تدابیر وزارت نیرو برای تولید برق روی سقف خانه ها
1391/06/01

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نصب و استفاده از پنل های خورشیدی را در صرفه جویی هزینه‌های خانوار موثر دانست.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو ، محمد بهزاد با بیان اینکه طرح نصب پنل‌های خورشیدی برای مصارف خانگی به تازگی از سوی وزارت نیرو عنوان شده است، گفت: این طرح باید با حمایت و همکاری برخی از دستگاه‌ها مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شود تا مشترکان بتوانند با استفاده از تسهیلات، چنین پنل‌هایی را در پشت بام خانه‌های خود نصب کنند.معاون وزیر نیرو افزود: تولید و استفاده از انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی افزون بر اینکه به اقتصاد خانواده می کند، می‌تواند در کاهش پیک مصرف برق نیز موثر باشد.وی با بیان اینکه نصب پنل‌های خورشیدی برای مصارف خانگی تقریباً در تمام نقاط کشور امکانپذیر است، هزینه اولیه نصب این پنل‌ها را حدود 60 میلیون ریال به ازای هر کیلووات عنوان کرد.به گفته ی معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی پنل‌های خورشیدی قابلیت نصب بر روی پشت بام تمامی ساختمان‌ها را دارد.وی اضافه کرد: این مولدها طوری طراحی شده است که با اتصال به پشت کنتور برق خانه‌ها در ابتدا از برق تولیدی مولد خورشیدی استفاده می‌کنند و در صورت مصرف بیشتر از برق شبکه سراسری استفاده می‌کنند. بهزاد خاطر نشان کرد: پنل‌های خورشیدی هزینه نگهداری خاصی ندارد و انرژی‌های خورشیدی حاصل از آن تا دو روز ذخیره سازی می شود و می‌توان از آن استفاده کرد.

راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی

وزیر نیرو هم با اشاره به تعریف یک بسته حمایتی برای نصب و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق خانگی، اعلام کرد: با راه‌اندازی این نسل جدید نیروگاه‌ها، در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها امکان خرید تضمینی برق مازاد مردم توسط دولت دیده شده است.به گزارش مهر، مجید نامجو درباره طرح جدید دولت برای نصب و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق خانگی، گفت: در حال حاضر به منظور توسعه ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر سیاست‌های جدید مالی و بانکی در دستور کار دولت قرار گرفته است.وزیر نیرو با اعلام اینکه با موافقت دولت قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به 130 تومان به ازای هر کیلووات ساعت افزایش یافته است، تصریح کرد: این در حالی است که هم اکنون متوسط قیمت خرید برق از نیروگاه های حرارتی بین 35 تا 40 تومان است.این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه در حال حاضر یک بسته جدید سرمایه‌گذاری هم با مشارکت بانکها برای توسعه ظرفیت برق تجدید پذیر تعریف شده است، اظهار داشت: با این وجود برخی از بانکها از اختصاص منابع مالی و اعتباری به سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت و توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر امتناع می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه به منظور از استفده از تسهیلات بانکی حتی شخص رئیس جمهور هم دستوراتی صادر کرده است، بیان کرد: با این وجود بانکها به طور کامل تسهیلات مالی در اختیار سرمایه گذاران بخش خصوصی قرار نمی‌دهند.این مقام مسئول با اشاره به اینکه با توجه به عدم همکاری بانکها اخیرا لایحه ای به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، ادامه داد: بر اساس این لایحه جدید دولت، در صورت موافقت مجلس به ازای هر کیلووات ساعتی که مشترکان بیش از الگو مصرف می‌کنند، مبلغ 20 ریال به سرمایه گذاران ساخت و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اختصاص می یابد.

نامجو با یادآوری اینکه وزارت نیرو به دلیل ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی برای سرمایه گذاری در تولید و توسعه برق تجدیدپذیر با محدودیت‌هایی روبرو است، تبیین کرد: با این وجود به منظور توسعه انرژی‌های تجدید پذیر به ویژه در بخش خانگی و تجاری سیاست‌های جدیدی در قالب اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تعریف شده است.وزیر نیرو با بیان اینکه مطابق با این بسته سیاستی ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های برق خورشیدی خانگی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: با نصب نیروگاه‌های برق خانگی حتی امکان خرید برق مازاد تولیدی توسط دولت وجود دارد.این عضو کابینه دولت دهم با تاکید بر اینکه برای اجرای این طرح جدید دولت تسهیلاتی به مردم ارائه خواهد کرد، خاطرنشان کرد: با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها از بسته حماتی اجرای این طرح هم رونمایی خواهد شد.

تولید برق در نیروگاه‌های کوچک 2.5 برابر می‌شود

خبر آخر اینکه معاون وزیر نیرو در از راه اندازی 600 مگاوات برق با ساخت و توسعه نیروگاه های تولید پراکنده و مقیاس کوچک ایران خبر داد و اعلام کرد: امسال ظرفیت تولید برق پراکنده و مقیاس کوچک ایران 2.5 برابر می‌شود.محمد بهزاد درباره آخرین وضعیت ساخت و راه اندازی نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده ایران، گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق در این نیروگاه ها به 400 مگاوات رسیده است.معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه تا پایان سالجاری ظرفیت تولید برق از نیروگاه‌های کوچک و پراکنده 600 مگاوات افزایش می یابد، تصریح کرد: بر این اساس تا پایان اسفند ماه سالجاری ظرفیت تولید برق در این نسل جدید نیروگاهها با افزایشی 2.5 برابری به 1000 مگاوات افزایش می یابد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه طراحی، نصب و راه اندازی نیروگاه‌های تولید پراکنده یکی از سیاست های وزارت نیرو در برنامه پنجم توسعه است، اظهار داشت: در حال حاضر 10 تا 11 هزار مگاوات تفاهم نامه با سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده امضا شده است.وی با تاکید بر اینکه از این حجم تفاهم نامه تاکنون 2700 مگاوات قرارداد جدید با بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده امضا شده است، بیان کرد: وزارت نیرو برق این نیروگاه‌ها در قالب قراردادهای بلندمدت و به طور تضمینی خریداری می کند.بهزاد همچنین با اشاره به اتصال تمامی شهرها و روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی برق ایران، تبیین کرد: هم اکنون برق رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار آغاز شده است و پیش بینی می شود تا پایان فعالیت دولت دهم تمامی روستاهای بالای 10 خانوار کشور هم از نعمت برق بهره مند شوند.معاون وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون 99.8 درصد جمعیت شهری و روستایی ایران از نعمت برق بهره مند هستند، خاطرنشان کرد: در برخی از روستاهای دور افتاده به جای برق نیروگاه های حرارتی، با نصب و راه اندازی نیروگاه‌های کوچک خورشیدی و یا بادی، برق پاک ارسال می شود.

نشریه پنجره ایرانیان، سال پنجم ، شماره 59 ، شهریورماه 1391

دفاع مشاور وزیر از لیزینگ مسکن
دفاع مشاور وزیر از لیزینگ مسکن

پنجره ایرانیان: مشاور وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: با توجه به سابقه خوب شرکت های فعلی لیزینگ مسکن در خرید و فروش اقساطی؛ فعالیت این شرکت ها بدون هیچ گونه ممنوعیتی ادامه خواهد داشت.

مطالب بیشتر
اعزام بزرگترین هیات تخصصی تجاری ـ بازاریابی ایران به یونان
اعزام بزرگترین هیات تخصصی تجاری ـ بازاریابی ایران به یونان

پنجره ایرانیان: دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و یونان از اعزام بزرگترین هیات تخصصی تجاری ـ بازاریابی فعالان اقتصادی به یونان خبرداد.

مطالب بیشتر
۷۰ درصد پروفیل‌سازان با ۳۰درصد ظرفیت کار می‌کنند

مدیرعامل اتحادیه پروفیل سازی با اشاره به اینکه مهمترین مشکلات در عرصه تولید رکود بازار است گفت: ۷۰ درصد واحدهای تولیدی با ظرفیت ۳۰ درصد مشغول فعالیت هستند.

مطالب بیشتر