افول مسکن ۴۸ ماهه شد+ جدول قیمت

پنجره‌ایرانیان؛ قیمت مسکن شهر تهران در تیرماه جاری ۴.۵ میلیون تومان در هر مترمربع بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۷ درصد رشد را نشان می‌دهد اما چهل و هشتمین ماه جا ماندن از تورم نقطه‌به‌نقطه را سپری کرد.
  • شنبه 7 مرداد 1396 ساعت 16:31

به گزارش ایسنا، میانگین رشد قیمت مسکن نسبت به تورم نقطه‌به‌نقطه افت ۴.۲ درصدی قیمت را در تیرماه امسال ثبت کرد. بااین‌وجود سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز از تیرماه ۱۳۹۲ تاکنون به روند غیراقتصادی خود ادامه می‌دهد؛ اما تغییر ۸ درصدی تقاضا به نفع واحدهای متوسط، کوچک و ارزان‌قیمت، حاکی از عزم طرف تقاضا برای کلید زدن پیش رونق مسکن در بافت‌های میانی است.

بر اساس گزارش دفتر اقتصاد مسکن، در تیرماه سال جاری قیمت مسکن شهر تهران برای سومین ماه پیاپی در عدد ۴.۵ میلیون تومان برای هر مترمربع متوقف ماند که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. لذا با توجه به گزارش بانک مرکزی از تورم ۹.۹ درصدی نقطه‌به‌نقطه می‌توان نتیجه گرفت که بخش مسکن با افت ۴.۲ درصدی قیمت، پنجمین سال رکود را پشت سر گذاشت.

افت تدریجی قیمت طی مدت ۴۸ ماه از یک‌سو با کاهش شدید عرضه به دلیل بازده پایین سرمایه همراه شده و از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن قیمت مسکن به کف، قدرت خرید دهک‌های متوسط را افزایش داده است؛ بنابراین به دلیل تقویت بازار از طریق تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی خانه‌اولی‌ها با بهره ۹.۵ درصد و تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی اوراق حق تقدم با بهره ۱۷.۵ درصد، بازه زمانی زمستان ۱۳۹۵ تاکنون فرصت مناسبی برای ورود متقاضیان مصرفی به بازار مسکن بوده که البته به‌کندی صورت گرفته است. بااین‌وجود افزایش یک تا ۲۰ درصدی تعداد معاملات در مناطق ۳، ۵، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۲۰ و ۲۲ طی تیرماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حاکی از تحرک نسبی در بازار میان متراژ، کوچک، قدیمی‌ساز و ارزان‌قیمت است.
در تیرماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۳.۶ هزار واحد رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۳ و ۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. متوسط قیمت مسکن شهر تهران نیز ۴.۵ میلیون تومان در هر مترمربع بود که نسبت به ماه قبل تغییری نداشت اما نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵.۷ درصد افزایش یافت.

بررسی‌ها از دلایل رکود بازار مسکن نشان می‌دهد عوامل موثر ازجمله قیمت نفت، مازاد تقاضای مسکن، نرخ سپرده و نیز تسهیلات بانکی، مسیر خروج از رکود این بازار را باریک کرده است. بااین‌حال دو عامل افزایش نسبی صادرات نفت از اواسط سال ۱۳۹۴ و افزایش هشت برابری تسهیلات بانکی و رسیدن به سقف ۱۶۰ میلیون تومان به دلیل مهیا نبودن سایر شرایط در اقتصاد کلان، قدرت تأثیرگذاری خود را بر روی بازار مسکن ازدست‌داده و به همین دلیل بازارهای رقیب ازجمله سپرده بانکی، سکه و ارز در جذب نقدینگی، موفق‌تر از بخش مسکن عمل کرده‌اند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک، افزایش یک‌باره قیمت مسکن را بعید دانست و درباره پیش‌بینی از آینده بازار مسکن به ایسنا گفت: خوشبختانه از نیمه دوم سال قبل شاهد افزایش ساخت‌وسازهای مسکونی در شهر تهران بودیم که می‌تواند باعث ایجاد تعادل قیمت شود. لذا پیش‌بینی می‌کنم افزایش قیمتی در نیمه دوم سال جاری نداشته باشیم. اگر به سمت رونق هم برویم رشد قیمت مسکن بیش از تورم نخواهد بود.

حسام عقبی‌ای افزود: خوشبختانه افزایش پروانه‌های ساختمانی در واحدهای کوچک متراژ اتفاق افتاده که ناشی از تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی دولت است و می‌تواند در تحریک بازار موثر باشد ولی رشد بازده سرمایه در بخش مسکن زمان‌بر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از پروژه‌های مسکن بین ۱۲ تا ۴۸ ماه زمان می‌برد. لذا پیش‌بینی این است واحدهایی که در چند ماه اخیر برای آن‌ها پروانه صادرشده به‌تدریج از نیمه دوم سال جاری وارد بازار عرضه می‌شوند. این عرضه می‌تواند کمک کند به این‌که عبور از رکود با سرعت بیشتری پیش برود و قدرت خرید متقاضیانی که دنبال واحد کوچک هستند بالا برود. درمجموع به رونق اقتصادی بازار مسکن کمک خواهد شد.

مظنه قیمت مسکن در محله‌های پرمشتری تهران بر اساس معاملات مردادماه ۱۳۹۶

منطقه

محله

متراژ

سن بنا

قیمت (تومان)

۱۰

بریانک

۶۴ متر

۱۵ سال

۱۵۰ میلیون

۱۳

امامت

۳۷ متر

۱۱ سال

۹۱ میلیون

۱۲

امین‌حضور

۵۰ متر

۱۲ سال

۱۱۰ میلیون

۱۱

پاستور آذربایجان

۶۶ متر

۱۹ سال

۲۳۷ میلیون

۳

ونک

۸۸ متر

۳۶ سال

۷۸۰ میلیون

۱۱

دانشکده افسری

۵۳ متر

۱۲ سال

۱۱۶ میلیون

۱۰

هاشمی

۶۰ متر

نوساز

۱۹۵ میلیون

۵

آپادانا

۶۰ متر

۱۵ سال

۲۵۰ میلیون

۳

اختیاریه

۹۳ متر

۱۶ سال

۳۵۰ میلیون

۱۲

آبشار دمار

۱۱۹ متر

۲ سال

۵۹۷ میلیون

۵

سازمان برنامه

۸۹ متر

۸ سال

۵۲۰ میلیون

۱۱

مخصوص

۵۵ متر

نوساز

۱۹۰ میلیون

۲۲

آرادشهر و پیکان شهر

۷۱ متر

۵ سال

۲۶۴ میلیون

 


ثبت نظر

ارسال