افزایش 160 درصدی سرمایه سوداگری در بازار مسکن

پنجره ایرانیان:نحوه خصوصی سازی در کشور از نکات مورد انتقاد وزیر راه و شهرسازی است که به گفته وی، سهم کل خصوصی سازی واقعی در 10 سال گذشته 4.9 درصد بوده و از سال 76 تاکنون از میان بخش‌های حمل و نقل، مسکن و مستغلات تنها درصد تشکیل سرمایه مورد سوم که مربوط به بخش سوداگرانه بوده است رشد 160 درصدی را تجربه کرده و در بقیه بخش‌ها با کاهش مواجه بوده‌ایم.
  • یکشنبه 14 دی 1393 ساعت 15:6

عباس آخوندی در اولین کنفرانس اقتصاد ایران با بیان این‌که نتیجه خصوصی سازی در ایران در سال های گذشته تضعیف بخش دولتی به شکل افراطی بوده است، اظهار کرد: به طور کلی 36 درصد به بخش عمومی غیر دولتی واگذار شد، 25 درصد مجدد برگشت دولت بوده است و 19.38 درصد مربوط به واگذاری‌های سهام عدالت می شود.وی افزود: از این میان 13 درصد در اختیار نهادهایی است که نمی توان تشخیص داد بخش خصوصی هستند یا دولتی که در واقع به آن‌ها بخش خاکستری می گویند اما به طور کلی درصد کل خصوصی سازی واقعی در این سال‌ها 4.9 درصد بوده است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در 10 سال گذشته رقم کلی خصوصی سازی صد میلیارد دلار بوده است، گفت: مشخص نیست که این مبالغ کجا رفته و چگونه کنترل و مدیریت می‌شود. بنابراین در واقع کسانی که از اطلاعات و قدرت بیشتر برخوردار بودند توانستند در این زمینه رانت بیشتری بگیرند.

آخوندی همچنین با اشاره به میزان تشکیل سرمایه در بخش‌های مختلف راه و مسکن در سال 1391 نسبت به 1376 اظهار کرد: تشکیل سرمایه بخش حمل و نقل در سال 1391 نسبت به سال 1376 حدود 40 درصد و بخش ساختمان در همین سال‌ها بیش از 60 درصد کاهش یافته است.این درحالی است که تشکیل سرمایه بخش مستغلات که یک بخش سوداگرانه است با رشد 160 درصدی مواجه بوده است.وی با بیان این‌که در پی خصوصی سازی باید ببینیم که برای مثال در بخش هوانوردی یا ناوگان ریلی چه سرمایه‌گذاری‌هایی شده است، گفت: در حال حاضر ناوگان جاده‌ای ما 127 هزار کامیون دارد که بالای 25 سال عمر و مصرف گازوئیل بالایی دارند.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در واقع نحوه خصوصی سازی در ایران و رابطه دولت و بازار دچار یک اختلال اساسی است که نیاز به بازآرایی بسیار زیادی در سازمان اجتماعی دارد و نمی توان آن را با اقتصاد نظری و ریالی حل کرد.


ثبت نظر

ارسال