یک مقام مسئول در وزارت نیرو:

30درصد کاهش مصرف انرژی با به کارگیری مدیریت هوشمند ساختمان

پنجره ایرانیان: عضو گروه استاندارد و فضاهای بهره برداری دفتر انرژی های وزارت نیرو گفت: به کارگیری استاندارد مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) می تواند بین 25 تا 30 درصد کاهش مصرف و افزایش بهره وری انرژی را به دنبال داشته باشد.
  • سه شنبه 25 اسفند 1394 ساعت 9:59

به گزارش ایرنا، عباس صالحیان در دومین نشست هم اندیشی سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان (BMS) در محل پژوهشگاه نیرو اظهار داشت: تاکنون 38 استاندارد در معیارهای مصرف انرژی در بخش صنعت و 47 استاندارد تجهیزات انرژی بر برقی در کشور تدوین شده است.

وی با بیان اینکه در زمینه اجرای استانداردها در کشور برخی مشکلات وجود دارد و بازنگری استانداردها در دستور کار است، افزود: فقط در زمینه پله برقی ها و آسانسورها، تدوین استانداردهای جدید در دستور کار است.

به گفته این مسئول، بیشتر استانداردها در کشور براساس استانداردهای مرجع اروپایی تدوین می شود. وی به ورود خودروهای برقی توسط سازمان ها و ارگان های مختلف به کشور اشاره و اعلام کرد که تدوین استاندارد شارژرها و باتری های این خودروها به همراه تدوین 55 استاندارد برای انرژی های نو در کشور در دستور کار است.

وی گفت: سازمان بهره وری انرژی باید به عنوان بازوی اجرایی سازمان استاندارد عمل کند تا اثربخشی آن را به ویژه در بخش ساختمان ارتقاء دهد. این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد که به کارگیری استاندارد مدیریت هوشمند ساختمان می تواند بین 25 تا 30 درصد کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری را به دنبال داشته باشد. مدیر دفتر مطالعات و بهره وری انرژی بخش ساختمان سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا) نیز در ادامه این نشست گفت: قوانین و مقررات در کشور کم نیست، اما مشکل اصلی در اجرا، نظارت بر اجرا و اثربخشی مقررات است. سعید امانی گفت: ایفای نقش تسهیل گری، مهمترین ماموریت سابا برای حوزه فعالیت های ارتقای بهره وری انرژی است.

به گفته این مقام مسئول، ایجاد انجمن صنفی، سیاست گذاری برای رفع مشکلات احتمالی، تدوین قوانین، مقررات و استانداردهایی برای توسعه هر چه بیشتر فناوری سیستم های مدیریت ساختمان و ایجاد تشکل های حرفه ای برای شرکت های هوشمند فعال در این عرصه، از جمله اهدافی است که از برگزاری این نشست دنبال می شود.

بصیری، مشاور سابا در تدوین استاندارد سیستم های مدیریت ساختمان (BMS) نیز در این نشست گفت: BMS یک فراسامانه فرا وزارتخانه ای است که زیرسیستم های مختلفی همانند سیستم های مدیریت روشنایی، سیستم مدیریت و کنترل ترددو کنترل دسترسی، سیستم مدیریت و هوشمندسازی موتورخانه ها و ... را شامل می شود و نمی توان وزارتخانه یا سازمان خاصی را به عنوان متولی آن معرفی کرد.

وی ادامه داد: تدوین استاندارد BMS از پارسال در کشور کلید خورد که از جمله مزایای آن می توان به تطابق و سازگاری و عدم وابستگی به فروشنده، توسعه پذیری و جهت دهی به موسسه ها و شرکت ها برای بومی سازی و توسعه این فناوری ها اشاره کرد.

بصیری خاطرنشان کرد: جمع آوری استانداردها و پروتکل های استفاده شده در BMS در جهان، جمع آوری اطلاعات شرکت های خارجی و داخلی فعال در این حوزه، بررسی فنی و دقیق استانداردها و پروتکل های مطرح جهانی و تطبیق پروتکل های موجود جهان با الزامات بومی کشور و همچنین دسته بندی ساختمان ها و نیازها در این عرصه، در سال های گذشته به انجام رسیده است.

بخش ساختمان در ایران با مصرف 50 درصد انرژی الکتریکی و 40 درصد گاز، بزرگ ترین مصرف کننده انرژی در کشور است در حالی که در کشورهای توسعه یافته، بیشترین انرژی در بخش مولد صنعت استفاده می شود.

به گفته مسئولان سابا، مصرف انرژی در بخش ساختمان در ایران نزدیک به چهار برابر متوسط کشورهای پیشرفته است.

یکی از راهکارهای تاثیرگذار در کاهش مصرف انرژی در ساختمان، استفاده از سامانه های کنترل هوشمند ساختمان (بی.ام.اس- BMS) است. این سامانه با کنترل همه مصرف کنندگان انرژی در ساختمان، دخالت انسانی را به کمترین میزان می رساند و صرفه جویی در مصرف انرژی در سیستم های سرمایشی، گرمایشی، روشنایی و... را به دنبال دارد.


ثبت نظر

ارسال