سرمایه‌های خرد به بخش مسکن نمی‌آید
1395/03/31
پنجره ایرانیان: یک کارشناس مسکن درباره تاثیر کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد در بخش مسکن گفت: آن‌چه به سپرده‌های کوچک، قدرت می‌دهد جمع آنهاست که اگر اقدام اخیر بانک‌ها مبنی بر کاهش سود بانکی به 15 درصد محقق شود سپرده‌های بانکی در اقتصاد کشور بلااثر رها خواهد شد
سرمایه‌های خرد به بخش مسکن نمی‌آید

به گزارش ایسنا، ایرج رهبر اظهار کرد: فلسفه‌ی سپرده‌گذاری در بانک ها مبتنی بر جمع‌آوری سپرده‌های خرد برای سرمایه‌گذاری در اهداف مدنظر نظام بوده است. بنابراین سرمایه‌های خرد باید به سمتی که برنامه‌ریزی‌های کلان مشخص کرده سوق پیدا کند.

وی افزود: این پیش‌فرض که  سود بانکی را کم کنیم تا مردم پولشان را از بانک بیرون بیاورند و به تولید یا کارهای عمرانی بپردازند شاید برای سپرده‌های کلان توجیه‌پذیر باشد اما در سپرده‌های خرد جوابگو نیست.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که سپرده‌های خرد به تنهایی توان لازم برای اثرگذاری در اقتصاد کلان را ندارد، گفت: آن‌چه به سپرده‌های کوچک، قدرت می‌دهد جمع آنهاست که اگر اقدام اخیر بانک‌ها مبنی بر کاهش سود بانکی به 15 درصد محقق شود سپرده‌های بانکی در اقتصاد کشور بلااثر رها خواهد شد.

به گفته رهبر، این‌که صرفا بانک‌ها سود سپرده را کم کنند اما سود وام بانکی را کاهش ندهند، با سیاست‌های قبلی مغایر است. مردم باید پولشان را به بانک بسپارند و بانک طبق سیاست‌های کلان، سرمایه‌ها را از طریق تسهیلات به سمت اهداف اقتصادی، اشتغال، تولید و عمران سوق دهد.

وی سر درآوردن سپرده‌های خرد به دست سودجویان را از جمله پیامدهای احتمالی طرح کاهش سود بانکی به 15 درصد عنوان و تاکید کرد: تجربه نشان داده وقتی سپرده‌های خرد از بانک‌ها بیرون کشیده می‌شوند به دست موسسات غیرمجاز و افرادی می‌افتند که با نرخ‌های 25 تا 30 درصد به سپرده‌ها بهره پرداخت می‌کنند و پس از مدتی کلاهبرداری هایی اتفاق می‌افتد که از یک سو مردم و از سوی دیگر اقتصاد کشور ضرر می‌کند.

این کارشناس مسکن درخصوص تاثیر کاهش نرخ بهره بانکی بر بازار اجاره گفت: طی سال‌های اخیر صاحب خانه‌ها با سپردن پول پیش به بانک‌ها سود بانکی 30 درصد دریافت می‌کردند که این مساله دیگر ممکن نیست. بنابراین موجر مجبور می‌شود نقدی اجاره را بالا ببرد که ممکن است در بخش اجاره مشکلاتی ایجاد کند.

رهبر درباره پیش‌بینی از آینده بازار مسکن گفت: تا وقتی که وضعیت اقتصادی در کل اقتصاد کشور رونق نگیرد رکود مسکن ادامه خواهد داشت. اصل مساله به توان خرید مردم برمی‌گردد که باید تحولی در این خصوص ایجاد شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر اغلب خریداران مسکن کسانی هستند که این کالا را برای سرمایه‌گذاری می‌خرند؛ زیرا به دلیل حباب قیمت‌ها متقاضی مصرفی در بازار وجود ندارد و تا زمانی که این وضعیت ادامه دارد، رکود نیز ادامه خواهد داشت. این کارشناس مسکن به ثبت نام 47 هزار نفر برای وام 80 میلیون تومانی اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز کشور به 1 تا 1.5 میلیون واحد مسکونی، رقم 47 هزار فقره وام به هیچ عنوان نمی‌تواند بازار را تحریک کند.

رهبر در پاسخ به این سوال که آیا بخش عرضه توان تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال دارد؟ گفت: بله، تجربه صنعتی‌سازی در بخش مسکن مهر این ادعا را ثابت کرد. ما تا دلتان بخواهد کارگر ساختمانی داریم. درخصوص ماشین‌آلات، تجهیزات و مصالح ساختمانی هم مشکلی وجود ندارد. 2 میلیون و 300 هزار مسکن مهر توسط انبوه‌سازان ساخته شد که البته اگر مشکلات تسهیلات بانکی و سهم آورده متقاضیان در پروژه‌ها وقفه ایجاد نمی‌کرد سال‌ها پیش باید مسکن مهر به اتمام می‌رسید.

 

 

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر