نمایشـگاه در و پنجـره دبـی 2016
1395/08/23
در شهریور ماه امسال نخستین نمایشگاه مستقل در، پنجره و نمای دبی (Windows, Doors & Fasades) در مرکز تجارت جهانی این شهر برگزار شد.
نمایشـگاه در و پنجـره دبـی 2016

 این نمایشگاه سال‏‌های قبل در قالب نمایشگاه صنعت ساختمان بیگ فایو (big5) برپا می‌‏شد و امسال برای اولین بار بود که به‌‏صورت مستقل در سالن زعبیل برگزار شده بود. در آن نمایشگاه‏‌ها، به‏‌دلیل گستردگی و حضور انبوهی از شرکت‏‌های ساختمانی و نیز کم تعداد بودن مجموعه‏‌های مرتبط با در، پنجره و نما، پیدا کردن و متمرکز شدن روی محصولات مورد نظر بسیار دشوار بود. اما امسال شرکت‌‏های مرتبط بسیاری از کشورهای آمریکایی، آسیایی و اروپایی گرد هم جمع شده و نمایشگاه بسیار کامل مفیدی را شکل داده بودند.

برای مشاهده فایل پی دی اف کلیک کنید.

قبل از ارائه گزارشی کوتاه از این نمایشگاه، شاید بهتر باشد اشاره‏ای داشته باشیم به وضعیت کنونی دبی، شهر رویاهای بزرگ.

دبی برای من همواره یادآور خاطرات شیرین حتی از دوره کودکی بوده است. روزگاری تصور من از دبی را تصویر پارک‏‌های آبی و تفریحی مدرن، لوکس‏ترین خودروهایی که عکس‏‌های آن را فقط می‏‌توانستیم در مجله‌‏های ماشین ببینیم، حتی خوارکی‏‌های متنوع و لذیذ و البته نایاب در ایران شکل می‏‌داد. بعدها اما این تصویرها بزرگ و بزرگ‏‌ترشدند ،دبی برای من شهر برج‌‏های سر به فلک کشیده شد، شهری که رویاهای بزرگ شیخ محمد را به واقعیت تبدیل می‏‌کرد. دبی برای من سرزمین تحقق رویاهای دست نیافتنی بود، مانند احداث جزیره‌‏های نخلی یا هتل آتلانتیس، که در میان بهت و حیرت جهانیان، مدیریت دبی آن‌ها را به منصه ظهور رساند. مدیریت دبی بارها و بارها نشان داده است که با چینش درست مدیران و سرمایه‏‌گذاری صحیح و منطقی بر کارشناسان خارجی هیچ غیرممکنی وجود ندارد.

اما پس از رونمایی از برج خلیفه و نیز جزایر مصنوعی، شیخ محمد دیگر حدی در رویاپردازی‌‏های خود قائل نبود و همین به چشم اسفندیار این شهر رویایی تبدیل شد. دبی‏‌ای که من این بار دیدم، شهری که رویای اکسپو 2020 را در سر می‏‌پروراند، بیشتر شبیه شهر ارواح شده بود و از شهری پویا و سرزنده و از نیویورکِ خاورمیانه فرسنگ‏‌ها فاصله داشت. خیابان‏‌های خاک گرفته و مراکز خرید خلوت و برج‏‌های خالی از سکنه، چهره شهر رویاهای دیروز را به شهری مرده تبدیل کرده بود. برج‏‌های سر به آسمان ساییده، دیگر رمق دوره شکوه دبی را نداشتند، دیگر از ترافیک‏‌های سنگین خیابان‏‌های دبی خبری نبود، دیگر کرور کرور مسافر و توریستِ مبهوت از این همه پیشرفت به چشم نمی‏‌خوردند.

دلیل این سیر قهقهرایی را باید در اتخاذ سیاست‏‌های غلط و بلندپروازی‏‌های کوته‌‏فکرانه مردی جستجو کرد که مدتی است رویاهای خود را تغییر داده است. مردی که به جای ممکن ساختن غیرممکن‌‏ها امروز هوس سهیم شدن در تحولات سیاسی خاورمیانه و پنجه در پنجه شیر افکندن و پیچیدن به پر و پای ایران را در سر می‏‌پروراند. همین عامل امارات را از کشوری پویا به مشارکت‌‏کننده‏ای بدحال تبدیل کرده است.

