عمر پایین ساختمان‌ = تخریب سرمایه‌ ملی
1393/09/08
پنجره ایرانیان:دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن استان تهران تاکید کرد: عمر مفید ساختمان‌ها و سیستم‌های ساخته شده پایین است و این معضل یک بخش اقتصادی و یک بخش فنی دارد که در حال حاضر بخش اقتصادی‌اش پررنگ‌تر و منافع اقتصادی باعث تخریب این سرمایه های ملی شده است.
عمر پایین ساختمان‌ = تخریب سرمایه‌ ملی

محمدمهدی مافی، دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پایین بودن عمر مفید ساختمان ها در کشور اظهار کرد: دلیل اصلی و عمده، تراکمی است که در ساختمان های قدیمی استفاده شده است. معمولا ساختمان‌های قدیمی بناهایی هستند که تراکم کمی به آن ها تعلق گرفته و آنچه که ارزش افزوده و افزایش ارزش بنا است متعلق به مالکین این ساختمان‌ها می شود و میزانش بیش از هزینه‌هایی است که پرداخت کرده‌اند.وی افزود: یعنی علت اصلی تخریب این ساختمان‌ها که ثروت ملی نیز هستند، ارزش افزوده‌ای است که از میزان تراکمی که به آنها تعلق می گیرد، به دست می‌آید.

دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن استان تهران با بیان این‌که عمر مفید ساختمان‌ها و سیستم‌های ساخته شده برای صد سال در نظر گرفته نمی شود، تصریح کرد: این مساله یک معضل فنی، مقرراتی و اجرایی است.مافی در ادامه گفت: این معضل یک بخش اقتصادی و یک بخش فنی دارد که در حال حاضر بخش اقتصادی‌اش پررنگ‌تر است و منافع اقتصادی باعث تخریب این ثروت ملی شده است.وی با اشاره به این‌که منافع بلندمدت در طرح جامع و برآوردهای لازم پیش پیش بینی نشده، تصریح کرد: مسائل شهرسازی و شرایط زیست محیطی در شهرها برای 20 سال آینده به خوبی ارزیابی نشده است.

دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن استان تهران با بیان این‌که امروزه به این معضل رسیده‌ایم که عمر مفید ساختمان‌ها بسیارپایین است، تاکید کرد: این اتفاقی است که در سال‌های آینده هم شاهد آن خواهیم بود.

مافی خاطرنشان کرد:‌ در 20 سال آینده با توجه به ساختمان‌هایی که امروز به آن‌ها جواز داده می‌شود این مشکلات ادامه خواهد داشت چرا که مقررات کلی و برنامه‌ریزی‌های بلند مدت در سطح جامعه به گونه ای پیش می رود که این معضل همچنان پابرجا است.وی با اشاره به این‌که شهرداری ها می توانند جلوی تخریب‌های زودتر از موعد را بگیرند، افزود: باید از اضافه تراکمی که به این ساختمان ها تعلق می گیرد جلوگیری کنند و مقررات سخت تری در نظر گرفته شود.

مافی با اشاره به این‌که این تصمیم گیری در برخی موارد معضلاتی هم دارد، تاکید کرد: ساختمان هایی که 25 سال پیش ساخته شده اند با شرایط سازه‌ای و طراحی‌های ضعیفی بوده که پایداری لازم را در مقابل زلزله ندارند.وی خاطرنشان کرد: شاخص ها و معیارهای خوبی برای مقاوم سازی ساختمان‌ها نداریم وباید آن ها را به سمت مقاوم سازی ببریم و در گام بعدی از تخریب آن ها جلوگیری کنیم.

دبیر انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن استان تهران با بیان این‌که مسائل زیست محیطی در ساخت ساختمان ها کمتر رعایت می شود، افزود: مسائل مربوط به ذخیره انرژی، استفاده از انرژی بهینه ، چرخه آب و انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌ها دیده نمی شود.مافی تاکید کرد: در حال حاضر شرایط آسایش و آرامشی که از یک ساختمان می خواهیم وجود ندارد.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
مسکن اجتماعی در حال اجراست
مسکن اجتماعی در حال اجراست

پنجره‌ایرانیان؛ معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: مسکن اجتماعی از ابتدای سال جاری با هدف تامین سالیانه ۱۰۰ هزار مسکن برای اقشار کم‌درآمد کلید خورده است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر