کاهش نرخ دلار و فرصت سودسازی آلومینیومی‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: با کاهش نرخ دلار هر چه مواد اولیه ارزان‌تر خریداری شود نرخ محصول نهایی ارزان‌تر می‌شود و زیاد روی سود شرکت‌ها تاثیرگذار نیست مگر اینکه بتوان صادرات انجام داد.
  • سه شنبه 21 اردیبهشت 1400 ساعت 13:11

به گزارش بورس نیوز، آریا صادق نیت حقیقی اظهار کرد: تحریم‌ها موجب رونق در تولید و صنایع داخلی و دولتمردان را ناچار کرد تا نگاه به داخل داشته باشند.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: امیدواریم برجام موجب گشایش‌های اقتصادی شود و در روابط مالی و بانکی گشایش‌هایی ایجاد شود تا تبادلات با دنیا به‌راحتی صورت گیرد که برای صنعت آلومینیوم بسیار مناسب است هرچند گشایش‌های اقتصادی نباید منجر به این شود که مجددا دولت نگاه به خارج را در دستور کار قرار دهد.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌ها مبنی بر کاهش نرخ ارز گفت: تمام مواد اولیه صنعت هرچند داخلی است، اما بر اساس نرخ دلار قیمت‌گذاری می‌شود و کاهش نرخ دلار می‌تواند به پایین آمدن نرخ مواد اولیه کمک کند و موجب تقویت شرکت‌ها شود.

صادق نیت حقیقی بیان کرد: هرچند افزایش قیمت و تورم به نفع شرکت‌ها بود، اما از طرفی سرمایه در گردش شرکت‌ها را با مشکل مواجه و آن‌ها را نیازمند دریافت تسهیلات از نظام بانکی کرد که با توجه به نرخ بالای این تسهیلات، تولیدکنندگان در رقابت با رقبا با مشکلاتی مواجه شدند.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران خاطرنشان کرد: امیدواریم کاهش نرخ ارز موجب افزایش توان مصرف‌کنندگان و رونق بازار و کسب‌وکار صنایع داخلی شود.

وی درباره تاثیر برجام و نرخ دلار بر سودآوری شرکت‌ها تصریح کرد: این موضوع تفاوت زیادی بر سود نخواهد داشت هر چه مواد اولیه ارزان‌تر خریداری شود نرخ محصول نهایی ارزان‌تر می‌شود و زیاد روی سود شرکت‌ها تأثیرگذار نیست مگر اینکه بتوان صادرات انجام داد.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: قیمت دلار هر زیانی که برای کشور داشت در بخش صادرات موجب رشد شد و شاهد جهش صادرات کالا‌های ایرانی در این بخش بودیم که به لطف دولت و سنگ‌اندازی‌های صورت گرفته این بخش نیز به مشکل برخورد کرد و فقط زیان‌های رشد دلار به کشور تحمیل شد.

صادق نیت حقیقی تاکید کرد: کاهش نرخ دلار موجب خواهد شد شرکت‌ها ازلحاظ سرمایه در گردش با مشکل کمتری مواجه شده و با ظرفیت بیشتری مشغول به فعالیت شوند درحالی‌که در حال حاضر بسیاری از واحد‌ها با ظرفیت ناقص در حال تولید هستند.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران افزود: به دلیل برگشت خطوط تولید المهدی و هرمزال و وارد مدار شدن آلومینیوم جاجرم و جنوب در سال گذشته ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسید و برای سال ۱۴۰۰ نیز پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه چه برجام به نتیجه برسد یا به نتیجه نرسد دولت نباید این روز‌ها را فراموش کند، گفت: نگاه به داخل و صنایع داخلی هم می‌تواند مشکل اشتغال را حل کند و هم صنعت را رونق ببخشد بنابراین باید به تقویت و پشتیبانی از صنایع ادامه دهد.


ثبت نظر

ارسال