خطر گاز گرفتگی برخی ساکنان مسکن مهر
1392/11/08
رییس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور با اشاره به نحوه طراحی اغلب واحدهای مسکن مهر در کشور، نسبت به احتمال بالای وقوع گازگرفتگی در این واحدها هشدار داد.
خطر گاز گرفتگی برخی ساکنان مسکن مهر

 جواد نوفرستی، کارشناس بهینه‌سازی انرژی و ایمنی ساختمان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اغلب پروژه‌های مسکن مهر به گونه‌ای طراحی شده که برای تامین گرمایش و آب گرم به سیستم پکیج نیازمند است، گفت: پکیج‌ها دارای محفظه احتراق بسته با دودکش دوجداره هستند و الزام استفاده از پنجره‌های دوجداره، استفاده از این سیستم را ضروری‌تر کرده است که خوشبختانه این سیستم علاوه بر مزیت راندمان بالا و مصرف کم گاز طبیعی در مقایسه با سیستم حرارت مرکزی یا موتورخانه و آبگرمکن و بخاری، بواسطه تامین هوای مورد نیاز برای احتراق از خارج ساختمان، برای پیشگیری از خطر گازگرفتگی نیز بهترین گزینه است که آسایش و رفاه ساکنین را در پی خواهد داشت.
وی با تاکید براینکه اجرای صحیح نصب پکیج‌ها باید با نظارت و تایید مهندسان ناظر تاسیسات و گاز سازمان نظام مهندسی ساختمان و بر اساس دستورالعمل دفتر تدوین و ترویج مقررات ملی ساختمان باشد، گفت: مطابق این دستورالعمل، تنها پس از نصب سیستم پکیج با محفظه احتراق بسته با دودکش دوجداره توسط سرویسکاران مجاز و صدور کارت ضمانت معتبر و رویت و تایید آن توسط مهندس ناظر و درج شماره سریال دستگاه بر روی فرم‌های نظارت، گاز ساختمان باید وصل شود.
نوفرستی با بیان اینکه این سیستم در پروژه‌های مسکن مهر نیز طراحی یا پیش‌بینی شده است، گفت: متاسفانه در برخی از استان‌های مختلف مشاهده شده که خرید و نصب این سیستم به خریداران واحدهای مسکونی واگذار شده و حتی دربرخی موارد، ‌بدون نصب و تایید این سیستم، گاز ساختمان نیز وصل شده است که در این‌صورت نظارت مهندسان ناظر بر نصب و اجرای این سیستم غیرممکن شده است.
رییس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور افزود: اگر این اطمینان وجود داشت که خریداران واحدها، همان سیستم طراحی‌ شده را خریداری و با استفاده از خدمات سرویس‌کاران مجاز شرکت‌ها آن را نصب کنند، جای نگرانی نبود اما باتوجه به اینکه خریداران این واحدها در زمان تحویل واحد مسکونی‌شان، معمولا توان مالی برای خرید این محصول را ندارند، به همین دلیل یا از پکیج‌های با محفظه احتراق باز با دودکش معمولی استفاده می‌کنند یا حتی به استفاده از بخاری و آبگرمکن معمولی روی می‌آورند و این درحالیست که در اغلب این واحدها دودکشی برای این نوع وسایل گازسوز پیش‌بینی و اجرا نشده است و افراد ساکن در این منازل، به ناچار دودکش‌ها را از دیوارها و پنجره‌ها عبور می‌دهند.
به گفته نوفرستی، این اقدام ضمن آسیب‌زدن به زیبایی ساختمان و سیمای شهری، بدلیل استفاده وسیله گازسوز از اکسیژن محل سکونت افراد خطر کمبود اکسیژن را نیز افزایش می‌هد که با در نظر داشتن اجرای پنجره‌های دوجداره بدون دریچه دائم باز برای تامین هوا خطر گازگرفتگی در این قبیل واحدهای مسکن مهر به شدت افزایش می‌یابد.
این کارشناس بهینه‌سازی انرژی و ایمنی ساختمان ادامه داد: نکته دیگر که تاکید بر آن ضروری به نظر می‌رسد عدم پیش بینی دریچه تامین هوا در واحدهای مسکونی و پروژه‌هایی است که در آن‌ها سیستم پکیج طراحی نشده و برای تامین گرمایش در آنها از سیستم‌های معمولی استفاده می‌شود، چراکه در این واحدها نیز به علت واگذاری خرید و نصب این تجهیزات به مالکان، انجام اصلاحات لازم یعنی ایجاد دریچه تامین هوا با هزینه کم پذیرفته نمی‌شود و خطر گازگرفتگی و مسمومیت تقریبا قطعی است.
رییس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش انجمن جامعه ایمن کشور با بیان اینکه در بسیاری از موارد «محدودیت بودجه» به عنوان دلیل واگذاری خرید این محصول به مالکان واحدها از سوی سازندگان اعلام می‌شود، به ایسنا گفت: متاسفانه بعد از افزایش قیمت مصالح ساختمانی ، این چالش و نگرانی جدیتر نیز شده استف به عنوان مثال چنانچه متوسط متراژ واحدهای مسکن مهر را 80 مترمربع در نظر بگیریم، با اضافه کردن حدود 20 هزار تومان به ازای هر متر مربع زیربنا در قراردادهای منعقده از سوی وزارت راه و شهرسازی، امکان خرید این محصول به صورت یکجا توسط سازندگان پروژه‌ها فراهم می‌شود و بدیهی است برای تکمیل این سیستم نیاز به خرید و نصب رادیاتور نیز وجود دارد که بهتر است در پیشنهاد فوق دیده شود اما از آنجا که هزینه خرید رادیاتور زیاد نبوده و انتخاب نوع رادیاتور ارتباطی با ایمنی ساکنان ندارد، مورد درخواست و تاکید نیست.
رییس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش درانجمن جامعه ایمن کشور با اشاره به ضرورت پیشگیری از مرگ‌های خاموش در واحدهای مسکن مهر از مسئولان وزارت مسکن و شهرسازی و همچنین متولیان امر خواست: مسئولیت خرید و نصب سیستم حرارتی خاص مدنظر یعنی پکیج با محفظه احتراق بسته و دودکش دوجداره فن دار را بر عهده سازندگان پروژه‌های مسکن مهر قرار گیرد تا پس از نصب این سیستم و اطمینان از تایید آن توسط مهندسان ناظر گاز سازمان نظام مهندسی ساختمان، نسبت به اتصال این ساختمان‌ها به شبکه گاز شهری اقدام و سپس واحدها به مالکان تحویل داده شود تا از خطر گازگرفتگی و مرگ خاموش در این پروژه‌ها پیشگیری شود.

