تعاونی‌ها ۴۰۰ هزار واحد مسکونی می‌سازند
1401/03/04
پنجره‌ایرانیان؛ در راستای اجرای پروژه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور، هدف‌گذاری ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در چهار سال آینده به تعاونی‌ها سپرده شده است.
تعاونی‌ها ۴۰۰ هزار واحد مسکونی می‌سازند

به گزارش ایسنا، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم درباره ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی، از پشتوانه قوی قانونی برخوردار شد. دولت در این راستا بخش تعاون را مکلف کرده که از ۴ میلیون واحد مسکونی، ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

بر اساس آمارها نزدیک به ۱۰ هزار تعاونی مسکن در کشور وجود دارد که بیش از ۹۰۰۰ تعاونی دارای کارنامه و سابقه درخشان و حدود ۵۰۰ تعاونی دچار مشکل و عارضه هستند.

موضوع آسیب‌شناسی مشکلات بخش تعاون به‌ویژه تعاونی‌های مشکل‌دار از دیرباز مطرح بوده و تلاش شده با تشکیل اتاق‌های فکر تعاون، کارگروه‌های پایش تعاون و کمیته‌های شناسایی نقاط ضعف و قوت واحدهای تعاونی، تعاونی‌های دارای مشکل شناسایی شده و مشکلات آن‌ها مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گیرد.

مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ساخت دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در دوران مسکن مهر خبر داده و می‌گوید: از این میزان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد، خود مالکی و شخصی و یک میلیون و ۹۰ هزار واحد، جمعی و تعاونی ساز بودند که از این تعداد نیز ۸۴۰ هزار واحد به تعاونی‌ها اختصاص داشته و تنها ۳۹ هزار واحد ناموفق بوده است.

وی می‌گوید: در برنامه ساخت مسکن، دولت بخش تعاون را مکلف کرده که از مجموع ۴ میلیون واحد مسکونی ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

آن‌طور که مسکنی گفته، با معاونت شهرسازی شهر تهران مذاکراتی برای انجام این کار به‌صورت اجرای پایلوت در مناطق و بافت‌های فرسوده با محوریت منطقه ری انجم شده که در حال نهایی شدن و تبدیل به تفاهم‌نامه است.

کارشناسان از بخش تعاون به‌عنوان راهکاری موثر در جهت کاهش معضل مسکن یاد می‌کنند که می‌تواند به تقاضای مسکن در کشور پاسخ دهد.

در حال حاضر سهم تعاونی‌ها در تولید مسکن زیر ۱۰ درصد پیش‌بینی می‌شود درصورتی‌که این بخش از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالایی برای ساخت و تامین مسکن برخوردار است.

برابر آمارها بیش از ۸۴۲ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن مهر تحویل شده است.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
پرداخت تسهیلات مشروط به انبوه‌سازان با سود ۲۴ نه ۲۷ درصد
پرداخت تسهیلات مشروط به انبوه‌سازان با سود ۲۴ نه ۲۷ درصد

پنجره ایرانیان: مدیرعامل بانک مسکن از پرداخت تسهیلات مشروط به انبوه‌سازان خبر داد و گفت: تسهیلات بانکی را با نرخ سود ۲۴ درصدی در اختیار انبوه‌سازان قرار می‌دهیم نه ۲۷ درصد.

مطالب بیشتر
آخوندی بیان کرد: تحویل ۹۰۰ هزار مسکن مهر
آخوندی بیان کرد: تحویل ۹۰۰ هزار مسکن مهر

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان این‌که این وزارتخانه مقابل شهر فروشی ایستادگی کرد گفت که به دنبال توقف شهرفروشی و تامین مسکن برای افراد کم‌درآمد و همچنین حل کردن مسئله‌ حاشیه‌ای است.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر