آیا مسکن در نیمه دوم سال گران‌تر می‌شود؟

پنجره‌ایرانیان؛ واحدهای مسکونی هرروز گران‌تر می‌شوند و قدرت مالی شهروندان کمتر. بررسی گزارش‌های بانک مرکزی که از رشد روزبه‌روز قیمت واحدهای مسکونی در تهران خبر می‌دهد، بهترین شاهد بر این مدعاست.
  • شنبه 24 آبان 1399 ساعت 12:31

بررسی نرخ و حجم خرید و اجاره واحدهای مسکونی در سه‌ماهه دوم امسال نیز همانند سه‌ماهه نخست سال، نشان از رشد شدید قیمت‌ها و کاهش هرچه بیشتر قدرت مالی شهروندان می‌دهد. در تیرماه امسال، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۲۰ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان بود. در ماه بعد این قیمت با افزایش ۱۰ درصدی، به متوسط هر مترمربع ۲۳ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان رسید. شهریورماه نیز با رشد ۵.۱ درصدی این قیمت را به ۲۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان در متوسط هر مترمربع رساند.

 

تیر؛ گرانی خبرساز شد

با نزدیک شدن به تابستان و کاهش ممنوعیت‌های کرونایی، بازار مسکن به تب‌وتاب افتاد اما این التهاب تنها در تعداد معاملات نبود بلکه قیمت‌ها نیز جهش شدیدی پیدا کرد. گرانی به‌قدری شدت یافت که بازار مسکن برای چندین در صدر داغ‌ترین اخبار روز قرار گرفت.

خریداران در تیرماه بابت خریدوفروش هر مترمربع واحد مسکونی، متوسط ۲۰ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان هزینه کردند که نسبت به ماه قبل ۱۰.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۶.۶ درصد افزایش داشت.

در تیرماه امسال، ۱۴ هزار واحد مسکونی در شهر تهران معامله شد، رقمی که نسبت به ماه مشابه سال قبل، رشد ۱۹۳.۳ درصدی را همراه داشت.

با توجه به ارزش ریالی واحدهای مسکونی در تیر امسال، کرایه مسکن واحدهای مسکونی اجاری در شهر تهران معادل ۲۷.۶ درصد و در کل مناطق شهری ۳۱ درصد رشد قیمت را نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کرد.

 

مرداد؛ داغی بازار، مردم را آتش زد

بر اساس گزارش بانک مرکزی، در مردادماه تعداد واحدهای مورد معامله در شهر تهران با ۳۵.۴ درصد رشد نسبت به تیرماه امسال و رشد ۱۷۵.۸ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل، به ۹ هزار و ۸۰ واحد مسکونی معامله‌شده افزایش یافت. گزارش بانک مرکزی از انجام ۳ هزار و ۲۹۲ معامله واحد مسکونی در مرداد سال ۹۸ می‌گوید.

اما این افزایش تنها در تعداد معاملات نبود. با رشد معاملات، قیمت مسکن نیز همان روند صعودی قیمت‌ها را طی کرد. به‌طوری‌که در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خریدوفروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران به ۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود که نسبت به تیرماه ۱۰.۵ درصد و نسبت به مرداد سال ۹۸، ۷۷.۴ درصد بیشتر را نشان می‌دهد.

بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری در مردادماه امسال نشان‎دهنده رشد به ترتیب ۲۷.۴ و ۳۰.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل است.

 

شهریور؛ خبری از آرامش نیست

در شهریورماه امسال، هر مترمربع واحد مسکونی با متوسط قیمت ۲۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان به فروش رسید تا رکورد گرانی در بازار مسکن زده شود. خریداران در این ماه، هر مترمربع خانه را نسبت به ماه گذشته ۵.۱ درصد و نسبت به شهریور سال ۹۸ به میزان ۹۱.۷ درصد گران‌تر تهیه کردند.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، در این ماه، ۸ هزار و ۴۶۳ واحد مسکونی در شهر تهران معامله شد که نسبت به شهریورماه سال گذشته، ۲۰۳.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد اما نسبت به ماه قبل با ۶.۸ درصد کاهش روبه‌رو بوده است.

قیمت اجاره واحدهای مسکونی در داخل شهر تهران در شهریور امسال، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۷.۳ درصد افزایش یافته است. در کل مناطق شهری در این ماه، مستاجرها بابت اجاره واحدهای مسکونی نسبت به ماه مشابه سال ۳۰.۱ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند.

تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شش‌ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به حدود ۵۴.۹ هزار واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش، ۶۹.۵ درصد افزایش داشته است. در این مدت، متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران ۱۹ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان بوده است که نسبت به شش‌ماهه نخست سال ۹۸، ۵۶.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

نگاهی به بازار مسکن در پایان تابستان نشان می‌دهد، اگرچه حجم معاملات در یک تعادل نسبی قرار گرفت اما نرخ واحدهای مسکونی همچنان رو به افزایش است و خبری از متعادل شدن قیمت‌ها نیست. افزایش قیمتی که طبق گزارش‌های منتشرشده از سوی بانک مرکزی، قدرت خرید شهروندان را هرروز کمتر می‌کند و آن‌ها را به حاشیه شهرها می‌راند.


ثبت نظر

ارسال