تغییر موتورخانه‌های خانگی برای کاهش اتلاف انرژی

معاون وزیر نفت در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری گفت: در حال حاضر بیشترین اتلاف انرژی در بخش خانگی است که بر اساس طرح جدید این وزارتخانه درصدد ایجاد تغییراتی در موتورخانه‌های منازل مسکونی هستیم.
  • شنبه 10 اسفند 1392 ساعت 15:29

منصور معظمی در سمینار ایران 1404 با بیان اینکه این سمپوزیوم بر اساس نیاز روز کشور برگزار شده است، افزود: در حال حاضر در کشور باور و تصمیم جدی در حوزه انرژی بوجود نیامده است در حالیکه با مشکلات بسیاری در این زمینه مواجه هستیم.

معاون وزیر نفت در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با انتقاد از ثابت نگه داشتن 11 قلم حامل انرژی در کشور اظهار داشت: در صورتیکه وضعیت روند مصرف انرژی در کشور به همین روند ادامه یابد تا سال 1401 نفتی برای صادرات نداریم و اگر در بخش صنعت برق سرمایه گذاری صورت نگیرد، با خاموشی‌های مکرر مواجه هستیم. وی با تاکید بر لزوم توسعه فناوری در حوزه انرژی خاطر نشان کرد: برای این امر دو راه در پیش رو داریم یا باید در این زمینه سرمایهگذاری شود و یا انتقال فناوری صورت گیرد که این امر مستلزم ایجاد تعاملات بینالمللی و گفتگو با زبان بینالمللی است که در این زمینه دولت بنا را بر تعامل گذاشته است.

معظمی با تاکید بر اینکه آمارها و ارقام در زمینه مصرف انرژی بیانگر عمق فاجعه در حوزه انرژی است، ادامه داد: در حال حاضر 10 فاز پارس جنوبی در دستور کار قرار دارد که اگر روند مصرف کشور ادامه یابد، از فازهای پارس جنوبی تنها برای نیاز داخلی بهرهبرداری می‌کنیم.

معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با تاکید بر اینکه اولویت بهره‌برداری از فازهای پارس جنوبی بر فازهایی است که زودتر به مدار تولید وارد می شود، اضافه کرد: با بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی 10 تا 12 میلیون مترمکعب گاز به ذخایر کشور اضافه می شود که در این راستا تمرکز وزارت نفت بر فازهای 12، 15، 16، 17 و 18 است. وی با بیان اینکه پیش بینی می شود متوسط مصرف گاز در کشور 60 تا 70 مترمکعب است، اضافه کرد: در سال جاری حدود 30 میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها داده شد که این امر افزایش آلودگی‌های زیست محیطی را منجر شد، ولی در سال آینده در صدد هستیم تا گاز طبیعی را جایگزین سوخت مایع برای نیروگاه‌ها کنیم.

معظمی کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و صرفهجویی را از مزایای این طرح نام برد و یادآور شد: یکی از استراتژی‌های مهم وزارت نفت صادرات گاز است که با تلاش‌هایی که انجام شده در سال 94 تولید گاز به 175 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری ادامه داد: در این راستا هم اکنون ما به دنبال قراردادهای گازی و انجام تعهدات با سایر کشورها هستیم. وی با تاکید بر مزایای سهمیه بندی بنزین از سال 85 اضافه کرد: در صورت عدم اجرای این طرح میزان مصرف روزانه بنزین از 70 میلیون لیتر به 110 میلیون لیتر بالغ می شد، در حالی که با اجرایی شدن این طرح میزان مصرف روزانه بنزین در کشور 67 میلیون لیتر است.

معظمی بیشترین میزان اتلاف انرژی را در خانه‌ها دانست و اضافه کرد: در حال حاضر 18 میلیون خانه داریم که چهار میلیون آن آپارتمان است که با تغییر کوچک در موتورخانه‌ها موجب صرفهجویی 17.5 میلیون لیتر فرآورده‌های سوختی میشود.

معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری از اجرای طرحی در این زمینه در وزارت نفت خبر داد و گفت: یکی از ماموریت‌های وزارت نفت فعال کردن طرح تغییر در موتورخانه‌های مسکونی است که امیدواریم در سمپوزیوم آینده نتایج این تصمیمات عرضه شود.


ثبت نظر

ارسال