راه‌اندازی سامانه‌ها باید در کنار تولید مسکن موردتوجه قرار گیرد
1402/04/11
پنجره‌ایرانیان؛ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: راه‌اندازی سامانه‌های حوزه مسکن، زیرساخت‌های نرم‌افزاری است که در کنار تولید مسکن باید موردتوجه قرار گرفته و می‌تواند در ساماندهی بازار مسکن با جمع‌آوری اطلاعات دقیق کمک شایانی کند.
راه‌اندازی سامانه‌ها باید در کنار تولید مسکن موردتوجه قرار گیرد

عبدالجلال ایری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت فعالیت سامانه‌های پیش‌بینی‌شده برای ساماندهی بازار مسکن، بیان کرد: یکی از موضوعاتی که برای ساماندهی بازار مسکن با آن مواجه هستیم این بوده که در زمینه میزان تولید و عرضه مسکن و همچنین میزان خانه‌های خالی ابهام وجود دارد؛ به‌عبارت‌دیگر آمار و اطلاعات دقیقی در این زمینه در دست نیست.

وی در ادامه اظهار کرد: تمام این ابهام‌ها مجلس را به این سمت سوق داد تا در این حوزه قانون‌گذاری انجام دهد. در بحث تولید مسکن مجلس قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد. در بحث خانه‌های خالی نیز مجلس قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی را مصوب کرد.

نماینده مردم بندر ترکمن در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه اجاره‌بها نیز مجلس قانون ساماندهی بازار اجاره‌بها را مصوب کرد. از طرف دیگر برای رفع ابهام‌های موجود در آمار و اطلاعات در قوانین مصوب مجلس پیش‌بینی کرده است تا سامانه‌هایی نیز راه‌اندازی شود. ما انتظار داریم که دولت قانون را اجرایی کرده و این سامانه‌ها را راه‌اندازی کند. راه‌اندازی این سامانه‌های زیرساخت‌های نرم‌افزاری است که در کنار تولید مسکن باید موردتوجه قرار گرفته و می‌تواند در ساماندهی بازار مسکن کمک شایانی کند.

وی در ادامه تاکید کرد: مجلس بر اساس قانون مصوب خود عملکرد این سامانه‌ها را ارزیابی و نظارت خواهد کرد و دولت نیز برای راه‌اندازی این سامانه‌ها در تلاش است اما اکنون برای ارزیابی زود است.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد

پنجره ایرانیان: مدیرعامل شرکت عمران پردیس با بیان این‌که فقط ۱۵ هزار مسکن مهر این شهر (۱۵ درصد) مشمول افزایش سقف ۵ میلیون تومانی تسهیلات شدند، گفت: بانک مسکن می‏ گوید پولش برای افزایش سقف تمام شده است.

مطالب بیشتر
آمارهای بازار مسکن که حبس شدند
آمارهای بازار مسکن که حبس شدند

پنجره‌ایرانیان؛ بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در حالی انتشار آمار رسمی درباره تحولات بازار مسکن تهران و کشور را متوقف کرده‌‌‌اند که حبس این آمارهای مهم و ضروری، تاوان سنگینی برای این بازار و مجموعه فعالان، متقاضیان و تصمیم‌گیران آن دارد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر