لامپ‌های LED هم یارانه می‌گیرند
1393/10/06
پنجره ایرانیان:معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از احتمال ارائه لامپ‌های LED با پرداخت یارانه خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی‌هایی در این زمینه صورت گرفته و طرح‌هایی نیز تهیه شده تا این مساله امکان‌سنجی شود.هوشنگ فلاحتیان تصریح کرد: با استفاده بند ق بودجه سال جاری درصددیم تا ابتدا لامپ‌های موجود در معابر را تبدیل به LED کنیم.
لامپ‌های LED هم یارانه می‌گیرند

 وی با تاکید بر این‌که پوشش‌های بسیاری برای توسعه مصرف‌ لامپ‌های LED با توجه به کاهش مصرف برق در این تکنولوژی صورت گرفته و می‌گیرد، گفت: امیدواریم در مرحله‌ی اول تعویض لامپ‌های معابر اجرایی شود. در عین حال اکنون استقبال خوبی در خانواده‌ها برای استفاده از این نوع لامپ‌ها صورت گرفته است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر این‌که تلاش می‌شود در ساختمان‌های جدید از لامپ‌های LED استفاده شود، این مساله را نکته‌ی حائز اهمیت خواند و گفت: وزارت نیرو نیز از این روند استقبال می‌کند.فلاحتیان همچنین تاکید کرد: کاربرد لامپ‌های LED با توجه به طول عمر مناسبی که دارند و هزینه برق مصرفی را نسبت به لامپ‌های رشته‌ای کاهش می‌دهند، در دراز‌مدت یک امر اقتصادی است.

سابقه استفاده از لامپ کم مصرف یارانه‌ای در ایران به سال 1379 برمی گردد. این طرح تا پیش از سال 1385 توسط شرکت توانیر و برخی شرکت های توزیع دنبال شده و در آن سال به سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) ابلاغ شد و هدایت و اجرای فعالیت های تعریف شده در طرح، توسط این سازمان ادامه یافت. شرکت توانیر به عنوان متولی طرح توسعه استفاده از لامپ کم مصرف درکشور، طی یک دوره 10 ساله (سال های 1379 تا 1388) موفق به توزیع حدود 108 میلیون شعله لامپ کم مصرف یارانه ای توسط سازمان ها و شرکت های زیرمجموعه خود شد و بیش از 93 میلیون شعله از لامپ های فوق در طی سال های 1387 و 1388 توزیع شد.

از سال 1389 تاکنون، فعالیت اصلی طرح بر اجرای پروژه اصلاح سیستم روشنایی معابر در محدوده شرکت های توزیع نیروی برق بوده است که مجموعاً بیش از 260 هزار دستگاه چراغ با رویکرد حذف چراغهای پهن تاب و بخار جیوه و کاهش توان چراغهای بخار سدیم با حفظ استانداردهای لازم در روشنایی معابر جایگزین شده و موجب کاهش حدود 20 مگاوات در توان و حدود 80 گیگاوات­ساعت در انرژی مصرفی کشور شد. تدوین استانداردها و اجرای پروژه های پایلوت با استفاده از منابع نوری نوین نظیر LED نیز در این سالها انجام شده است.

 اقداماتی نظیر بازرسی و نظارت بر تهیه و توزیع لامپهای کم مصرف با بهره گیری از خدمات مشاوران و استفاده از آزمایشگاه های مجهز، آموزش و آگاه سازی مردم از طریق تبلیغات به منظور استفاده از لامپ های کم مصرف، انجام پروژه های مطالعاتی در خصوص بهینه سازی سیستم های روشنایی و انواع منابع نوری و آلودگی نوری و ...، تشکیل کارگروه LED سابا و تدوین مشخصات فنی مربوطه توسط این سازمان، تدوین دستورالعملهای مختلف روشنایی معابر و ... نیز توسط این سازمان در قالب طرح مورد اشاره انجام شده است.

 با استناد به موافقتنامه طرح لامپ، دستیابی به کاهش 1400 مگاوات توان پیش بینی شده بود که با انجام اقدامات فوق ضمن تحقق اهداف تعیین شده، مجموعاً 2013 مگاوات در توان معادل حداقل 4430 گیگاوات ساعت در مصرف انرژی صرفه جویی شد.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی

پنجره ایرانیان: مرکز آمار ایران اعلام کرد: در سال 1390 کل مصرف انرژی کارگاه‎‌های صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر 225 میلیون بشکه معادل نفت خام بوده که نسبت به سال قبل از آن 6.3 درصد رشد داشته است.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند
وزیر صنعت: جوان‌ها نگذارند کارخانه‌ها تعطیل شوند

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما از جوان‌ها می‌خواهیم بیاید در میدان و نگذارند واحدهای صنعتی تعطیل شوند.

مطالب بیشتر