پشت بام سبز ، آلودگی هوا را کاهش می‌دهد

پنجره ایرانیان:رئیس دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اهمیت و عملیاتی کردن پشت بام سبز در ساختمان ها که امروزه در دنیا مدنظر است می تواند تا 20 درصد به کاهش آلودگی هوا کمک کند.
  • دوشنبه 29 دی 1393 ساعت 17:26

به گزارش ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، دکتر 'مجید عباسپور' به مناسبت روز هوای پاک گفت: عواملی نظیر ریزگردها، گازهای گلخانه ای که ناشی از دی اکسید کربن است، دی اکسید سولفور و اکسیدهای سولفور که ناشی از منابع متحرک هستند از جمله عوامل آلودگی هوا به شمار می آید. وی با بیان اینکه در ارتباط با منابع متحرک آلودگی هوا مشکل زیادی نداریم، اظهار داشت: در کلان شهرهایی همچون تهران با منابع خانگی که به عنوان منابع ثابت آلودگی هوا از آنها یاد می شود روبرو هستیم.

رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران افزود: کاهش دما باعث افزایش مصرف انرژی ( سوخت های فسیلی مانند گاز) می شود و از آنجایی که در فصول سرد با وارونگی هوا مواجه هستیم، در زمستان بیشتر از سایر فصول با مشکل پایداری و ماندگاری آلودگی هوا در سطح شهر روبرو می شویم.

عباسپور از همه اقشار جامعه و سازمانها خواست در حد توان خود برای کاهش آلودگی هوا و حفاظت محیط زیست فعالیت کنند و گفت: در حوزه مدیریت شهری سازمان های مختلفی نظیر شهرداری ها، سازمان محیط زیست، وزارت صنایع و معادن دخیل هستند که باید به مسئله محیط زیست و آلودگی هوا توجه ویژه ای داشته باشند.وی یادآور شد: افزایش کمیت و کیفیت حمل و نقل عمومی می تواند مردم را ترغیب به استفاده بیشتر از آنها کند و این امر کاهش آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.

عباسپور به اهمیت فضای سبز در کلان شهرهایی نظیر تهران اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقاتی که حدود شش سال قبل انجام دادیم نشان می دهد که در مجاورت فضاهای سبز، میزان آلودگی هوا به مراتب کمتر از دیگر بخشهای شهر است. وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود ارتفاعات زیاد در اطراف تهران، می توان مانند پارک چیتگر با ایجاد فضای سبز در این ارتفاعات، آلودگی هوا را کاهش دهیم که البته لازم است از تخریب فضاهای سبز داخل شهرها به منظور ساخت و ساز نیز جلوگیری کنیم.

رئیس دانشکده محیط زیست واحد علوم و تحقیقات، اهمیت بالای مدیریت منابع آب، خاک، مصرف و صرفه جویی نیز در کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست را یادآور شد و مشکلات کنونی را نتیجه عدم مدیریت صحیح در گذشته دانست.

عباسپور ادامه داد: عدم مدیریت صحیح در مصرف منابع آبی کشور موجب خشکسالی تعداد زیادی از تالابهای کشور شده است و همین امر در افزایش ریزگردها تأثیر داشته است و البته در ارتباط با عوامل خارجی تولید ریزگردها مذاکرات خوبی با کشورهای همسایه صورت گرفته است.وی اضافه کرد: مدیریت محیط زیست به صورت کلان در همه زمینه ها باید صورت گیرد و معتقدم مدیریتی تلفیقی از سازمان های درگیر در منابع انرژی و محیط زیست می تواند راهگشای بسیاری از این مشکلات باشد.

رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران به وجود طرح های مختلفی در ارتباط با کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: از جمله این طرح ها جایگزینی خودروهای فرسوده است که باید با جدیت و پیگیری مسوولان و همراهی مردم به بهترین شکل صورت گیرد.

وی تنویر افکار عمومی و آموزش را از مهم ترین تمهیدات لازم برای فرهنگ سازی در زمینه کاهش آلودگی ها و حفظ محیط زیست برشمرد و تصریح کرد: در سازمان ملل به این امر توجه بسیاری می شود ما نیز نباید تنها به نامگذاری روزی خاص مانند روز هوای پاک اکتفا کنیم بلکه باید این آموزش را در تمامی اقشار جامعه بخصوص در مراکز آموزشی از جمله دانشگاه ها و در تمامی رشته ها داشته باشیم.

رییس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات گفت: بنا به تصمیم شورای عالی حفاظت محیط زیست در سال 1373 مبنی بر ارائه درسی در زمینه محیط زیست در تمام رشته ها، در دانشگاه صنعتی شریف درسی اختیاری با عنوان آلودگی هوا در رشته هایی مانند مکانیک و برق ایجاد شد.وی ادامه داد: اگر آموزش به صورت سیستماتیک در دانشگاه ها اجرا شود می تواند در فرهنگ سازی در زمینه حفاظت محیط زیست تأثیر بسزایی داشته باشد.

عباسپور به نقش شهرداری ها در آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: زیرساختهای مناسبی در محلات و نواحی مختلف وجود دارد که باید از این زیرساختها به نحو مطلوبی بهره برداری کنیم به عنوان مثال مبحث 19 در ساخت ساختمانها بحث بسیار خوبی است که در صورت الزام در اجرایی شدن آن می تواند در کاهش آلودگی هوا تأثیر داشته باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به آمارها میزان مصرف سرانه انرژی در کشور ما حدود چهار برابر بیشتر از میزان استاندارد آن در سایر کشورها است و این خود چالشی جدی است که با آن روبرو هستیم.

 


ثبت نظر

ارسال