صرفه‏ جویی 35 درصدی مصرف انرژی در بخش ساختمان امکانپذیر است
صرفه‏ جویی 35 درصدی مصرف انرژی در بخش ساختمان امکانپذیر است

پنجره ایرانیان: مجری طرح ‏های بهینه ‏سازی مصرف انرژی سابا (سازمان بهره ‏وری انرژی ایران) گفت: اجرای راهکارهای کاهش مصرف انرژی گرمایشی ساختمان‏ های کشور می‏ تواند، مصرف انرژی را حدود 35 درصد کاهش دهد.

مطالب بیشتر
روس‌ها مدیریت مصرف گاز را جدی می‌گیرند
روس‌ها مدیریت مصرف گاز را جدی می‌گیرند

مدیریت مصرف انرژی و رعایت الگوی مصرف دو موضوع مهم است که از گذشته در روسیه با وجود دارا بودن بیشترین ذخایر انرژی جهان مورد توجه بوده است. به گزارش واحد مرکزی خبر از مسکو، در روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گاز جهان و داشتن بیش از دو و نیم برابر منابع گازی در مقایسه با ایران، شبکه گازرسانی خانگی مانند آنچه در ایران در گازرسانی به نقاط دور و نزدیک انجام شده وجود ندارد.

مطالب بیشتر
توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر
توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر

پنجره ایرانیان: معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: اکنون مشترکین برق به ازای هرکیلو وات ساعت مصرف 30 ریال به منظور توسعه انرژی‏ های تجدید پذیر پرداخت می‏ کنند که افزایش میزان عوارض، می تواند در شتاب‏ دهی برای گسترش این مهم موثر واقع شود.

مطالب بیشتر
تسهیلات بلاعوض برای نصب صفحه‌های خورشیدی
تسهیلات بلاعوض برای نصب صفحه‌های خورشیدی

پنجره ایرانیان: برای نصب صفحه‌های خورشیدی بر روی بام‌ها 50 درصد تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده است .

مطالب بیشتر
۵۰درصد گاز طبیعی کشور در بخش ساختمان مصرف می ‏شود
۵۰درصد گاز طبیعی کشور در بخش ساختمان مصرف می ‏شود

پنجره ایرانیان: مجری طرح ‏های بهینه سازی مصرف انرژی سابا گفت: بخش ساختمان ‏های کشور اعم از ساختمان‏ های مسکونی، تجاری و عمومی حدود ۵۰ درصد از مصرف گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است.

مطالب بیشتر
بهینه سازی مصرف انرژی نیازمند مدیریت کارآمد
بهینه سازی مصرف انرژی نیازمند مدیریت کارآمد

پنجره ایرانیان:بازار و مدیریت ناکارآمد انرژی از جمله موانع اجرای درست بهینه سازی مصرف انرژی در کشور است.

مطالب بیشتر
خیابان‌های بوینس‌آیرس به لامپ‌های LED مجهز می‌شود
خیابان‌های بوینس‌آیرس به لامپ‌های LED مجهز می‌شود

شرکت فیلیپس قصد دارد طی مدت سه سال بیش از 125 هزار لامپ موجود در خیابان‌های شهر بوینس‌آیرسِ آرژانتین را با لامپ‌های LEDتعویض کند که این امر موجب صرفه‌جویی بیش از پنجاه درصد مصرف انرژی خواهد شد.

مطالب بیشتر
امارات: قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابد

وزیر انرژی امارات گفت : این کشور بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی انرژی مصرف می‌کند و ممکن است برای تغییر رفتار مصرف کنندگان مجبور به بالا بردن قیمت‌های حاملهای انرژی شود.

مطالب بیشتر
اعزام هیات نفتی ایران  به آفریقای جنوبی
اعزام هیات نفتی ایران به آفریقای جنوبی

پنجره ایرانیان: معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره علاقمندی آفریقای جنوبی برای توسعه همکاری ‏ها با ایران گفت: ماه آینده هیاتی از سوی وزارت نفت برای ادامه مذاکرات به این کشور اعزام خواهد شد.

مطالب بیشتر
کره جنوبی خودروهای پرمصرف را جریمه می کند
کره جنوبی خودروهای پرمصرف را جریمه می کند

وزارت اقتصاد کره جنوبی اعلام کرد: شرکت‌های خودروسازی و واردات خودروی این کشور را که اقدام به تولید و یا واردات خودرو با مصرف سوخت بیش از میزان استاندارد کنند، جریمه خواهد کرد.

مطالب بیشتر
 لایحه اساسنامه سابا و سانا مشکل دارد
لایحه اساسنامه سابا و سانا مشکل دارد

در صورت بهره‌برداری صحیح از انرژی‌های نو نه تنها دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی امکان‌پذیر می‌شود، بلکه می‌توان تا حد زیادی از تغییرات آب و هوایی در کره زمین که تهدیدات زیست محیطی را به دنبال دارد، جلوگیری کرد.

مطالب بیشتر
دلایل صدور قبوض نجومی برق
دلایل صدور قبوض نجومی برق

با افزایش قیمت برق مشترکان خانگی بار مالی قبوض در حالی با روشن نگاه داشتن لامپ‌های اضافی و سایر وسایل برقی در ساعات اوج مصرف به 70 تا 90 هزار تومان افزایش می‌یابد که هر کولر گازی به تنهایی 200 تا 250 هزار تومان هزینه مصرف برق مشترکان را افزایش می‌دهد

مطالب بیشتر