آغاز سال 1402 با شعار: «مهار تورم، رشد تولید»
1402/06/13
مهندس امیر شیری / مدیرمسئول
آغاز سال 1402 با شعار:  «مهار تورم، رشد تولید»

 

آغاز سال 1402 خورشیدی را به مخاطبان ارجمند و همراهان همیشگی نشریه پنجره‌ایرانیان و تمامی فعالان صنعت دروپنجره کشور شادباش می‌گوییم و امیدواریم سالی سرشار از سلامت، سعادت و سربلندی پیش‌رو داشته باشید. به سیاق سال‌های گذشته، دیباچه اولین شماره نشریه در سال جدید را به نام‌گذاری و شعار سال که مطابق رَویّه جاری در پیام نوروزی رهبری اعلام می‌شود اختصاص داده‌ایم؛ امید ‌که این نام‌گذاری در حد شعار و حرف باقی نماند و رَویّه و سَویّه عملی پررنگ‌تری داشته باشد.

نام‌گذاری سال‌ها بیش از سه دهه است که انجام می‌شود و از سال 78 رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت. در سال‌های ابتدایی نام‌گذاری‌ها بیشتر جنبه مذهبی و اعتقادی داشت، مانند سال پیامبر اعظم (ص)، سال امام علی (ع) و سال عزت و افتخار حسینی اما کم‌کم این نام‌گذاری‌ها رنگ و بوی اجرایی و اقتصادی به خود گرفت.

در حدود دو دهه اخیر این نام‌گذاری‌ها اغلب بر مسئله اقتصاد به‌ویژه با تاکید بر اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی متمرکز بوده است. بر این اساس در دو دهه اخیر شعارهای 15 سال به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به موضوع اقتصاد بوده و شش سال نیز با تاکید بر مسئله «تولید» نام‌گذاری شده است. در ادامه همین روند، امسال نیز با عنوان سال «مهار تورم، رشد تولید» نام‌گذاری شد.

رهبری در پیام نوروزی آغاز سال ۱۴۰۲ بیان داشتند: من با توجه به همه جهات، هم تورّم، هم تولید داخلی، این چیزهایی که مهم است، تورّم که مشکل اصلی است، تولید داخلی که حتماً یکی از کلیدهای نجات کشور از مشکلات اقتصادی است، با توجه به این‌ها شعار سال را این‌جور اعلام می‌کنم: «مهار تورم، رشد تولید»، این شعار سال است؛ یعنی باید همه همّت مسئولین متوجّه این دو موضوع باشد. در درجه اوّل مسئولین، در درجه بعد همین‌طور که گفتم فعالان اقتصادی و فعّالان مردمی و کسانی که دستشان می‌رسد کاری انجام بدهند و فعّالان فرهنگی، صداوسیما که باید فرهنگ‌سازی بکند در این زمینه‌ها، همه این‌ها باید متوجه این دو نکته اصلی باشند، در درجه اول مهار تورّم، یعنی واقعاً تورّم را مهار کنند و کاهش بدهند تا آنجایی که ممکن است کاهش بدهند و مسئله تولید را افزایش بدهند.

مسائل و مصائب بسیاری در کشور ما در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، بین‌المللی و... وجود دارد که پرداختن به آن‌ها بسیار ضروری است اما به اذعان اکثر قریب به‌اتفاق کارشناسان، مسئله اصلی و محوری در کشورمان همچنان مسئله‌ اقتصاد است. چراکه اگر مسئله اقتصاد و معیشت مردم به‌عنوان چالشی که سایه سنگین آن بر سر سایر مسائل دیده می‌شود مرتفع شود، خیلی از مسائل دیگر کشور هم حل خواهد شد. همان‌طور که اشاره شد تاکید بیش از دو دهه بر موضوعات اقتصادی و مسئله تولید در شعار سال، نشان از اهمیت بالا و تأثیرگذاری مستقیم این موضوع بر زندگی آحاد مردم و وضعیت عمومی جامعه کنونی ایران دارد. ضمن این‌که انتخاب شعار سال با هدف به‌کارگیری امکانات و ظرفیت‌های کشور در راستای بهبود و ایجاد تحول در فضای کلی جامعه صورت می‌گیرد. ازاین‌رو شعار سال مطالبه‌ای منحصر به یک سال خاص نیست چراکه اساساً بهبود و تحول به‌ویژه در بخش اقتصاد موضوعی مستمر و زمان‌بر است. بر همین اساس موضوع مهار تورم و رشد تولید اگرچه ظرف سال‌های اخیر مستمرا در بیانات رهبری و سایر مدیران ارشد نظام دیده و شنیده شده است اما دست گذاشتن بر روی آن به‌عنوان شعار سال، نشان‌دهنده اولویت‌دار شدن آن به جهت ملاحظاتی خاص در مقطع کنونی کشور است.