وخامت اوضاع در سوریه و یمن، تاثیرات بسیار نامطلوبی بر اقتصاد دبی گذاشته است. همچنین تصویب قوانین ضد ایرانی و اتخاذ سیاست‏‌های ایران‌‏ستیزانه، سبب شده سرمایه‌‏های انبوه هموطنانمان به ترکیه سرازیر شوند. همگی این عوامل تکرار واقعه سال 2005 را، یعنی ترکیدن حباب مسکن و مستغلات در دبی، نزدیک ساخته است. البته این بار سخن از حباب نخواهد بود، بلکه با ورشکستگی اقتصادی روبه‌‏رو خواهیم بود. امروز، بسیاری از پروژه‌‏های بلندپروازانه شیخ محمد دیگر سرمایه‌‏گذار ندارد، هزینه نگهداری بناها در دبی رشد چشمگیری داشته و مجموعه های خالی از سکنه مانند دبی مارینا نیز مزید بر علت شده‌‏اند.

به‏‌هرحال در چنین شرایط بی‏رمق و رخوت‏‌آلودی، برگزاری این نمایشگاه همچون وزیدن خرده‌‏نسیمی، حال و هوای دبی را اندکی تغییر داده بود. وقتی به نمایشگاه رسیدیم، خستگی ما نیز تا حدی از تنمان به در شد. مشاهده مجوعه‏‌های پرآوازه و بزرگ در کنار یکدیگر روحیه و شادابی را به جان و روحمان بازگرداند. حضور شرکت‏‌های مطرح در سیستم‌‏های در، پنجره و نما در این نمایشگاه قابل توجه بود. همه این مجموعه‌‏ها جدیدترین محصولات خود در معرض نمایش قرار داده بودند.

سالن زعبیل، یکی از سالن‏‌هایی است که در انتهای مرکز تجارت جهانی دبی جای دارد. با ورود به این سالن، اندک اندک حال و هوای در، پنجره و نما خود را نشان می‌‏داد. نخستین شرکت‏‌هایی که به چشم می‌‏آمدند، غالبا اروپایی بودند، مجموعه‏‌های مانند آلومیل گوتمن، رینرز، دکونیک و آلوک بیشتر خودنمایی می‏‌کردند. البته طبق معمول شرکت آلمانی شوکو جایگاه ویژه‏ای در نمایشگاه به خود اختصاص داده بود. شرکت‏‌هایی همچون رنسون بلژیک نیز محصولات جدید و جذاب خود را در بخش تهویه و انواع دریچه‏‌های هوا و کرکره‌‏های برقی به نمایش گذاشته بودند. چندین غرفه نیز به شرکت‏‌های چینی و هندی اختصاص یافته بود که مانند همیشه شاهد استقبال چندانی نبودند. اما در خصوص شرکت‌‏های اماراتی مسئله اندکی تفاوت داشت و شرکت‌‏هایی مانند گلف اکستروژن و الجابر با محصولات جدید و سیستم‌‏های نمای جدید، خودی نشان می‏‌دادند.

آنچه در این نمایشگاه اهمیت بیشتری داشت، ارائه محصولات ضدحریق در زمینه‏ نما و کامپوزیت بود. از آنجا که در سال‏‌های اخیر آتش‌‏سوزی‏‌های متعددی در دبی روی داده، شرکت‏‌های مرتبط با این حوزه هدف‏‌گذاری‏‌های خاصی به عمل آورده بودند. به نمایش گذاشتن انواع کامپوزیت‌‏های ضدحریق، انواع نماهای استیل ضدحریق، انواع استپ‏‌ها و لاستیک‌‏های ضدحریق از جمله این محصولات بود.

همچنین، در بخش نما سیستم‌‏های یونی‏تایز، سرامیک خشک و کوتا علاقه‏‌مندان بسیاری را جذب خود کرده بودند. در این زمینه، به‏‌ویژه در زمینه یونی‏تایز، شرکت‏‌هایی در این نمایشگاه حضور داشتند که امکانات جدیدی را در مرحله نصب نما پیش‏بینی کرده بودند؛ از جمله این موارد می‏‌توان به امکان تعمیر نما، امکان رسیدن سریع به شیشه و فریم لنگه‌‏های مخفی اشاره کرد. نکته جالب توجه دیگر، برنامه‌‏هایی بود که در حاشیه این نمایشگاه و در قالب سمینارهای تخصصی تکنولوژی در صنعت در و پنجره و کارگاه‏‌های آموزشی برگزار می‌‏شد. ضمن اینکه این کارگاه‌‏های به شرکت‌‏کنندگان خود گواهینامه‏‌های معتبر نیز اعطا می‏‌کردند. این برنامه‌‏ها نیز طرفداران بسیاری را پیدا کرده بود.

این نمایشگاه در 30 شهریور به کار خود پایان داد و این در حالی بود که رضایت غالب بازدیدکنندگان خود را فراهم آورده بود.

نشریه پنجره ایرانیان-سال دهم-شماره109-آبان 95

نمایشگاه صنعت ساختمان کیش برگزار می‌شود
نمایشگاه صنعت ساختمان کیش برگزار می‌شود

پنجره‌ایرانیان: سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی عمران و صنعت ساختمان کیش، اردیبهشت‌ماه 96 در جزیره کیش برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
رونمای از سامانه هشدار سریع زلزله در تهران
رونمای از سامانه هشدار سریع زلزله در تهران

پنجره ایرانیان: فعالیت آزمایشی سامانه «هشدار سریع زلزله» در تهران، با نصب 6 سنسور در محوطه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله آغاز شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه‏ صنعت ساختمان زنجان در مردادماه
نمایشگاه‏ صنعت ساختمان زنجان در مردادماه

پنجره ایرانیان: دهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی استان زنجان از 5 تا 8 مرداد برگزار خواهد شد.

مطالب بیشتر
سیزدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان کردستان
سیزدهمین نمایشگاه صنعت ساختمان کردستان

پنجره‌ایرانیان؛ سیزدهمین نمایشگاه تخصصی لوازم، تجهیزات و ماشین‌آلات ساختمان کردستان شهریورماه 96 در سنندج برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
نمایشگاه تخصصی ساختمان و صنایع وابسته چابهار 97
نمایشگاه تخصصی ساختمان و صنایع وابسته چابهار 97

پنجره‌ایرانیان؛ سومین نمایشگاه صنعت ساختمان و صنایع وابسته چابهار آذرماه 97 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
قدردانی بازرگانی غفاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه ساختمان ارومیه
قدردانی بازرگانی غفاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه ساختمان ارومیه

پنجره‌ایرانیان؛ گروه تولیدی صنعتی غفاری از کلیه کسانی که از غرفه این شرکت در سیزدهمین دوره نمایشگاه صنعت ساختمان ارومیه بازدید کردند کمال تشکر و قدردانی را به عمل می‌آورد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه اختصاصی ایران در مزار شریف آذرماه برگزار می‌‏شود
نمایشگاه اختصاصی ایران در مزار شریف آذرماه برگزار می‌‏شود

پنجره ایرانیان: نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران از 16 تا 19 آذرماه 1395 در شهر مزار شریف افغانستان برگزار می‏‌شود.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در نمایشگاه شیراز دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در نمایشگاه شیراز دیدن کنید

پنجره ‌ایرانیان از کلیه علاقه‌مندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‌کند تا در نمایشگاه تخصصی در، پنجره و صنایع وابسته شیراز که هم ‏اکنون در جریان است، از غرفه پنجره ایرانیان در سالن سرو بازدید به عمل‌آورند.

مطالب بیشتر
برگزاری نمایشگاه فناوری‌های نوین ساختمان در آبان ماه
برگزاری نمایشگاه فناوری‌های نوین ساختمان در آبان ماه

پنجره ایرانیان: اولین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی فناوری‌های نوین ساختمان، در و پنجره،کف، سقف، نما و تجهیزات وابسته از تاریخ 4 تا 7 آبان‌ماه 1395 به مدت چهار روز در مجتمع نمایشگاهی شهرآفتاب برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
دعوت به بازدید از غرفه ماهدیس در نمایشگاه در و پنجره تهران
دعوت به بازدید از غرفه ماهدیس در نمایشگاه در و پنجره تهران

پنجره‌ایرانیان: شرکت صنایع شیمیایی ماهدیس از کلیه فعالان و علاقه‌مندان صنعت در و پنجره دعوت کرده است تا در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره تهران از غرفه این شرکت در سالن 38 غرفه 3 بازدید کنند.

مطالب بیشتر
اکثر اعضای دور نخست ابقاء شدند
اکثر اعضای دور نخست ابقاء شدند

پنجره ایرانیان: به گزارش پنجره ایرانیان، انتخابات دومین دوره هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان در و پنجره یو.پی.وی.سی ایران در روز یکشنبه 27 دیماه 1394 در محل انجمن برپا شد

مطالب بیشتر