آهن بی‌مشتری ماند!
1395/02/19
پنجره ایرانیان: رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات گفت: بازار آهن از سال گذشته تا کنون در رکود قرار دارد و طی سال گذشته قیمت آهن نصف شد که البته امسال قیمت‌ها اندکی بهبود یافته اما مشتری برای خرید وجود ندارد.
آهن بی‌مشتری ماند!

به گزارش ایسنا، محمد آزاد درباره‌ دلایل کاهش قیمت آهن در سال گذشته توضیح داد: افت قیمت‌ جهانی و رکود در ساخت‌وساز از مهم‌ترین عوامل این کاهش بود که با توجه به افزایش عرضه نسبت به تقاضا شاهد کاهش بیشتر قیمت آهن بودیم.

وی افزود: از نیمه اسفند‌ پارسال قیمت جهانی آهن جهش یافت و همزمان شاهد افزایش قیمت آهن در بازار داخلی بودیم و در ابتدای سال جاری نیز به دلیل افزایش تعرفه گمرکی به منظور حمایت از تولیدات داخلی تغییراتی را در قیمت آهن داشتیم و تعرفه گمرکی واردات تیرآهن و میلگرد که 20 درصد بود از ابتدای امسال به 26 درصد افزایش یافت.

آزاد در عین حال بیان کرد: البته اواخر فروردین‌ امسال قیمت آهن دوباره روند افزایشی گرفت و هر کیلوگرم آن به 1700 تا 1750 تومان رسید ولی در بازار هیچ مشتری برای خرید وجود ندارد و همچنان شاهد رکود در بازار هستیم.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات در بخشی از سخنان خود با بیان این‌که در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم تیرآهن و میلگرد 1620 تا 1650 تومان است، گفت: میلگرد و تیرآهن مصرف ساختمانی دارد، اما ورق آهن مصرف صنعتی دارد و در کارخانه‌ها به لوله و پروفیل تبدیل می شود و در صنایع خودرو و لوازم خانگی نیز به عنوان مواد اولیه محسوب می‌شود که قیمت آن در ابتدای اسفند‌ پارسال 1300 تومان بود که بعد از افزایش قیمتی که شاهد بودیم به 2000 تومان رسید.

وی، افزایش قیمت جهانی و از طرفی با لارفتن تعرفه گمرکی ورق را از دلایل این افزایش قیمت عنوان و اظهار کرد: تعرفه گمرکی واردات ورق چهار درصد بود که از ابتدای امسال به 20 درصد افزایش یافت و این در حالی است که افزایش تعرفه باعث گرانی شده و همین موضوع برای آنها مشکل‌ساز شده است، چون کارخانه‌ها بخشی از نیازشان را از خارج تهیه می‌کردند.

آزاد ادامه داد: این موضوع فقط یک راه‌حل دارد و این است که مجتمع فولاد مبارکه که بزرگ‌ترین تولید‌کننده داخلی است و سالانه حدود شش میلیون تن انواع مختلف ورق تولید می‌کند، تمام نیاز صنایع را برطرف کند یا اگر قادر به تامین 100 درصد نیاز کارخانه‌ها نیست، طبیعی است که گرانی ورق به دلیل بالارفتن تعرفه گمرکی به تعطیلی برخی کارخانه‌ها منجر خواهد شد.

وی افزود: به عنوان مثال سندیکای لوله و پروفیل سالانه یک میلیون و 800 هزار تن ورق نیاز دارد و مجتمع فولاد مبارکه فقط می‌تواند 600 هزار تن آن را تامین کند؛ بنابراین سندیکا مجبور است مابقی نیاز خود را که حدود یک میلیون و 200 هزار تن است، از خارج وارد کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات در ادامه تاکید کرد: باید تعرفه گمرکی اصلاح شود یا مجتمع فولاد مبارکه کل نیاز آنها را تامین کند که البته این مجتمع قادر به تامین تمامی نیازها است ولی صادرات به بازارهای جهانی از جمله دلایلی است که باعث می‌شود بخشی از تولیدات ورق این مجتمع از کشور خارج شده و برای نیاز داخل مصرف نشود.

وی در عین حال تاکید کرد: این رفتار خلاف اقتصاد مقاومتی است و صادراتی که به زیان کشور است نباید انجام شود، چون علاوه بر بازار‌های خارجی باید در ابتدا به بازارهای داخلی توجه کنیم.

آزاد گفت: با توجه به این‌که امسال دولت طرح‌های عمرانی زیادی دارد باید سیاست‌های خاصی در این زمینه اتخاذ شود، چون طرح‌های عمرانی و مسائل ساخت‌وسازی نیاز به تامین این گونه مواد دارد و امیدواریم شاهد رونق خوبی در سال جاری باشیم.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم

پنجره ایرانیان: مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که با یک تنگنای مالی عجیب در کشور مواجه هستیم بر ضرورت تامین مالی پروژه‌ها با استفاده از روش ساختاریافته مدیریت دارایی‌ها تاکید کرد و گفت: نرخ سود مشارکت در کشور بسیار بالا بوده و 24 درصد است.

مطالب بیشتر
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد

پنجره ایرانیان: رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در بازار اجاره نمی‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر