آلاینده‌های صنعتی را با نانوکامپوزیت حذف کنید

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد کرج نانوکامپوزیتی برای جذب برخی مواد شیمیایی به خصوص آلاینده‌های رنگی موجود در پساب صنعتی تولید کردند.
  • شنبه 3 اسفند 1392 ساعت 11:9

ساخت نانوکامپوزیت هیدروژلی بر پایه پروتئین با قابلیت حذف آلاینده‌های صنعتی به ویژه رنگدانه‌ها از محیط‌های آلوده و بررسی میزان تأثیر نانوذرات خاک در این فرایند هدفی بوده است که پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد کرج اقدام به اجرای این تحقیقات کردند.

از این کار ابتدا نمونه‌هایی از هیدروژل پایه و نانوکامپوزیت هیدروژل با استفاده از پروتئین کلاژن به شیوه گرمایی ساخته شدند. پس از جداسازی و خالص‌‌سازی نمونه‌ها، این ترکیبات با استفاده از روش‌های دستگاهی شامل طیف‌سنجی زیر قرمز

(FTIR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و تجزیه گرماوزن سنجی (TGA) مورد‌ شناسایی قرار گرفتند.

براساس داده‌های طیف‌سنجی، نمونه‌های سنتزشده دارای ساختار پرمنفذی بوده و در نانوکامپوزیت‌ها لایه‌های خاک مونت موریلونیت کاملا ورقه ورقه شده‌اند. همچنین مقاومت گرمایی نانوکامپوزیت‌های سنتز شده نسبت به نمونه فاقد مونت موریلونیت بیشتر است.

با توجه به اثرات سمی ‌وار زیست ‌محیطی رنگدانه‌های کاتیونی موجود در پساب برخی صنایع و نفوذ آنها در آب‌های زیرسطحی و ضرورت حذف آنها از محیط‌های مذکور، تهیه و استفاده از مواد جاذب مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. نتایج حاصل از این تحقیقات مشخص شد که نانوکامپوزیت‌های تهیه شده از قابلیت بالایی در حذف رنگدانه‌های کاتیونی برخوردار هستند و با توجه به سرعت مناسب این مواد در برداشتن این آلاینده‌ها از محلول‌های آبی می‌توان از آنها در فرایند‌های پالایش محیط‌های آلوده استفاده کرد. از مواد تولید شده می‌توان برای جذب برخی مواد شیمیایی به خصوص آلاینده‌های رنگی موجود در پساب برخی کارخانه‌ها به کار برد.


ثبت نظر

ارسال