برقراری دمای آسایش با راهکارهای رایگان مصرف برق
1393/02/24
پنجره ایرانیان: شدت مصرف برق در روزهای اخیر در حالی افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است که در بسیاری از مناطق کشور دمای هوا پیرامون دمای آسایش قرار دارد.
برقراری دمای آسایش با راهکارهای رایگان مصرف برق

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، دمای آسایش دمایی است که یک شخص در محیط بسته و بدون استفاده از وسایل سرمایشی در تابستان و وسایل گرمایشی در زمستان احساس راحتی کند و این دما بین 24 تا 26 درجه سانتی‌گراد تعریف شده است.

هم اکنون، دمای هوا در بسیاری از مناطق کشور در اطراف دمای آسایش است و نیازی به استفاده از وسایل سرمایشی نیست.

با این وجود، اوج مصرف برق در روز دوشنبه برای نخستین بار از مرز 38 هزار مگاوات گذشت و به بیش از 38 هزار و 400 مگاوات رسید و این در حالی است که هنوز بیشتر از یک ماه به دوره معمول اوج مصرف برق در کشور زمان باقی مانده است و با توجه به وضع کنونی مصرف، نیاز به صرفه‌جویی و استفاده بهینه از برق به‌شدت احساس می‌شود.

برای آگاهی مشترکان، در ادامه برخی از راهکارهای رایگان و یا کم‌هزینه صرفه‌جویی مصرف انرژی و درپی آن کاهش هزینه برق آمده است که افزون‌بر کمک به صنعت برق جهت تامین برق پایدار برای هموطنان، به اقتصاد خانوارها نیز کمک می‌کند.

1. ایجاد سایه و نصب پرده: یکی از راه‌هایی که گرما به درون اتاق‌ها وارد می‌شود پنجره‌هاست که با استفاده از پرده و ایجاد سایه می‌توان از ورود گرما به درون اتاق و درنتیجه ایجاد دمای آسایش بدون استفاده از وسایل سرمایشی، در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرد.

2.استفاده از هوای خنک بیرون: در ساعت‌های شب که معمولا هوا خنک است، با بازکردن پنجره از هوای خنک بیرون به جای استفاده از وسایل سرمایشی استفاده کنید که در کاهش هزینه برق بسیار موثر است.

3. استفاده از پنکه: استفاده از انواع پنکه و به‌ویژه پنکه سقفی به‌دلیل ایجاد جریان هوا در اتاق، محیط را چهار درجه و یا بیشتر خنک می‌کند و تنها به اندازه یک لام‍پ 100 واتی انرژی مصرف می‌کند.

4. حذف مصارف اضافی برق: لامپ ها را در اتاق هایی که از آنها استفاده نمی‌شود، خاموش کنید و وسایل اضافی برقی را که کاربرد ضروری ندارد، از برق خارج کنید. به این ترتیب، هم هزینه برق مصرفی کاهش می‌یابد و هم دمای محیط به‌دلیل استفاده بی‌مورد از لوازم برقی غیرضروری به‌ویژه لامپ، افزایش نمی‌یابد.

5. استفاده بهینه از وسایل برقی: از تمام ظرفیت ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی استفاده کنید و از وسایل برقی در ساعت‌های غیر اوج استفاده کنید. در کشور ما اوج روز بین ساعت‌های 11 تا 15 و اوج شب از اذان مغرب و عشا تا ساعت 23 است.

6. حذف مصارف پنهان: بسیاری از تلویزیون‌های جدید، شارژر ها و وسایل الکترونیکی در زمانی که خاموش بوده اما به برق متصل است، انرژی مصرف می‌کند که در یک خانه معمولی می‌توان بیش از 50 وات از این گونه مصارف کاست.

براساس اعلام دست‌اندرکاران صنعت برق، امسال با 1500 مگاوات کسری تولید نسبت به پیش‌بینی مصرف برق مواجه هستیم و این در حالی است که افزون‌بر 21 هزار مگاوات ظرفیت صرفه‌جویی و یا به‌عبارتی ایجاد نیروگاه‌های مجازی در کشور وجود دارد؛ بنابراین تنها با صرفه‌جویی 10 درصدی در مصرف برق با روش‌های رایگان بهینه‌سازی مصرف، می‌توان تابستان را بدون هیچ‌گونه نگرانی و با آسایش پشت سر گذاشت.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر