با وام خانه اولی می‌توان 6 متر خانه خرید

پنجره‌ایرانیان؛ گذشته از آنکه وام ۱۶۰ میلیون تومانی مسکن یکم، حالا فقط کفاف خرید ۵ متر و ۹۰ سانتیمتر خانه در تهران را می‌دهد، پرداخت اقساط ماهیانه یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی آن از عهده اقشار پایین برنمی‌آید.
  • چهارشنبه 12 آذر 1399 ساعت 10:21

به گزارش ایسنا، اثرگذاری تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی صندوق پس‌انداز مسکن یکم هرماه کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شود تا جایی که هم‌اکنون به کمترین میزان خود از زمان تصویب در سال ۱۳۹۴ رسیده است؛ به‌طوری‌که در حال حاضر این وام فقط ۷.۸ درصد قیمت یک مسکن ۷۵ متری را در تهران پوشش می‌دهد.

با توجه به جدیدترین آمار از قیمت مسکن شهر تهران در آبان‌ماه ۱۳۹۹ یعنی ۲۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در هر مترمربع، وام ۱۶۰ میلیون تومانی مسکن زوجین خانه اولی کفاف ۱۲ درصد از قیمت یک آپارتمان ۵۰ متری، ۹.۸ درصد یک واحد ۶۰ متری و ۷.۸ درصد یک واحد ۷۵ متری را می‌دهد؛ یعنی با وام ۱۶۰ میلیون تومانی فقط می‌توان ۵ متر و ۹۰ سانتیمتر مسکن در شهر تهران خریداری کرد.

اگر به‌صورت انفرادی اقدام به دریافت این نوع وام کنید ۸۰ میلیون تومان به شما تعلق می‌گیرد که حدود ۴ درصد یک خانه ۷۵ متری را پوشش می‌دهد.

این در حالی است که با دریافت وام ۸۰ میلیون تومانی باید برای مدت ۱۲ سال ۸۶۵ هزار تومان و با دریافت تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی ماهیانه یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به مدت ۱۲ سال بپردازد. با این حساب نه‌تنها این تسهیلات برای خرید خانه در تهران کافی نیست بلکه با توجه به اقساط نسبتا بالای آن بسیاری از متقاضیان از دریافتش خودداری می‌کنند.

مدت‌هاست که پیشنهاد افزایش وام خانه اولی‌ها از سوی برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس ارائه می‌شود اما محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی موافق این ایده نیست و آن را تورم‌زا می‌داند. او اوایل آبان‌ماه امسال هم گفت که «منتظریم تا قیمت‌ها فروکش کند و سپس سر فرصت دراین‌باره تصمیم‌گیری کنیم». این صحبت وزیر بدان معناست که وام مسکن شاید بالا برود اما حالا نه. بالا بردن سقف این تسهیلات مخالفانی هم در بین نمایندگان مجلس دارد. سیستم بانکی نیز ظاهرا برنامه‌ای برای بالا بردن رقم تسهیلات ندارد.

همچنین در روزهای اخیر، پاک‌فطرت عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن، حجم نقدینگی را در بازار بالا می‌برد، گفته است: این مسئله تنها موجب افزایش چشمگیر قیمت مسکن می‌شود.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد افزایش سقف تسهیلات مسکن ازیک‌طرف ناکارا و از طرف دیگر تورم‌زا است؛ بنابراین کارشناسان می‌گویند دولت باید برنامه‌های دیگری ازجمله افزایش ساخت‌وساز، واگذاری زمین رایگان به متقاضیان واقعی، راه‌اندازی صندوق‌های زمین و مسکن، تقویت تعاونی‌ها و دیگر برنامه‌ها را به‌منظور خانه‌دار کردن اقشار متوسط و پایین در دستور کار قرار دهد.

 

دست مسکن از تسهیلات کوتاه‌تر شد

از طرف دیگر، آذرماه سال گذشته رئیس‌جمهور دستور داد که بانک‌ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند ولی آمار نیمه نخست امسال نشان می‌دهد فقط ۵.۵ درصد وام‌ها به بخش مسکن پرداخت شده است. بانک‌ها در نیمه نخست امسال ۶۹۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که بخش مسکن ۳۹ هزار میلیارد تومان آن را شامل می‌شود؛ یعنی فقط ۵.۵ درصد وام‌ها به حوزه مسکن اختصاص یافته که از این میزان ۳۰ درصد به خرید و ۷۰ درصد به ساخت تعلق داشت. به‌بیان‌دیگر سهم ساخت‌وساز از کل تسهیلات بانکی ۱.۵ درصد بوده است.


ثبت نظر

ارسال