دولت به‌جای خودرو به مسکن بپردازد
1394/08/04
پنجره ایرانیان: در حالی دولت افزایش وام خرید خودرو و خرید مسکن را تصویب کرده است که فعالان بازار مسکن معتقدند که اولویت دولت باید به جای خودرو، موضوع تولید مسکن باشد.
دولت به‌جای خودرو به مسکن بپردازد

به گزارش خبرگزاری مهر، افزایش سقف وام خرید مسکن از ۳۵ میلیون تومان به ۶۰ میلیون تومان یکی از خبرهایی بود که هفته گذشته، جنب و جوشی را در میان فعالان بازار مسکن به وجود آورد، چرا که این بازار از حدود سه سال پیش درگیر رکود عمیقی است و فعالان این بخش در انتظار تصمیمات دولت برای خروج از رکود هستند.

هرچند که دولت با اختصاص ۱۲۰۰ میلیارد تومان یارانه به بخش‌های مختلف از جمله بافت فرسوده موافقت کرده است، اما بازار مسکن نیاز به شوک‌های بزرگتری دارد تا از حالت رکود خارج شده و به رونق برسد به همین دلیل کارشناسان صنعت ساختمان معتقدند که ارائه تسهیلات باید در بخش های مختلف انجام گیرد تا کلیه بخش های این صنعت رونق پیدا کند.

در واقع صنعت ساختمان که به طور مستقیم با بیش از ۱۲۰۰ بخش مرتبط بوده و ۲۸ درصد نقدینگی کشور در این حوزه در گردش است، یکی از پیشران‌های اقتصاد محسوب می‌شود که به عنوان راهکار خروج از رکود اقتصاد کشور مطرح شده است.

براساس این گزارش، فعالان صنعت ساخت و ساز معتقدند که بازار مسکن علاوه بر افزایش وام‌های خرید نیاز به وام هایی برای تولید دارد چرا که تورم در کشور، هزینه تمام شده ساختمان سازی را افزایش داده بنابراین وام‌های کنونی ساخت نمی‌تواند هزینه‌ها را پوشش دهد همچنین سود بالای بانکی یکی از موضوعاتی است که اجازه حضور فعالان ساخت و ساز را در بازار نمی‌دهد.

کارشناسان این بخش معتقدند دولت می‌توانست به جای اینکه سهم زیادی از منابع بانکی را به وام خرید خودرو اختصاص دهد، به صنعت ساختمان توجه بیشتری کند چرا که تولید مسکن یک موضوع زمان بر است و هرروز به میزان تقاضای انباشه در کشور افزوده می شود.

هرچند که نباید رونق صنعت خودرو را هم نادیده گرفت، اما مسکن به عنوان یکی از نیازهای اولیه انسان، بیش از صنعت خودرو نیاز به حمایت دولت دارد، بنابراین اختصاص سهم بیشتر به بخش مسکن می‌توانست رونق را برای بازارمسکن به همراه داشته باشد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان در خصوص موضوع اختصاص وام ۱۰۰ میلیون تومانی ساخت به انبوه سازان، گفت: وام ۱۰۰ میلیون تومانی ساخت در حال حاضر هم به انبوه سازان پرداخت می‏ شود اما بهره این وام ۲۴ درصد است که در نهایت هم با هزینه بالای ۳۰ درصد به دست تولیدکننده می‏ رسد.

فرشید پورحاجت با اشاره به اینکه ما انتظار داشتیم در بسته خروج از رکود دولت، موضوع وام ۱۲۰ میلیون تومانی ساخت مسکن هم مورد توجه قرار گیرد، افزود: در بسته ای که از سوی انبوه سازان به دولت پیشنهاد شده، وام ساخت برای کلانشهرها و شهر تهران ۱۲۰ میلیون تومان، برای سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و شهرهای کوچک ۶۰ میلیون تومان در نظرگرفته شده است.

وی با بیان اینکه سود بانکی این وام ها هم بسیار کمتر از سود فعلی باید باشد، اظهار داشت: دولت باید در حوزه تولید تمهیدات بیشتری داشته باشد و سود وام ساخت مسکن را کاهش دهد تا تولید مسکن درکشور افزایش پیدا کند.

این فعال صنعت ساختمان با تاکید بر اینکه افزایش سقف وام خرید به ۶۰ میلیون تومان برای مناطق کمتر توسعه یافته مناسب است، گفت: این وام برای آپارتمان‌های کوچک و مناطق کمتر توسعه یافته می‌تواند تاثیرگذار باشد و در واحدهای بزرگتر هم در درازمدت تاثیر می‌گذارد.

پورحاجت ادامه داد: دولت باید فکر عاجلی برای خط تولید مسکن داشته باشد و موانع تولید را از سر راه بردارد. در سال آینده موضوع مالیات های مستقیم مطرح است همچنین قانون پیش فروش ساختمان هم در این مدت، صنعت ساختمان را بلوکه کرده است بنابراین دولت باید فکری برای حمایت از تولید داشته باشد.

اکنون بهترین زمان خرید مسکن برای دست‌به‌نقدهاست
اکنون بهترین زمان خرید مسکن برای دست‌به‌نقدهاست

پنجره ایرانیان: معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت، هیچگاه چنین زمان طولانی‌ در تاریخ اقتصاد مسکن کشور نداشته‌ایم که قیمت این کالا ثابت بماند و حتی اگر بر اساس شاخص‌های تورم محاسبه کنیم، حتی می‌توان نام آن را کاهش قیمت مسکن گذاشت.

مطالب بیشتر
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم

پنجره ایرانیان: مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که با یک تنگنای مالی عجیب در کشور مواجه هستیم بر ضرورت تامین مالی پروژه‌ها با استفاده از روش ساختاریافته مدیریت دارایی‌ها تاکید کرد و گفت: نرخ سود مشارکت در کشور بسیار بالا بوده و 24 درصد است.

مطالب بیشتر
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد

پنجره ایرانیان: رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در بازار اجاره نمی‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
دو تجربه متفاوت شارژ مالی مسکن
دو تجربه متفاوت شارژ مالی مسکن

پنجره ایرانیان: صندوق بین‌المللی پول با انتشار نرخ جدید تورم واقعی مسکن در 64 کشور، مربوط به فصل آخر 2015، اعلام کرد: شاخص قیمت جهانی مسکن پس از «صعود تند» سال‌های 2013 و 2014، سال گذشته میلادی در همان مسیر افزایشی، «ریتم کند» به خود گرفت؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون شاخص از جهش مشابه 2007 در امان است. در این گزارش، «نسبت قیمت مسکن به اجاره‌بها» و «حجم تسهیلات پرداختی به خریداران مسکن» نشان می‌دهد در کشورهایی که وام به‌صورت هدفمند (عمدتا به خانه اولی‌ها) پرداخت شده، متناسب با افزایش وام‌دهی، قیمت مسکن کاهش یافته است.

مطالب بیشتر
سهم مسکن از تسهیلات بانکی به ۵ درصد کاهش یافت
سهم مسکن از تسهیلات بانکی به ۵ درصد کاهش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل بانک تخصصی بخش مسکن گفت: سهم بخش مسکن از تسهیلات بانکی از ۲۰ به ۵ درصد کاهش یافته است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر