خلا اروپایی را آسیایی‌‏ها پر می‏‌کنند؛

بانک سرمایه‏‌گذاری آسیا درراه زیرساخت‌های ایران

پنجره ایرانیان: بازگشت بانک‏‌های بزرگ جهان به اقتصاد ایران در طول ماه‏‌هایی که از اجرای برجام گذشته به‌عنوان یکی از اصلی‏‌ترین مسائلی بوده که پیدا کردن راه‌حل جدی برای آن به چالش مسئولان ایران و البته شرکت‏‌های خارجی بدل شده است، موضوعی که این بار به نظر می‏‌رسد راه‌حلی آسیایی برای آن پیداشده است.
  • شنبه 6 آذر 1395 ساعت 9:18

به گزارش ایسنا، باوجودآنکه اهمیت طرح‏‌های زیرساختی ایران و بازار بکر این کشور پس از سال‏‌ها تحریم برای بسیاری از شرکت‌‏های خارجی سرمایه‏‌گذار فرصتی جدی برای حضور در ایران را فراهم آورده اما این امر نیاز به پیگیری مقدماتی جدی دارد.هرچند در طول چند ماه گذشته نیز قراردادهای متنوعی در اقتصاد ایران با طرف‌‏های خارجی بسته‌شده اما همچنان یکی از اصلی‏‌ترین معضلات بحث ورود منابع اعتباری به ایران و تامین فاینانس پروژه‌های بزرگ است.

برجام بر لغو محدودیت‏‌های بانکی ایران به‌طور کامل تاکید کرده اما برخی موانع مانع از تصمیم‏‌گیری قطعی بعضی از بانک‏‌های بزرگ‌شده است و همین امر سرمایه‏‌گذاران را در اخذ تصمیم‏‌های نهایی‏شان با مشکل مواجه می‏‌کند.البته این موضوع با اتمام‌حجت دوباره دولت اوباما در بلامانع بودن همکاری بانک‌‏ها با ایران دنبال شده و امیدواری‏‌ها را برای ماه‌‏های آینده افزایش داده است اما به نظر می‏‌رسد تا آن زمان مسئولان ایران به فکر چاره‌اندیشی‌های جدیدی هستند.

وزیر راه و شهرسازی ایران که در طول هفته گذشته به چین سفرکرده بود یکی از این انتخاب‏‌ها را بررسی کرده و شرایط را برای حضور در ایران مشخص کرده است.بانک سرمایه‌‏گذاری زیرساختی آسیا که ایران نیز عضو آن به شمار می‌‏رود یکی از این گزینه‏‌هاست که آخوندی پیشنهاد داده با بررسی دقیق ابعاد ماجرا، شرایطش برای ورود به ایران مشخص شود.

وزیر راه در این رابطه گفته در دیدار با مسئولان این بانک که ایران نیز از اعضای هیات موسس آن است، از آن‌ها خواسته‌‏ایم هیاتی را برای ارزیابی طرح‌‏های اولویت‌‏دار ایران به تهران اعزام کنند تا مشخص شود از این بانک و کمک‌‏های آن چطور می‌‏توان برای طرح‏‌های مذکور استفاده کرد.

باوجودآنکه هنوز مشخص نیست در صورت ورود این بانک آسیایی به ایران، کدام طرح‏‌ها و در چه قالبی به آن‌ها ارائه خواهد شد اما صرف نهایی شدن ورود این بانک نشان از آن خواهد داشت که می‌‏توان گزینه همکاری با بانک‏‌های منطقه‌‏ای را نیز در ایام پس از تحریم لحاظ کرد. گزینه‏‌ای که می‏‌تواند هم برای ایران سودآور باشد و هم فضایی جدید را در اختیار سرمایه‌‏گذاران آسیایی قرار دهد.


ثبت نظر

ارسال