ایرانی‌ها آپارتمان خود را در دوبی رها کردند و برگشتند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه وعده اقامت با خرید آپارتمان در ترکیه و دوبی، سرابی است که بعضی هم‌وطنان عزیز گرفتارش می‌شوند گفت: به دلیل مشکلات زندگی، نبود شغل و فشارهای اقتصادی در ترکیه، دوبی یا قبرس بسیاری از هم‌وطنان مجبور به ترک این کشورها شدند؛ به‌طوری‌که در فرودگاه دوبی خودروشان را رها کرده و آمدند و دیگر سراغی از آپارتمان خود نگرفتند.
  • یکشنبه 28 شهریور 1400 ساعت 10:17

مصطفی‌قلی خسروی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آدم دلش می‌سوزد که سرمایه‌های ایرانیان عزیز به خرید آپارتمان و ملک در ترکیه اختصاص پیدا می‌کند و بسیاری از آنها مالباخته می‌شوند. در تبلیغات شبکه‌های ترکی و عربی طوری وانمود می‌شود که در ترکیه یا دوبی همه‌چیز گل‌وبلبل است و با وعده اقامت، سرمایه‌ها را از دیگر کشورها جذب می‌کنند اما بارها پیش آمده که این کشورها به بهانه‌های مختلف از دادن اقامت امتناع می‌کنند و قوانین با تغییر مسئولان آن کشورها عوض می‌شود.

 

راهکارهای ترکیه برای ندادن اقامت

وی افزود: در ترکیه دو نوع سند ارائه می‌شود که یکی از طرف شهرداری و دیگری سند ثبتی است. وقتی خانه را به یک فرد خارجی می‌فروشند بعضا دولت می‌گوید که این سند شرایط دریافت اقامت را ندارد یا اینکه می‌گویند شما باید چند سال اینجا بمانید و بعد اقامت دریافت کنید. به‌هرحال هزینه‌های زندگی در آنجا زیاد است و شغل چندانی برای ایرانی‌ها وجود ندارد؛ بنابراین در بسیاری موارد با دریافت نصف یا یک‌سوم پول خانه خود مجبور به بازگشت می‌شوند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه در دوبی، قبرس و گرجستان نیز مشکلات این‌چنینی برای ایرانی‌ها ایجاد شده است گفت: بعضی هم‌وطنان ما خودروشان را در فرودگاه دوبی گذاشتند و آمدند؛ زیرا فشارهای اقتصادی به آنها وارد شد و تعدادی از افراد حتی به زندان افتادند. برخی افراد حتی برای پیگیری وضعیت ملک خود دیگر به دوبی نرفتند.

خسروی تاکید کرد: کشورهای منطقه بازی‌های اقتصادی را بلدند و از ناآگاهی شهروندان دیگر کشورها درباره اوضاع کشور مقصد سوءاستفاده می‌کنند. ایران ازنظر آب‌وهوا، امنیت و فرهنگ بسیار بهتر از سایر کشورهاست. ما در کشور چهارفصل زندگی می‌کنیم که بسیاری از اتباع کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دلشان می‌خواهد در ایران آپارتمان و ویلا خریداری کنند؛ چراکه شیفته فرهنگ و آب‌وهوای ایران هستند.

 

معاملات در شمال تهران به یک‌سوم معاملات ایرانی‌ها در ترکیه رسید

وی تصریح کرد: تعداد معاملات ماهیانه در شمیرانات به حدود یک‌سوم تعداد خانه‌هایی که ایرانیان هرماه در ترکیه خریداری می‌کنند رسیده است؛ ماه گذشته ۲۵۹ فقره خرید مسکن در منطقه ۱ تهران داشتیم درحالی‌که ایرانی‌ها حدود ۷۰۰ خانه در ترکیه خریدند. این فاجعه‌ای است که بعدا صدایش درمی‌آید. درست است که ترکیه کشور همسایه و دوست ماست ولی معمولا قوانین و مقررات آن با تغییر روسا عوض می‌شود. هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی، املاک ایرانیان مقیم ترکیه را مصادره نکند. ممکن است به‌قدری مالیات برای خانه وضع کنند که رقمش از ارزش ملک بالاتر باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با توصیه به هم‌وطنان برای خرید مسکن در ایران گفت: خرید مسکن، امن‌ترین سرمایه‌گذاری در ایران است و همواره سرمایه را در مقابل تورم مصون نگه می‌دارد. از قدیم می‌گفتند ملک را بخر پنج سال نگه دار بعد از پنج سال، ملک تو را نگه می‌دارد. چرا هم‌وطنان عزیز باید به کشورهای اطراف بروند و سرمایه خود را از دست بدهند؟

خسروی با بیان اینکه خطرات خرید مسکن در کشورهای اطراف را بارها گوشزد کرده‌ام خاطرنشان کرد: در قبرس و گرجستان موارد متعدد کلاه‌برداری به بهانه اقامت را شاهد بودیم. مواردی مثل ساختن سند صوری، فروش آپارتمان با چند برابر قیمت واقعی یا فروش خانه در اطراف شهرها که از هیچ امکاناتی برخوردار نبوده ازجمله مشکلاتی بوده که برای هم‌وطنان ایجاد شده است.


ثبت نظر

ارسال