آپارتمان قدیمی در تهران چند؟

پنجره‌ایرانیان؛ به دلیل افزایش قیمت مسکن، سهم واحدهای قدیمی در معاملات شهر تهران به بالاترین میزان خود طی هفت سال اخیر رسیده و این در حالی است که برای خرید یک آپارتمان کوچک بالای ۱۵ سال در پایتخت به حداقل نقدینگی ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است.
  • شنبه 1 خرداد 1400 ساعت 10:46

به گزارش ایسنا، افت شدید قدرت خرید، سهم واحدهای نوساز از معاملات مسکن شهر تهران را به کمترین میزان خود دست‌کم از سال ۱۳۹۳ تاکنون رسانده است. فروردین‌ماه ۱۴۰۰ واحدهای کمتر از ۵ سال در تهران ۳۵.۱ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص دادند. درحالی‌که فروردین ۱۳۹۳ این رقم ۵۶.۶ درصد بود.

آمار گویای آن است که طی هفت سال اخیر به‌طور دائم از تعداد معاملات واحدهای نوساز کاسته شده و در مقابل، خریدوفروش واحدهای ۱۶ سال به بالا افزایش‌یافته است. سهم آپارتمان‌های ۱۶ سال به بالا در فروردین‌ماه سال ۱۳۹۳ بالغ‌بر ۱۲.۱ درصد بوده که در یک فرآیند افزایشی به ۳۱ درصد در اولین ماه از سال ۱۴۰۰ رسیده است.

عوامل مختلفی منجر به کوچ طرف تقاضا از واحدهای نوساز به واحدهای قدیمی شده که مهم‌ترین آن به کاهش قدرت متقاضیان مصرفی و روند نزولی عرضه واحدهای نوساز مربوط می‌شود. سال ۱۳۹۹ در شهر تهران برای ۵۳ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی پروانه ساخت صادرشده که کمترین میزان عرضه از سال ۱۳۸۳ به بعد محسوب می‌شود.

جست‌وجوی فایل‌های عرضه شده به دفاتر املاک و آگهی سایت‌های اینترنتی هم از فقر آپارتمان نوساز در بازار مسکن حکایت دارد. همین مسئله به ایجاد فاصله قیمتی بین واحدهای مرغوب نوساز با آپارتمان‌های قدیمی منجر شده است. واحدهایی که اغلب فاقد آسانسور هستند و هرچه در طبقات بالاتر قرار بگیرند از قیمت آن‌ها کاسته می‌شود.

در حال حاضر به‌سختی می‌توان خانه ۵۰۰ میلیون تومانی در تهران پیدا کرد اما یافتن آپارتمانی با این حدود قیمت در برخی محله‌های جنوبی تهران امکان‌پذیراست. به‌طور مثال یک واحد ۴۸ متری ۱۵ سال ساخت دارای انباری در محدوده آهنگ ۵۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. در افسریه نیز یک آپارتمان ۴۷ متری ۱۸ سال ساخت با آسانسور و انباری ۵۲۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

یک کارشناس: انتظار معجزه در بازار مسکن نداریم

یک کارشناس بازار مسکن گفت: فعالان اقتصادی منتظر برنامه‌های رئیس‌جمهور آینده هستند تا بر اساس آن در بخش‌های سودآور سرمایه‌گذاری کنند؛ رئیس‌جمهور بعدی تا بخواهد برنامه‌های خود را اجرایی کند زمان می‌برد و دست‌کم تا شش ماه آینده انتظار معجزه در خصوص کاهش یا افزایش قیمت مسکن نداریم.

عباس زینعلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تجربه ادواری نشان می‌دهد بازار مسکن در یک بازه زمانی، بدون توجه به رشد قیمت خانه، رونق می‌گیرد و نقدینگی به سمت خرید خانه یا ساخت‌وساز می‌رود. درنتیجه معاملات افزایش می‌یابد تا زمانی که فعالان اقتصادی متوجه شوند ظرفیتی برای رشد وجود ندارد.

این کارشناس درباره آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ گفت: تا شش ماه آینده که هیچ اقدامی نمی‌توان در بخش مسکن انجام داد. رئیس‌جمهور نمی‌تواند معجزه کند. تا بخواهد مستقر شود و برنامه‌های خود را در این حوزه اجرایی کند زمان می‌برد. بعدازآن هم بستگی به این دارد که تا چه اندازه کاربلد باشد و البته برنامه‌هایش از طرف نهادها و قوا مثل مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیگر بخش‌ها حمایت شود.

 

متوسط قیمت مسکن در تهران ۲۹.۳ میلیون تومان

بنابراین گزارش، فروردین سال ۱۴۰۰ متوسط قیمت یک مترمربع مسکن در شهر تهران ۲۹ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۹۱.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام‌شده در این ماه معادل ۲.۱ هزار فقره بود که از کاهش ۶۰ درصد نسبت به ماه گذشته و افزایش ۶۸ درصد در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته حکایت دارد.


ثبت نظر

ارسال