معاملات آلومینیومی در بورس کالا کاهش یافته است

پنجره‌ایرانیان؛ مدیر تدارکات و خرید شرکت آلومینیوم هزار گفت: تفاوت قیمت آلومینیوم در بورس کالا و بازار آزاد باعث شده است تا عمده مصرف‌کنندگان شمش آلومینیوم به بازار آزاد رجوع کنند.
  • چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400 ساعت 13:59

رضا هاشمی در گفت‌وگو با فلزات آنلاین، اظهار داشت: به این علت که واردات با مشکلات فراوانی روبه‌رو بوده و به‌نوعی سخت شده است، از تولیدات داخلی حمایت بیشتری صورت گرفته و بیشترین میزان خرید مشتریان از محصولات داخلی اتفاق افتاده است و به طور کلی از این جنبه، وضعیت تولید و فروش برای شرکت ما نیز طی یک سال اخیر بسیار مطلوب بود اما از طرف دیگر، فرایند تامین مواد اولیه و اخذ مجوز از وزارت صمت برای واردات مواد، سخت و بسیار زمان‌بر بوده و همین باعث شده است تا کار برای ما کمی سخت شود.

وی افزود: نسبت به دو سال قبل، میزان سفارش‌ها بسیار مطلوب شده و افزایش مناسبی پیدا کرده است. در بعضی زمینه‌ها، قبلا به دنبال این بودیم که وزارت صمت حمایت‌هایی را پایه‌گذاری کند و برای مصرف‌کنندگان محدودیت‌هایی ایجاد شود تا محصولی که داخل کشور در حال تولید است را نتوانند از خارج از کشور وارد کنند اما حالا شرایط به‌گونه‌ای شده که مشتریانی که سال‌های گذشته علاقه‌مند به واردات محصولات بودند، حال نیازهای خود را از این شرکت تامین می‌کنند.

این فعال صنعت آلومینیوم با اشاره به آغاز عرضه و معامله صادراتی شمش آلومینیومی در بورس کالا، تصریح کرد: در بورس کالا، پارامترهایی وجود دارند که باید به درستی روشن شده و به واسطه آن برخی از مشکلات حل شود؛ قیمت‌های صادراتی در نظر گرفته، کمی جاذبه را برای خریداران از بین برده است. چراکه قیمت پایه بورس کالا با بازار آزاد 10 تا 20 درصد نوسان داشته و همین عدم توازن و ثبات، خریداران را برای خرید از بورس کالا مشتاق نمی‌سازد. زیرساخت‌ها باید برای جذب مشتری مخصوصا واحدهای تولیدی که خود صادرات محصولات آلومینیومی انجام می‌دهند، فراهم شود. به طور کلی، بورس یک عامل اجرایی است و تمام سیاست‌گذاری‌ها و دستورات اصلی برای انجام این کار، در جاهای دیگری تبیین می‌شود.

مدیر تدارکات و خرید شرکت آلومینیوم هزار در پاسخ به اینکه معاملات بورس تا چه میزان بر شفافیت قیمت‌گذاری اثرگذار است، عنوان کرد: اگر فرایند عرضه و معامله در بورس کالا به صورت مستمر باشد، قطعا مفید خواهد بود. در حال حاضر بعضی از شرکت‌ها برای عرضه شمش در بورس کالا اقدام می‌کنند اما مشتریان از بورس خرید نمی‌کنند. عمدتا به صورت مستقیم بین خود کارخانه‌ها خریدوفروش شمش آلومینیومی انجام می‌شود. قیمت‌ آلومینیوم در بازار آزاد، با قیمت‌های اعلام‌شده برای این محصول در بورس کالا فاصله زیادی دارد که منطقی نیست.

هاشمی در پاسخ به این سوال که روند صعودی قیمت جهانی آلومینیوم چه تاثیری بر صنعت آلومینیوم کشور خواهد گذاشت، اظهار کرد: در فروردین ماه 1399 که قیمت کف آلومینیوم حدود یک هزار و 423 دلار بود، با شیوع کرونا ویروس در سطح جهان، اکثر کارخانه‌ها تعطیل شدند و آلومینیوم در بورس فلزات لندن با تقاضای چندانی مواجه نبود اما بعد از گذشت مدتی، چرخ تولید کارخانه‌های تعطیل مجدد شروع به حرکت کرد و بورس فلزات لندن نیز فعالیت بیش از پیش را در دستور کار قرار داد و آلومینیوم مانند بسیاری از فلزات دوباره به حیات خود بازگشت و در حال حاضر قیمت آلومینیوم در LME، بالای دو هزار و 500 دلار است و طبق یک ثبات نسبی به روند صعودی خود ادامه می‌دهد.

این تولیدکننده آلومینیوم اذعان کرد: نوسانات نرخ ارز به شکل مستقیم روی فعالیت و تولید یک شرکت تاثیرگذار است؛ شمش آلومینیومی با احتساب نرخ دلار که افزایش پیدا کرده است، خریداری می‌شود. در زمانی ممکن است به یکباره، قیمت دلار کاهش پیدا کند و در نهایت روی قیمت تمام‌شده محصول تاثیر مستقیم داشته باشد و باعث شود تا ارزش شمش خریداری‌شده به پایین‌ترین حد ممکن برسد. یک واحد تولیدی باید همیشه در حال فعالیت باشد و تمام خطوط تولید به فعالیت خود ادامه دهند تا تعهدات شرکت به مشتریان اجرا شود. افزایش و کاهش نرخ ارز علاوه‌ بر تولیدکننده، می‌تواند برای مشتریان هم دردسرساز شود.

مدیر تدارکات و خرید شرکت آلومینیوم هزار با اشاره به فعالیت مجدد کارخانه‌‌های چینی بعد از بحران ابتدایی کرونا، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان ایرانی مواد موردنیاز خود را از شرکت‌های چینی خریداری می‌کنند و در حال حاضر می‌‌توانند نگران انجام تعهدات تولیدکنندگان چینی در تحویل محصول نباشند اما چالش اصلی که در این زمینه وجود دارد، این است که فرایند اخذ مجوز برای خروج ارز به شدت طولانی است و در این میان، بعضا افزایش قیمت رخ می‌دهد که جبران آن معضل بزرگی است.


ثبت نظر

ارسال