برای قیمت آلومینیوم سقف رقابتی در نظر گرفته شده است
1397/06/03
پنجره‌ایرانیان؛ ابهام در جزئیات و شیوه محاسبات قیمت آلومینیوم در بورس کالا باعث شد تا آقای مهندس هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران یادداشتی در همین زمینه ارسال کرده و ابعاد این دستورالعمل و شیوه محاسبات قیمت آلومینیوم در آن را تا حدی روشن سازد.
برای قیمت آلومینیوم سقف رقابتی در نظر گرفته شده است

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ضمن توضیحاتی با بیان این موضوع که سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در ادامه فعالیت‌ها و توافقات قبلی کمیته‌ها و کارگروه‌های مختلف در ایمیدرو در موضوع تنظیم دستورالعمل اخیر نیز همفکری و دخالت داشته است اعلام کرد که بر اساس این دستورالعمل، عرضه شمش و بیلت باید مستمر و هفتگى و به‌اندازه کف تعیین‌شده باشد و همچنین برای قیمت آلومینیوم نیز سقف رقابتی در نظر گرفته شده است.

 

متن یادداشت ریاست سندیکای صنایع آلومینیوم ایران در مورد مصوبات جدید عرضه آلومینیوم در بورس کالا به این شرح است:

«به استحضار می‌ر‌ساند سندیکا در اجرای رسالت همیشگی خود راستای همکاری و همفکری برای تأمین ارز موردنیاز صنایع بالادستی به‌منظور خرید پودر و ملزومات تولید صنایع بالادستی (شرکت‌های تولیدکننده شمش) ازیک‌طرف و همچنین تأمین مواد اولیه موردنیاز صنایع پائین‌دستی کشور قبل صادرات از طرف دیگر، همواره فعال بوده و سعی نموده است تا مسائل و مشکلات صنعت را که حاصل اظهارنظر و پیشنهادهای همکاران ما می‌باشد به سمع دست‌اندرکاران و سیاست‌گذاران برساند.

طبق توافقات قبلی کمیته‌ها و کارگروه‌های مختلف در ایمیدرو، وزارت صمت ساختمان شهید کلانتری، وزارت صمت ساختمان سمیه و وزارت صمت ساختمان نادری نمایندگان سندیکا شرکت نموده و پیشنهاد خود را هم به‌صورت شفاهی و هم کتبا به مسئولین اعلام نمودند که در صورت نیاز آقای ابوالفضل رضایی دبیر سندیکا می‌تواند متن نامه ارسالی پیشنهادها را جهت اطلاع همکاران کپی نماید.

کمبود عرضه آلومینیوم در بورس کالا به علت عدم عرضه شرکت المهدی و هرمز جنوب با فرمول و نرخ تعیین‌شده قبلی بود؛ زیرا این شرکت‌ها به دلیل حضور در مناطق آزاد و یا ویژه تجاری می‌توانند محصول خود را مستقیما صادر نمایند و ارز آن را نیز قانونا نباید از طریق سامانه نیما به فروش برسانند فلذا در این راستا قیمت محصول خود را با نرخ «ال‌ام‌ای ضرب‌در نرخ ارز آزاد» محاسبه و مطالبه می‌نمایند که موجب افزایش قیمت شمش به بالای بیست هزار تومان شده است. از طرف دیگر شرکت ایرالکو به علت دریافت کمک‌های جانبی دولتی قبلی ازجمله دریافت ارز ٤٢٠٠ تومانی در گذشته و حضور در سرزمین اصلی (نبودن در مناطق آزاد) موظف به ارائه شمش باقیمت فرمول تعیین‌شده ستاد بر با ارز ٤٢٠٠ تومانی بود که درنتیجه ضمن اینکه به‌اندازه کافی شمش برای عرضه وجود نداشت، موجب مفاسد زیادی شد و تولیدکنندگان واقعی از دستیابی به شمش موردنیاز محروم شدند و سطح دلال‌بازی به‌جایی رسید که ارگان‌های نظارتی وارد عمل شدند تا خریداران غیر تولیدی و بقولی محتکرین را مورد شناسایی قرار دهند.

حاصل عملیات فوق عدم عرضه شمش در سه هفته گذشته و بالا رفتن نرخ شمش برای مصرف‌کنندگان نهائی و واقعی و گذشتن نرخ شمش از مرز ٢٧ هزار تومان و درنتیجه کاهش و در بعضی مواقع توقف تولید صنایع پائین‌دستی گردید که این مطلب به‌طور روزانه به اطلاع معاونین و تصمیم سازان و تصمیم گیران وزارت صمت رسید و حتی از مسئولین محترم استان استمداد خواسته شد که موجب تشکیل جلسه‌های دو پنجشنبه گذشته در اراک گردید.

حاصل پیگیری‌های مستمر انجام‌شده پکیجی بود که از طرف معاونت معدنی وزارت صمت تهیه و برای اظهارنظر به معاونت برنامه‌ریزی، تأمین و توزیع و تنظیم بازار جهت بررسی تأیید و اعلام برای اجرای ارسال گردیده بود که سندیکا امروز صبح از این طرح مطلع شد و به‌سرعت من و آقای حقیقی در جلسه حضور یافتیم و طرح را مرور کردیم و با تغییراتی در آن سعی کردیم از افزایش خودسرانه و بی‌رویه قیمت جلوگیری نماییم.

در این طرح پیش‌بینی شده است که ارز موردنیاز برای خرید مواد اولیه صنایع بالادستی از سامانه ارز ثانویه تأمین گردد زیرا ارز گروه یک برای این بخش وجود ندارد.

ازآنجاکه ارز موردنیاز از سامانه ارز ثانویه تأمین می‌شود لذا قیمت‌گذاری مفهومی نخواهد داشت فلذا سقف رقابت برداشته شده بود و قیمت پایه نیز میانگین چهار عرضه قبلی بورس تعیین گردیده بود و با سقف باز رقابت قیمت می‌توانست تا هرکجا که بخواهد افزایش یابد.

در این پیشنهاد حداقل عرضه هفتگی یادآوری شده بود و شرکت‌های تولید کنند شمش اعم از اینکه داخل کشور باشند و یا در مناطق ویژه یا مناطق آزاد، ملزم به تأمین نیاز داخلی خواهند بود و در صورت عدم تمکین معاونت معدنی جلوی صادرات آن‌ها را خواهد گرفت.

فروش به خریداران بر اساس سامانه بهین یاب و ارائه مدارک دیگری ازجمله پرداخت ارزش‌افزوده و تولید سال قبل و... خواهد بود.

آنچه امروز از طرف سندیکا به مطالب فوق افزوده شد است به شرح ذیل است:

عرضه شمش و بیلت باید مستمر و هفتگی و به‌اندازه کف تعیین‌شده باشد.

سقف قیمت فروش درهرصورت نمی‌تواند از ال ام ای ضربدر 1/05 ضربدر نرخ ارز ثانویه بیشتر باشد.

واردات محصولات تولید داخل ممنوع است.

تمام تولیدکنندگان شمش موظف به تأمین بازار داخلی قبل از صادرات هستند حتی آن‌هایی که در مناطق آزاد و ویژه هستند.»

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
دوگانه ضد صادراتی بازار آلومینیوم
دوگانه ضد صادراتی بازار آلومینیوم

پنجره‌ایرانیان؛ تا‌ امروز تولید جهانی آلومینیوم در سال حدود ۶۴ میلیون تن بوده که چین مشابه بسیاری از بخش‌های دیگر، عمده‌ترین مصرف‌کننده و تولیدکننده این فلز در جهان است.

مطالب بیشتر