مشارکت تعاونی‌ها در ساخت خانه‌های با متراژ بالا

پنجره‌ایرانیان؛ در سال گذشته ۵۱۷ پروانه ساختمانی برای تعاونی‌ها صادر شده و درصد مشارکت تعاونی‌ها در احداث ساختمان‌های با متراژ زمین ۵۰۱ متر و بیشتر در مقایسه با کل کشور نسبت به سایر موارد بیشتر بوده است.
  • سه شنبه 15 بهمن 1399 ساعت 10:14

به گزارش ایسنا، بررسی هزینه و درآمد خانوارها نشان می‌دهد که بیشترین هزینه در سبد مصرفی خانوار متعلق به بخش مسکن بوده به‌نحوی‌که بیش از یک‌سوم هزینه‌های زندگی را به خود اختصاص داده و از جایگاه قابل‌توجهی در معیشت و زندگی افراد و خانوارها برخوردار است.

در سال‌های اخیر به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد و تداوم نوسان نرخ ارز، بازار مسکن با تلاطم و فراز و نشیب بسیاری روبه‌رو شده و این امر موجب شده تا بسیاری از خانوارهای کم‌درآمد قادر به تامین مسکن یا هزینه اجاره‌بها نباشند. دراین‌بین کارشناسان تعاونی‌های مسکن را بهترین راهکار برای تامین مسکن مناسب و ارزان‌قیمت خانوارهای کم‌درآمد به دلیل کاهش قیمت تمام‌شده مسکن عنوان می‌کنند.

گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از نتایج آمارگیری پروانه‌های ساختمانی بخش تعاون نشان می‌دهد که در سال گذشته ۵۱۷ پروانه ساختمانی از سوی شهرداری‌ها برای تعاونی‌ها صادر شده که از این تعداد پروانه حدود ۰.۳ درصد کل پروانه‌های ساختمانی صادر شده متعلق به بخش تعاون بوده است.

همچنین از مجموع پروانه‌های صادره در بخش تعاون، ۱۸ پروانه به افزایش بنا و ۴۹۹ پروانه به احداث ساختمان تعلق داشته است.

 

استان‌های البرز، خوزستان، فارس بیشترین و استان‌های اردبیل، قزوین، یزد و همدان به ترتیب کمترین تعداد پروانه احداث ساختمان در بخش تعاون را به خود اختصاص داده‌اند.

تعداد واحدهای مسکونی پیش‌بینی‌شده در پروانه‌های صادره برای احداث ساختمان در بخش تعاون در سال گذشته ۳۱۶۲ واحد بوده که رقمی حدود ۰.۸ درصد از مجموع کل واحدهای تعیین‌شده در پروانه‌های صادره را تشکیل می‌دهد.

از کل پروانه‌های صادر شده در بخش تعاون ۴۲۲ مورد مربوط به پروانه‌های ساختمانی مسکونی و بقیه مربوط به ساختمان‌های مسکونی و کارگاه توام بازرگانی، صنعتی آموزشی و بهداشتی درمانی بوده است.

بررسی متراژ ساختمان‌های احداث‌شده نشان می‌دهد که از مجموع پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان مسکونی در بخش تعاون، ۱۳۴ مورد برای احداث ساختمان‌های با متراژ ۱۵۱ تـا ۲۰۰ مترمربع، ۸۱ مورد برای ساختمان‌های بـا متـراژ ۲۰۱ تـا ۲۵۰، ۶۸ مورد بـرای احداث ساختمان‌های با متراژ ۲۵۱ تا ۳۰۰، ۵۸ مورد برای احداث ساختمان‌های با متـراژ ۳۰۱ تـا ۵۰۰ مترمربع و ۵۹ مورد برای ساختمان‌های با متراژ ۵۰۱ مترمربع و بیشتر بوده است که در مقایسـه با کل کشور درصد مشارکت تعاونی‌ها در احداث ساختمان‌های با متراژ ۵۰۱ مترمربع و بیشـتر نسـبت بـه سـایر مـوارد بیشتر بوده و استان البرز بیشترین تعداد پروانه احداث ساختمان مسکونی در این متراژ را به خود اختصاص داده است.

امروزه توسعه بخش مسکن و رشد اقتصادی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم از همدیگر تاثیر می‌پذیرند. مسکن همچنان که در ایجاد ارزش‌افزوده، رونق تولید، تحرک بازار کار و توسعه اشتغال در بخش‌های مرتبط با ساخت‌وساز موثر است به دلیل تقاضای بالا و به‌عنوان یک کالای مصرفی در سبد هزینه خانوارها جایگاه و اهمیت بسزایی دارد.


ثبت نظر

ارسال