جنوب تهران پیشتاز تورم در بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ در شرایطی که ۴۴ درصد معاملات شهر تهران فقط در چهار منطقه واقع در نیمه شمالی انجام شده است، هشت منطقه در جنوب‌ پایتخت، بالاترین رشد قیمت را به خود اختصاص داده‌اند.
  • چهارشنبه 10 اردیبهشت 1399 ساعت 9:47

به گزارش ایسنا، سه منطقه واقع در نیمه شمالی شهر تهران بالغ‌بر ۳۸ درصد تعداد کل معاملات مسکن پایتخت را به خود اختصاص می‌دهد. بااین‌حال آمار اسفندماه ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که رشد قیمت در مناطق جنوبی بیشتر بوده است.

نمایه‌های دریافتی حاکی از آن است که باوجودآنکه بیشترین معاملات در گروه‌های متراژی و توزیع منطقه‌ای در واحدهای مورد هدف سفته‌بازان و دلالان انجام می‌شود، واحدهای موردنظر متقاضیان مصرفی از ظرفیت رشد بیشتری برخوردار است.

توزیع سهم تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در اسفندماه ۱۳۹۸ از آن است که تنها پنج منطقه شهر تهران شامل مناطق ۵، ۲، ۴، ۱۰ و ۸ بیش از نیمی از کل معاملات انجام شده در اسفندماه معادل ۵۱.۱ درصد را به خود اختصاص داده‌اند. ۳۸.۱ درصد معاملات در مناطق ۵، ۲ و ۴ انجام شده است.

 

کمترین رشد سالانه قیمت در منطقه یک

بااین‌حال بیشترین رشد متوسط قیمت در اسفندماه ۱۳۹۸ نسبت به ماه مشابه سال قبل مربوط به منطقه ۲۰ به میزان ۸۸.۳ درصد و کمترین مقدار افزایش مربوط به منطقه یک به میزان ۳۵.۳ درصد بوده است.

توزیع فراوانی معاملات در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران نشان می‌دهد منطقه پنج با ۱۵۲۲ فقره معامله با سهم ۱۷.۶ درصدی از کل معاملات اسفندماه تهران بیشترین سهم از معاملات را به خود اختصاص داده است و پس‌ازآن مناطق ۲، ۴ و ۱۰ به ترتیب با سهم ۱۱.۳، ۹.۲ و ۷.۲ درصد از کل معاملات اسفندماه در رده‌های بعدی قرار دارند. همچنین منطقه ۱۹ با ۴۶ فقره و سهم نیم درصدی کمترین سهم از تعداد معاملات اسفندماه تهران را به خود اختصاص داده است.

ازنظر رشد تعداد معاملات انجام شده، منطقه ۲۲ بیشترین رشد را به میزان ۱.۷ درصد و منطقه ۲۰ کمترین رشد را به میزان ۶۷.۱- درصد نسبت به اسفندماه سال قبل از آن تجربه کرده است.

 

مناطق جنوبی تهران پیشتاز تورم ملکی

از سوی دیگر در شرایطی که مناطق ۱، ۳، ۲، ۶، ۵ و ۴ به ترتیب مناطقی هستند که متوسط قیمت مسکن در آن‌ها از متوسط قیمت شهر تهران بیشتر است، مناطق ۲۰، ۱۸، ۱۲، ۱۹، ۱۷، ۱۰، ۱۱ و ۹ که همگی در نیمه جنوبی تهران قرار دارند به ترتیب از بالاترین میزان رشد قیمت در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برخوردار بودند.

 

خواب بازار مسکن تا پایان خرداد ادامه دارد

سعید آسویار، کارشناس بازار مسکن درباره وضعیت پیش روی بخش مسکن به ایسنا گفت: وضعیت رکودی مسکن تا پایان خردادماه ادامه پیدا می‌کند؛ زیرا عمده کسانی که پول دستشان هست و در بازار مسکن حضور دارند افراد میان‌سال و مسن هستند که معمولاً احتیاط و مراعات بیشتری در بحث مراقبت و جلوگیری از قطع زنجیره کرونا دارند. بعید است این اشخاص تا پایان خردادماه حضور جدی در بازار مسکن پیدا کنند.

 

رشد قیمت مصالح در شرایط کرونا

آسویار با بیان اینکه در بازه زمانی شیوع کرونا قیمت مصالح ساختمانی ازجمله آهن‌آلات افزایش پیدا کرده است گفت: کسانی که اسکلت بنای خود را آهنی تعیین کردند نسبت به بناهای بتنی افزایش قیمت بسیار بیشتری را متحمل شدند. از طرف دیگر قیمت مصالح وارداتی گران شده است. مثلاً دستگیره دیجیتال وارداتی از ۵ میلیون تومان در بهمن‌ماه به ۸ میلیون تومان رسیده است.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: رشد قیمت نهاده‌های ساختمانی دست‌کم ۲۰ درصد بر قیمت نهایی مسکن تاثیر خواهد گذاشت که از تابستان به‌تدریج شاهد تاثیر این مسئله هستیم.

طبق اعلام بانک مرکزی، تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه ۱۳۹۹ به ۱۲۴۳ فقره رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۸۷.۸ و ۶۳.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. میانگین قیمت نیز ۱۵.۳ میلیون تومان بود که نسبت به اسفند پارسال ۲.۱ درصد کاهش و نسبت به فروردین پارسال ۳۵.۷ درصد افزایش یافته است.


ثبت نظر

ارسال