لزوم استفاده از سرمایه خارجی در تولید مسکن
1394/08/03
به گفته یک کارشناس مسکن، اگر بخش مسکن بخواهد از حالت دلالی و واسطه‌ای خارج شود باید به سمت انبوه‌سازی و صنعتی‌سازی حرکت کند.
لزوم استفاده از سرمایه خارجی در تولید مسکن

به گزارش ایسنا، هادی نظرپور اظهار کرد: ظاهرا بخش مسکن به میراث دلال‌ها و واسطه‌گرها تبدیل شده و نمی‌توان با آنها مقابله قطعی کرد، اما می‌شود اثر حضور آنها را کم کرد. اگر عرضه مسکن زیاد شود قطعا افزایش قیمت بی‌رویه اتفاق نمی‌افتد؛ چرا که افزایش قیمت از منطقی خاص تبعیت می‌کند که اگر به سمت انبوه‌سازی برویم تا حدود زیادی جلوی افزایش قیمت‌ها گرفته می‌شود.

وی، سرمایه‌گذاری خارجی در شرایط پساتحریم را به دو شکل حضور مستقیم در بخش ساخت و ساز یا فعالیت کارخانجات مرتبط با صنعت ساختمان عنوان کرد و گفت: مدل‌های استفاده از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در ایران تجربه شده که باید در شرایط پساتوافق نیز به کار گرفته شود. آنچه مسلم است این‌که در بخش مسکن ظرفیت سرمایه‌گذاری و اشتغال وجود دارد.

این کارشناس مسکن با تاکید بر این‌که باید مراقبت شود تا سرمایه‌های خارجی به سمت بخش واقعی مسکن هدایت شوند، گفت: بعضی سرمایه‌گذاران خارجی مزه سرمایه‌گذاری در ایران را چشیده‌اند و اگر میدان برایشان باز باشد قطعا می‌آیند و بعضا به تعدیل‌هایی که در داخل به آنها داده می‌شود نگاه نمی‌کنند.

به گفته وی، در شرایط پساتحریم باید نظارت کرد تا سرمایه‌های خارجی به بخش مسکن بیایند و از ورود آنها به بخش‌های واسطه‌ای یا سیستم بانکی جلوگیری شود. نظرپور اظهار کرد: اثرات برجام حدود سه چهار ماه دیگر خود را نشان می‌دهد. لذا باید تا آن زمان صبر کنیم تا نتایج مذاکرات مشخص شود. بعد از آن باید مشکلات سرمایه‌گذاری برداشته شود که در صورت تحقق این مساله انتظار می‌رود رونق به بخش مسکن برگردد.

تنگنای عجیب مالی در کشور داریم
تنگنای عجیب مالی در کشور داریم

پنجره ایرانیان: مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که با یک تنگنای مالی عجیب در کشور مواجه هستیم بر ضرورت تامین مالی پروژه‌ها با استفاده از روش ساختاریافته مدیریت دارایی‌ها تاکید کرد و گفت: نرخ سود مشارکت در کشور بسیار بالا بوده و 24 درصد است.

مطالب بیشتر
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد
کاهش نرخ سود بانکی؛ اجاره بها را بالا نمی‌برد

پنجره ایرانیان: رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در بازار اجاره نمی‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر