بهره وری انرژی در خانه‌ها

پنجره ایرانیان: شبکه هوشمند برق و پیاده سازی آن توسط محققان ایرانی جهت بهره وری انرژی در کشور عملی خواهد شد این طرح که یک پروژه کلان ملی است با محوریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی می شود.
  • دوشنبه 15 اردیبهشت 1393 ساعت 10:27

گئورک قره پتیان- استاد تمام دانشکده مهندسی برق و رئیس پژوهشکده بهره برداری ایمن شبکه دانشگاه امیر کبیر در گفتگو با خبرنگار مهرگفت:شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی این طرح می تواند منجر به بهره وری انرژی درسراسر کشور شود.

وی عنوان کرد: این طرح با همکاری سه دانشگاه امیر کبیر، فردوسی مشهد با محوریت شعبه شهید عباسپور دانشگاه شهیدبهشتی و مجموعا شش پروژه که هرکدام از دانشگاهها دو پروژه را دردست بررسی دارند، انجام می شود. وی اظهار داشت: در حال حاضر سیستم شبکه برقی کشور به صورت ضعیف با بهره وری نامطلوب و ضریب هوشی پایین کار می کند که شبکه هوشمند، ضریب هوشی را بالا می برد و همین، نیاز به ایجاد شبکه هوشمند در کشور را بالا می برد.

این محقق دانشگاه امیرکبیر در خصوص عملکرد شبکه هوشمند توضیح داد: سیستم تولید، انتقال و توزیع انرژی در سراسر کشور، یک سیستم یک طرفه است که شبکه هوشمند می تواند جریان انرژی و تبادل اطلاعات را بین مصرف کننده و نیروگاه دو طرفه کند. وی با بیان اینکه ارتباط دو طرفه شبکه هوشمند در بهره وری انرژی موثر است، گفت: وقتی انرژی از سمت نیروگاه به طرف مصرف کننده برسد و از طرفی مصرف کننده در تولید انرژی و کارهای شبکه مشارکت کند، به نوعی بهره وری انرژی دوطرفه و هوشمند شده است.

قره پتیان عنوان کرد: زیرساخت مخابراتی بین نیروگاه و مصرف کننده، گستره شبکه انرژی را یکپارچه می کند تا بهره وری از سیستم با قابلیت اطمینان را بالا ببرد یعنی با تبادل اطلاعات دو سویه می توان از موقعیت برق، به خوبی استفاده کرد. وی اظهار داشت: هر فردی با برنامه ریزی قابلیت ها بر روی سیستم و ارتباط با شبکه هوشمند که به نوعی سیستم سیستمها است، می تواند خانه خود را هوشمند کند. سیستم تشخیص می دهد فرد در کجای خانه حضور دارد و فضای خانه را متناسب با آن تنظیم می کند همچنین به عنوان مثال می تواند دما را با دمای بیرون از خانه مطابقت دهد و تنظیم کند.

رئیس پژوهشکده بهره برداری ایمن شبکه افزود: طرح شبکه هوشمند برق ایران و پیاده سازی نمونه آن درکشور که از سال 1391 فعالیت خود را آغاز کرده و در سال1392 با کمبود بودجه مواجه شد، از پروژه های بلندمدت به شمار می رود و اجرای کامل آن همانند کشور های پیشرفته نزدیک به 20سال طول خواهد کشید.


ثبت نظر

ارسال