تولید انرژی بیشتر از مصرف در کشاورزی شهری

پنجره ایرانیان: بیشتر مراکز شهری به مصرف انرژی بیشتر و آلودگی معروفند اما شهرهای آینده بسیار متفاوت خواهند بود.
  • دوشنبه 10 اسفند 1394 ساعت 11:3

به گزارش ایسنا، وینسنت کالبوت (Vincent Callebaut) طرح‌های پایدار خودکفای کشاورزی شهری که نه فقط محصولات غذایی ارگانیک تولید می‌کنند بلکه انرژی بیش از مصرف در سیستمی بسته ایجاد می‌کنند را ارائه کرد. این طرح پیشنهادی برای هند ارائه شده است و کشاورزی شهری سازگار با محیط زیست هایپریونز (Hyperions) نام دارد که برج باغ‌های سرسبز و ساختاری بدون آلودگی و سیمان است.

این پروژه با همکاری متخصص اکولوژی زراعی، Amlankusum  برای رسیدن به دو هدف انرژی غیرمتمرکز و غذاهای غیرصنعتی انجام شده است. نتیجه این پروژه ترکیب کشاورزی شهری، مواد زیستی و برنامه‌ریزی پیچیده استفاده از خودکفایی پایدار است.

این پروژه شامل برج 36 طبقه مرتبط ساخته شده بر اساس لایه‌های چوبی با منبع محلی و پایدار از جنگل‌های دهلی است. این برج‌ها از بالا و پایین با فولاد تقویت شده و در برابر زلزله مهندسی شده و همچنین در برابر گرما و سرما پایداری طبیعی دارند. این پروژه بدون تاثیر بر محیط زیست با سیستم بازیافت و مراقبت از آب بدون اتلاف غذاست. انرژی مصرفی ساختمان نیز از طریق توربین‌های بادی و سیستم فتوولتائیک تامین می‌شود.

همچنین در قسمت بالای آن گلخانه شیشه‌ای گنبدی شکل پوشیده شده با پانل‌های خورشیدی وجود دارد و هر یک از برج‌ها دارای قسمتی برنامه‌ریزی شده برای تجارت و فضایی برای همکاری دانشجویان و همچنین محل سکونت است. امکان زندگی در قسمت‌های مختلف به صورت یکپارچه وجود دارد و کشاورزی و توان تولید 20 کیلو میوه ارگانیک و سبزی در هر متر مربع نیز از دیگر مزایاست. کشت آکواپونیک و روش‌های کشت سنتی موجب سلامت خاک از طریق کمپوست، تنوع محصولات و حداقل کشت شده است. بسیاری از محصولات بومی بوده و خود دوباره تولید می‌شوند.

این برج‌ها دارای اتاق پرورش دام و استخر تصفیه گیاهی و تالاب هستند آب باران نیز برای آبیاری و تجدید آب‌های زیرزمینی جمع‌آوری می‌شود. طراحان اظهار کردند: این روش کشاورزی سراسر دنیا را تغییر داده و با روش‌های ارگانیک و منبع زیستی موجب کاهش انتشار دی‏اکسیدکربن حدود 40 درصد در سال 2030 خواهد شد. هایپریونز پروژه اکوسیستم کشاورزی پایدار با قابلیت پایداری در برابر تغییرات آب و هوایی، اقتصادی سالم و اکوسیستم‌های محیطی است. آنان در ادامه افزودند: همبستگی، عدالت و همزیستی مستقیم فعالیت‌های انسانی بر طبیعت باید وابسته به ارزش‌های اخلاقی باشد.


ثبت نظر

ارسال