صنایع کوچک و پایین‌دست آلومینیوم روزبه‌روز ضعیف‌تر می‌شوند

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت آلومینیوم آذر نوین گفت: قاعدتا هر شرکتی در شرایط بحرانی حاکم بر اقتصاد کشور، دچار کمبود نقدینگی می‌شود که دولت در این شرایط وظیفه دارد از بخش تولید حمایت کند و یا حداقل مشوق‌های مالیاتی را در نظر بگیرد اما آنچه شاهد هستیم این است که واحدهای تولیدی فاقد منابع مالی قوی، روزبه‌روز ضعیف‌تر می‌شوند و حتی شرایط دریافت وام بانکی را نیز ندارند.
  • دوشنبه 28 مهر 1399 ساعت 13:43

به گزارش فلزات آنلاین، فرامرز قهرمان‌پور، مدیرعامل شرکت آذر نوین در رابطه با آنادایزینگ یا پادرکوتینگ گفت: به‌طورکلی، پوشش سطحی پروفیل دروپنجره آلومینیومی به‌منظور ایجاد زیبایی و افزایش مقاومت محصول موردنظر انجام می‌شود. دو روش رایج آبکاری محصولات آلومینیومی آنادایزینگ و پادرکوتینگ بوده که نسبت به هم دارای معایب و مزایایی هستند. در رنگ‌کاری به‌ روش آنادایزینگ، از خود عنصر آلومینیوم استفاده می‌شود؛ درصورتی‌که در به‌کارگیری رنگ پودری، در اصل مواد مختلف با یکدیگر ترکیب شده و به بدنه پروفیل می‌چسبد که اگر قبل از انجام این فرآیند غبار از سطح محصول پاک شود، زیرسازی صورت گیرد و پاشیدن رنگ توسط دستگاه‌های مرغوب، درست و دقیق انجام شود، ماندگاری رنگ تا 10 سال نیز باقی‌ خواهد ماند اما اگر پادرکوتینگ به‌‌روش سنتی صورت پذیرد، به‌مرورزمان و بعد از گذشت دو یا سه سال از استفاده، از بین رفته و رنگ خود‌به‌خود پاک می‌شود.

وی افزود: یکی از مزایای آنادایزینگ، حفظ ساختار محصول و یکنواختی پوشش آن است اما این روش علاوه ‌بر مزایایی که دارد، دارای معایبی مانند پایین آمدن میزان مقاومت ماندگاری رنگ سطح در اثر ضرب‌دیدگی است؛ به این شکل که در اثر ضرب‌دیدگی به‌سرعت رنگ روی سطح از بین خواهد رفت. برخی از کارشناسان استفاده از هردو روش را برای محصول توصیه می‌کنند و اذعان دارند که در این صورت مقاومت پروفیل آلومینیومی دوچندان خواهد شد.

قهرمان‌پور بیان کرد: در سال جدید با معضلات بسیاری ازجمله افزایش ناگهانی نهاده‌‌های تولید نظیر آب، برق و گاز، رکود بازار، جهش نرخ ارز و حضور پررنگ دلالان در بورس کالا مواجه هستیم. قاعدتاً هر شرکتی در این شرایط دچار کمبود نقدینگی می‌شود و نمی‌تواند حق بیمه و مالیات خود را به‌موقع پرداخت کند. دراین‌بین، دولت که وظیفه دارد از بخش تولید حمایت کند، هیچ‌گونه مشوق مالیاتی در این شرایط بحرانی برای تولیدکنندگان در نظر نمی‌گیرد. حضور دلالان در بورس کالا نیز باعث شده است مواد اولیه به دست تولیدکنندگان واقعی نرسد و واحدهای تولیدی مجبور هستند شمش و بیلت آلومینیومی موردنیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.

مدیرعامل شرکت آذر نوین افزود: در طی این سال‌ها ما با مشکلات مختلف کنار آمده‌ایم و همواره سعی در حل آنها داشته‌ایم اما درحال‌حاضر مهم‌ترین و عمده‌ترین مشکل شرکت ما و دیگر تولیدکنندگان، بحث تأمین مواد اولیه و عدم ثبات قیمت‌ها در بازار است. ما در فروش، خرید و حتی انبارکردن محصولات تولیدی خود متحمل ضرر و خسارت شده‌ایم زیرا اطمینان نداریم که اگر امروز محصولی را بفروش می‌رسانیم، فردا برای خرید مواد اولیه باید چه میزان هزینه کنیم؟!

قهرمان‌پور در ارتباط با میزان تأثیرگذاری کرونا بر شرایط به وجود آمده، عنوان کرد: قبل از شیوع این ویروس نیز کارگران شرکت در خطوط ریخته‌گری، آنادایزینگ و ... از ماسک استفاده می‌کردند و نکات بهداشتی به همراه مسائل ایمنی رعایت می‌شد. همچنین اکثر سفارش‌ها نیز به‌صورت غیرحضوری و عمدتاً از طریق تماس تلفنی صورت می‌گرفت. به‌این‌ترتیب، تنها تعطیلی روزهایی که قرنطینه اعلام شده بود، موجب اخلال در فعالیت شرکت شد و جز این مورد چالشی برای مجموعه پیش نیامد. لازم به‌ذکر است علت اصلی بحران اقتصادی پیش‌آمده، سیاست‌‌گذاری‌های غلط دولت است و باوجود اظهارات مسئولان، ردپای ویروس کرونا در ایجاد این مسائل، کمرنگ به‌نظر می‌رسد.

وی در ادامه گفت: شرکت‌هایی که سالیان زیاد از فعالیت آنها در صنعت می‌گذرد، با سختی فراوان به تولید مشغول هستند؛ هرچند که میزان تولید آنها کاهش یافته باشد، اما تولیدکنندگانی که به‌تازگی وارد این صنعت شده‌‌اند، هنوز سازگاری لازم را با شرایط ندارند و نمی‌‌توانند خسارت‌های گوناگون را بپذیرند یا تحمل کنند. به همین دلیل برخی از واحدهای تولیدی در نیمه نخست امسال تن به تعطیلی دادند.

قهرمان‌پور خاطرنشان کرد: دولت موظف است از تولیدکنندگان پایین‌دستی حمایت‌های ویژه به عمل آورد و شرایطی را فراهم کند تا ما تولید از حالت رکود خارج شود و رونق به صنعت برگردد اما متاسفانه از آغاز سال جاری تاکنون فقط وعده‌های توخالی به تولیدکنندگان داده ‌شد و مسئولین امر به هیچ‌کدام از آنها عمل نکردند.


ثبت نظر

ارسال