان آزادی طراحی بی‌سابقه‌ای می‌دهد و این در حالی است که این فرایند ابزار کمتری نیاز دارد و نتیجتاً باعث کاهش هزینه‌های سنگین می‌شود. همچنین به‌وسیله این فناوری قطعات را می‌توان به‌طور خاص طراحی کرد و نیازی به مونتاژ با هندسه و ویژگی‌های پیچیده برای دستگاه نیست.

این فناوری همچنین به‌عنوان یک فناوری با مصرف بهینه انرژی ظهور کرده است و همچنین هیچ‌گونه آلودگی‌ای برای محیط‌زیست ندارد. با استفاده از مواد استاندارد طول عمر قطعات بیشتر می‌شود، زمان ساخت آن‌ها کاهش می‌یابد و درعین‌حال استحکام بالا می‌رود.

این فناوری توسط یکی از واحدهای فناور وارد صنعت ساخت‌وساز شده، محققان این شرکت با استفاده از پرینترهای سه‌بعدی، خانه‌هایی را طراحی و ساخته‌اند که می‌تواند در مدت‌زمان کمی نیاز به مسکن و سرپناه را مرتفع کند.

محسن خیرمند پاریزی، مدیر این واحد فناور، تولید پرینترهای سه‌بعدی در حوزه ساخت‌وساز را از دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: ملاک برتری این پرینتر سه‌بعدی نسبت به سایر محصولات این است که بر اساس مصالح بومی اقدام به تولید محصول نهایی که شامل پانل‌های رسی است، می‌کند.

وی ساخت سریع، هزینه ساخت کم، دقت و سرعت بالا و کاهش ضایعات ساختمانی را از مزایای این روش دانست و اظهار کرد: این تکنولوژی به دلیل سرعت ساخت بالا می‌تواند در زمینه اسکان آسیب‌دیدگان پس از سوانح طبیعی کاربرد داشته باشد، ضمن آنکه در اسکان روستایی و شهری نیز می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد.

خیرمند، تولید پانل‌های بازیافتی را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و یادآور شد: ساختمان‌سازی دارای نخاله‌ها و پسماندهای زیادی است که به دلیل غیرقابل استفاده بودن در طبیعت رهاسازی می‌شوند که این امر موجب آلودگی محیط‌زیست خواهد شد.

مدیر این شرکت فناور، تولید پانل‌های ساختمانی با استفاده از دورریزهای صنعت ساختمان‌سازی را راهکارهای فناورانه این شرکت برای بازیافت مواد باطله این صنعت دانست و یادآور شد: استفاده مجدد از این نخاله‌ها موجب می‌شود ۳۰ درصد از هزینه‌های ساخت‌وساز کاهش یابد و از سوی دیگر سبک بودن این پانل‌ها کاهش وزن سازه را نیز در پی دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این‌ها پانل‌های تولیدشده مقاوم در برابر حریق و زلزله است. آزمون‌های این محصول در دانشگاه‌های آزاد تهران غرب، قم و دانشگاه مازندران اجرایی شده است.


ثبت نظر

ارسال