اقتصاد صنعت برق ایران در مرز بحران

مدیرعامل سابق توانیر و مدیرعامل شرکت انرژی گستر جم گفت: کمبود شدید منابع مالی درصنعت برق این صنعت زیربنایی را با مشکل جدی مواجه کرده است.
  • شنبه 3 اسفند 1392 ساعت 9:44

محمدعلی وحدتی در مورد وضع فعلی صنعت برق کشور افزود: صنعت برق از لحاظ اقتصادی تحت فشار شدیدی است و بسیاری از کارهایی که در شرایط عادی انجام آن راحت است در شرایط فعلی به سختی انجام می‌‌شود.

وی ادامه داد: باید دولت و مجلس فکر اساسی برای کمبود منابع مالی کنند زیرا در غیر این صورت تامین برق کشوردر وضعیت بحرانی قرار می‌‌گیرد. مدیرعامل شرکت انرژی گستر جم درباره تلفات برق در شبکه‌‌های توزیع اظهار کرد: بخشی از تلفات فنی است، یعنی وقتی جریان برق از سیمی عبور می‌‌کند بخشی از آن به صورت گرما هدر می‌‌رود، حال برای اینکه این اتلاف صورت نگیرد باید کارهای اساسی صورت گیرد.

وحدتی ادامه داد: بخشی از تلفات غیر فنی است مثل سوء استفاده از شبکه‌‌های برق در حاشیه شهرها که مجوز احداث بنا ندارند. این گروه چون به لحاظ قانونی نمی توانند انشعاب دریافت کنند، متوسل به راه‌‌های غیر قانونی می‌‌شوند و البته این موضوع راه حل‌‌هایی دارد.

مدیرعامل سابق توانیر با بیان این که ندادن انشعاب به این گروه از افراد تنها راه جلوگیری از حاشیه نشینی در شهرها نیست، تصریح کرد: شهرداری نباید با ندادن انشعاب به این گروه، راه را برای انجام کارهای غیر قانونی هموار سازد بلکه باید راهکارهای قانونی در این زمینه اندشیده شود.

مدیرعامل سابق توانیر با بیان این که هم اکنون اتلاف برق در برخی استان‌ها مثل یزد و سمنان بین ١٠ تا ١٢درصد است، درباره اتلاف برق در استان خوزستان که بالای ٣٠ درصد است، اظهار داشت: در خوزستان به دلیل شرایط جنگ، استفاده از برق غیر مجاز به شدت افزایش یافت که در زمان حاضر این وضعیت در حال ساماندهی است. وحدتی با اشاره به این که با تعویض شبکه‌‌های مسی به کابل‌‌های خود نگهدار بسیاری از انشعابات غیرمجاز جمع شده است، افزود: قرار است وزرات نیرو سالانه ١یک درصد تلفات برق را در شبکه‌‌های توزیع کاهش دهد. وی تجهیزات شبکه توزیع را ١٠٠ درصد داخلی عنوان کرد و گفت: در شرایط تحریم بخش عمده ای از نیازهای کشور از داخل تامین شده است.


ثبت نظر

ارسال