تجدیدپذیرها مهمان پرمصرف‌ها می‌شوند

پنجره‌ایرانیان؛ در حال حاضر پنج میلیون مشترک پرمصرف در کشور وجود دارد که بر اساس طرح امید قرار شده به این مشترکان برای احداث پنل خورشیدی وام‌های کم‌بهره داده شود.
  • یکشنبه 16 شهریور 1399 ساعت 11:42

به گزارش ایسنا، طرح برق امید باهدف مدیریت مصرف و فرهنگ‌سازی از دو ماه دیگر رسما وارد مرحله اجرا خواهد شد که با اجرای آن کم‌مصرف‌ها دیگر از پرداخت قبض برق معاف می‌شوند حتی برای پرمصرف‌ها نیز این امکان وجود دارد که با کاهش مصرف از پرداخت قبض رهایی یابند.

وزارت نیرو در سه سال گذشته طرح‌های تشویقی مختلفی برای عبور از پیک بار اجرا کرده است، چراکه در تابستان مصرف برق افزایش بسیاری می‌یابد و نیروگاه‌ها با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و ممکن است همچون سال ۱۳۹۷ خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده نیز مهمان خانه‌ها شود. ازاین‌رو برای جلوگیری از این مسئله و تامین برق پایدار، وزارت نیرو فرهنگ‌سازی را مهم دانسته و در سال‌های اخیر نیز برنامه‌هایی را برای آن در نظر گرفته که تازه‌ترین آن طرح برق امید است.

در حال حاضر ۳۰ میلیون مشترک خانگی در کشور وجود دارد که در دو دسته «زیرالگو» و «بیش از الگو» تقسیم‌بندی شده‌اند که برای هرکدام تعرفه خاصی تعریف شده است. دراین‌بین ۸۵ درصد از مشترکان زیرالگو برق مصرف می‌کنند و تنها ۱۵ درصد بالاتر از الگوهای تعیین‌شده مصرف دارند، در طرح برق امید مشترکان زیرالگو هم به دو دسته خوش مصرف و کم‌مصرف تقسیم‌بندی می‌شوند.

۳۰ میلیون نفر مشترک در طرح برق امید از تخفیف صددرصدی بهای برق بهره‌مند خواهند شد که حدود ۸ و نیم میلیون مشترک در این محدوده هستند و تا زمانی که کم‌مصرف باقی بمانند، از تخفیف صددرصدی بهره‌مند خواهند شد. البته مشترکان خوش مصرف هم می‌توانند با رعایت نکاتی ساده، خود را به جرگه کم‌مصرف‌ها رسانده و از تخفیف صددرصدی بهای برق مصرفی بهره‌مند شوند چراکه تعرفه‌های برق پلکانی است و هرچه از میزان مصرف برق مشترکان کاسته شود، مزایای اقتصادی برای خانوارها دارد.

 به‌طور مثال اگر مشترکان ۱۰ درصد مصرف برق خود را کم کنند، ۲۰ درصد از هزینه برقشان کم می‌شود و اگر ۲۰ درصد مصرف را کاهش دهند، شاهد کاهش ۴۰ درصدی هزینه برق مصرفی خواهند بود.

دراین‌بین پرمصرف‌ها با راهکارهای بسیار ساده‌ای می‌توانند مصرف برق خودشان را کم کنند و در قالب این طرح پنل‌های کوچک خورشیدی هم با وام کم‌بهره در اختیار هم‌وطنان قرار خواهد گرفت که جزئیات آن به‌زودی اعلام خواهد شد.

مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق - به ایسنا گفت: در حال حاضر خرید برق تضمینی از نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر انجام می‌شود و متوسط قیمت خرید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر حدود ۱۲۰۰ تومان است، این رقم برای مشترکان صرفه اقتصادی به دنبال دارد اما به دلیل اینکه اکنون قیمت برق پایین است مشترکان استقبال زیادی از این طرح نمی‌کنند.

وی افزود: این در حالی است که برای دو درصد مشترکان پرمصرف که قیمت واقعی برق را می‌پردازند، برایشان به‌صرفه است که از نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی استفاده کنند چراکه این مشترکان اگر یک نیروگاه خورشیدی یک یا دو کیلوواتی داشته باشند می‌تواند هزینه‌های برق را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.

سخنگوی صنعت برق در خصوص قیمت نصب پنل خورشیدی در کشور گفت: قیمت هر یک کیلووات نصب تجهیزات انرژی خورشیدی ۱۰ میلیون تومان تخمین زده شده که این قیمت با توجه به مزیت‌های اقتصادی به‌صرفه است.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در این دولت از ۱۰۰ مگاوات به ۸۲۰ مگاوات رسیده است، اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی و برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۰ این مقدار به ۱۷۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد؛ یعنی ظرفیت فعلی به دو برابر خواهد رسید.

آخرین آمار منتشرشده از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران نشان می‌دهد مجموع ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه امسال به ۸۲۵ مگاوات رسیده و ۸۲۱ مگاوات ظرفیت جدید نیز در حال احداث است، علاوه بر این اجرای طرح امید نیز می‌تواند موجب توسعه بیشتری انرژی‌های پاک شود.

تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال سهم انرژی‌های خورشیدی در تولید برق کشورمان با ۶۳ نیروگاه ۴۴ درصد، انرژی بادی با ۲۰ نیروگاه سهمی ۳۴ درصدی، نیروگاه‌های برق‌آبی سهمی ۱۲ درصدی، تولید برق از بازیافت حرارتی توربین‌های انبساطی دو درصد و زیست‌توده یک درصد است.

میزان برق تولیدشده از منابع تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق تا پایان خردادماه امسال به چهار میلیارد و ۸۷۶ میلیون کیلووات ساعت رسیده، استفاده از منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور تا پایان خردادماه صرفه‌جویی ۱۰۷۶ میلیون لیتری در مصرف آب به همراه داشته است.

تا پایان خردادماه امسال سهم انرژی‌های خورشیدی در تولید برق کشورمان با ۶۳ نیروگاه ۴۴ درصد، انرژی بادی با ۲۰ نیروگاه سهمی ۳۴ درصد، نیروگاه‌های برق‌آبی ۱۲ درصد، تولید برق از بازیافت حرارتی توربین‌های انبساطی دو درصد و زیست‌توده یک درصد است.


ثبت نظر

ارسال