برای دیدن فایل کامل پی دی اف کلیک کنید

نشریه پنجره ایرانیان-سال شانزدهم-شماره 187/اردیبهشت1402 

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر
رضایتمندی و وفاداری مشتریان 1
رضایتمندی و وفاداری مشتریان 1

در بخش نخست از این مقاله به ارائه مقدمه و تعاریف عملیاتی از مفهوم مشتری رضایتمندی و وفاداری مشتریان و کیفیت خدمات پرداخته و سپس تاریخچه مطالعاتی صورت گرفته در این زمینه و اهمیت رضایتمندی مشتریان، مزایای دستیابی به رضایتمندی مشتریان، ارتباط بین برند، رضایت و وفاداری مشتریان، و در نهایت منابع و ماخذ را تشریح کرده است:

مطالب بیشتر
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما از جوان‌ها می‌خواهیم بیاید در میدان و نگذارند واحدهای صنعتی تعطیل شوند.

مطالب بیشتر
فرصت بی‌بدیل اشتغال مهندسان در پسابرجام
فرصت بی‌بدیل اشتغال مهندسان در پسابرجام

پنجره ایرانیان: وزیر راه و شهرسازی فضای پسابرجام را فرصت مغتنمی برای پروژه‌های بزرگ دانست که این فضا می‌تواند شرایط اشتغال گسترده‌ای را برای مهندسان فراهم کند.

مطالب بیشتر
۴.۱ میلیارد دلار تقاضای سرمایه گذاری خارجی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر
۴.۱ میلیارد دلار تقاضای سرمایه گذاری خارجی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر

پنجره ایرانیان؛ رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) از بهره‌برداری ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: امروزه ۴.۱ میلیارد دلار تقاضای سرمایه گذاری خارجی برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر داریم که حدود ۴۰۰ میلیون دلار آن وارد، نصب و به بهره ‏برداری رسیده است.

مطالب بیشتر
کاهش ۴ درصدی قیمت مسکن؛ افزایش اندک اجاره‌بها
کاهش ۴ درصدی قیمت مسکن؛ افزایش اندک اجاره‌بها

پنجره ایرانیان: گزارش فصلی بازار مسکن در بهار ۱۳۹۴ نشان داد متوسط بهای یک مترمربع آپارتمان در شهر تهران در سه ماهه اول سال ۱۳۹۴ به عدد ۹/۳۹ میلیون ریال رسید که نسبت به سه ماهه قبل معادل ۴ درصد و نسبت به سه ماهه مشابه سال قبل ۲ درصد کاهش یافته است و صدور پروانه‌های ساختمانی تهران در بهار ۹۴ نسبت به بهار ۹۲ کاهش۶۳ درصدی داشته است. نرخ اجاره‌بها نیز در سه ماه اول امسال با شیب ملایم ۱۶ درصد رشد داشته است.

مطالب بیشتر
شرط تاهل برای‌ تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن برداشته شد
شرط تاهل برای‌ تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن برداشته شد

پنجره ایرانیان: در جدیدترین اصلاحیه دستورالعمل اجرایی حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، شرط سنی حداقل ۱۸ سال‌ به جای شرط تاهل برای متقاضی تسهیلات در نظر گرفته شد.

مطالب بیشتر