مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران:

نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی به مناقصه می‌رود

پنجره ایرانیان: صنعت برق جهان رو به انرژی‌های تجدیدپذیر آورده و قرار است که کشورهای اروپایی 30 درصد برق خود را تا سال 2020 ازطریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کند
  • دوشنبه 8 اردیبهشت 1393 ساعت 15:37

مدیرعامل سازمان انرژی‌‎های نو (سانا) گفت: نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی کشور طی دو ماه آینده به‌منظور ساخت توربین آن به مناقصه می‌رود.

به‌گزارش ایلنا، یوسف آرمودلی در نشستی خبری، افزود: سازمان انرژی‌های نو ایران از بیش از 10 سال پیش با هدف پیگیری و توسعه انرژی‌های نو در کشور تشکیل شد.

وی اظهار داشت: پس از اجرای اصل 44 قانون اساسی، سازمان بهره‌وری انرژی ایران و سازمان انرژی‌های نو در لیست فروش قرار گرفتند که با مخالف‌های بسیار رو‌به‌رو شد و پس از ابلاغ و اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف، بنا شد که این دو سازمان در یکدیگر ادغام شوند.

آرمودلی ادامه داد: اساس‌نامه سازمان جدید به نام سازمان ساتبا از سه سال گذشته تهیه شد و پس از تایید در بخش‌های مختلف دولت دهم، با تایید دوباره در دولت یازدهم به مجلس فرستاده شد.وی یادآور شد: اکنون اساس‌نامه این سازمان جدید در کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه تایید شده است و در آینده نزدیک برای تصویب نهایی به صحن علنی می‌رود.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران سپس درباره وضعیت استفاده از انرژی‌های نو، تصریح کرد: صنعت برق جهان رو به انرژی‌های تجدیدپذیر آورده و قرار است که کشورهای اروپایی 30 درصد برق خود را تا سال 2020 ازطریق انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کند.وی افزود: مصرف انرژی در ایران به‌عنوان یک کشور در حال توسعه طی سال‌های اخیر به‌شدت افزایش داشته و در حال رشد است و به‌منظور تامین تقاضا، باید از توانمندی‌های انرژی تجدیدپذیر استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون ظرفیت ایجاد 40 هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور شناسایی شده است، افزود: بسیاری از مناطق کشور ازجمله منجیل، بینالود، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، سمنان، شاهرود، دامغان، خلخال، تبریز، اردبیل، کردستان، کرمان، حاشیه خلیج فارس، خوزستان و اصفهان پتانسیل تولید برق ازطریق انرژی باد را دارند اما به‌دلیل کمبود منابع مالی، امکان نصب بادسنج برای شناسایی مناطق جدید وجود نداشت که با روی کار آمدن دولت جدید و توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر، اعتبار درحال تخصیص است تا نقاط بیشتری شناسایی شود.

آرمودلی همچنین گفت: خورشید از منابع بی‌پایان خدادادی است که 90 درصد مساحت کشور بیش از 300 روز در سال از نعمت خورشید برخوردار هستند.

وی در ادامه به بهره‌برداری از نخستین نیروگاه زمین‌گرمایی کشور تا سال 94 خبر داد و گفت: تاکنون 11 حلقه چاه آزمایشی به عمق سه‌هزار متر با توان فنی و مهندسی داخل کشور حفر شده که خوشبختانه هفت چاه اکتشافی به تولید رسیده است.وی افزود: عملیات اجرایی این نیروگاه طی دو سه سال اخیر به‌دلیل مشکلات مالی به کندی پیش می‌رفت اما با توجه دولت جدید و وزارت نیرو طی دو ماه آینده مناقصه ساخت توربین‌های این نیروگاه برگزار می‌شود.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران با بیان اینکه حدود شش ماه زمان برای ساخت توربین این نیروگاه لازم است، گفت: افزون‌بر آن، شش ماه نیز برای نصب نیروگاه لازم است و این در شرایطی است که با توجه به کوهستانی بودن منطقه و سرمای زیر صفر درجه مشگین‌شهر در زمستان، عملا شش تا هفت ماه در سال امکان کار کردن در سایت وجود ندارد.

آرمودلی درباره قیمت خرید برق از بخش خصوصی نیز گفت: قیمت خرید تضمینی برق انرژی تجدیدپذیر از بخش خصوصی دست‌کم 440 تومان به‌ازای هر کیلووات ساعت است که این رقم با توجه به شرایط مختلف قابل تعدیل بوده و حداقل پرداخت به تولیدکنندگان است.وی تاکید کرد: از جهت علمی و توان فنی و مهندسی در خاورمیانه و جهان جایگاه خوبی داریم.

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو ایران با بیان اینکه تاکنون 25 میلیارد تومان پروژه تحقیقاتی توسط سانا در دانشگاه‌ها تعریف شده است، افزود: در 23 دانشگاه با کمک 200 میلیون تومانی به هر دانشگاه، نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت 20 کیلووات نصب شده است.وی از علاقه‌مندی سایر کشورها به سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: امروز با دو هیات آلمانی و فرانسوی برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر کشور دیدار داشتیم و امیدواریم ازطریق دولت و بانک‌ها سرمایه‌گذاری خارجی تسهیل شود.


ثبت نظر

ارسال