اتحادیه‌ها را نادیده نگیرید

پنجره ایرانیان؛ رئیس هیات‌ مدیره اتحادیه صنایع آلومینیوم با اشاره به مجمع اتحادیه، گفت: فردا در خصوص فعالیت یک‌ساله این اتحادیه، به اعضا توضیحاتی ارائه می‌دهیم و در مورد مالیات، راهکارهایی جهت کاهش مشکلات، شیوه‌هایی برای افزایش میزان فعالیت در حوزه آلومینیوم، میزان سود و زیان و ... مباحثی مطرح می‌شود.
  • چهارشنبه 2 مرداد 1398 ساعت 23:1

هبت‌اله فاضلی در گفت‌وگو با پایگاه خبری فلزات آنلاین، با اشاره به فعالیت این اتحادیه، اظهار داشت: بعد از انقلاب، 70 تعاونی‌ و اتحادیه‌های مردم‌نهاد در کشور ایجاد شد، این اتحادیه‌ها نقش موثری در تولید، توزیع و تنظیم بازار داشتند.

وی در خصوص نقش مثبت اتحادیه‌ها در کشور، بیان کرد: در آن زمان اتحادیه‌ها دست راست دولت به شمار می‌آمدند و رابط میان دولت و مردم بودند و در زمینه‌های مختلفی همانند جنگ و تحریم‌ها، این اتحادیه‌ها کمک‌های فراوانی به کشور کردند.

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صنایع آلومینیوم با اشاره به کم‌رنگ شدن فعالیت اتحادیه‌ها در کشور، مطرح کرد: بیش از 80 درصد فعالیت اقتصادی کشور، مختص و در انحصار دولت است؛ به‌خصوص در مسائل ارزی که تمام امور به‌صورت دستوری درآمده است، درصورتی‌که نباید این‌گونه باشد. به همین خاطر به دولت و رئیس‌جمهور توصیه و نصیحت می‌کنم که این نهادهای مردم‌نهاد را نادیده نگیرد و از کمک‌های آن‌ها استفاده کند.

فاضلی در ادامه عنوان کرد: در سال‌های اخیر، فعالیت اتحادیه‌ها تا حدودی ضعیف شده و نقش اساسی خود را از دست داده است اما بااین‌حال سه هزار و 100 نفر عضو این اتحادیه هستند.

وی در مورد خصوصی‌سازی شرکت‌های تولیدکننده محصولات آلومینیومی در کشور، خاطرنشان کرد: عمده فعالیت انجام شده در کشور همانند تولید شمش و بیلت توسط دولت و شرکت‌های خصولتی انجام می‌شود و خصوصی‌سازی آن‌گونه که در سایر کشورها به‌خصوص کشورهای اروپایی رواج دارد، در ایران شکل نگرفته است.

رئیس هیات ‌مدیره اتحادیه صنایع آلومینیوم با اشاره به اتحادیه‌های فعال در کشور، اظهار کرد: اتاق اصناف، اتحادیه صنایع و معادن، سندیکای صنایع آلومینیوم ایران و ... وجود دارند و باید محوری‌ترین تصمیمات توسط این اتحادیه‌ها گرفته شود که متاسفانه این‌گونه نیست.

فاضلی در ادامه مطرح کرد: اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم می‌شود که در حال حاضر، بیش از 80 درصد فعالیت‌های انجام‌گرفته در کشور، توسط دولت صورت می‌گیرد.

رئیس هیات‌ مدیره اتحادیه صنایع آلومینیوم درباره تسلط کامل دولت بر اقتصاد، توضیح داد: زمانی که عمده تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها توسط دولت انجام شود، مسلما هیچ‌گاه این دو بخش (خصوصی و اتحادیه‌ای) رشد نمی‌کنند، درصورتی‌که در سایر کشورها، اتحادیه‌ها و اصناف تصمیم‌گیری‌ها را انجام می‌دهند و دولت نقش نظارتی و هدایتی دارد اما در کشور، دولت عمده اقدامات را انجام می‌دهد و از هیچ اتحادیه‌ای مشورت نمی‌گیرد و برای همین است که دولت تا این اندازه در زمینه‌های مختلف صنعتی، اقتصادی و ... مشکل دارد.

 


ثبت نظر

ارسال