تورم مجدد در بازار مسکن امکان‌پذیر نیست
1398/09/13
پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن با بیان این‌که افزایش نسبی معاملات این علامت را می‌دهد که بازار به حالت تعادل رسیده است، گفت: به دنبال تغییر نرخ بنزین، آهن‌آلات و دستمزد گران‌تر شده اما افزایش هزینه‌ها بر دوش تولیدکنندگان است و با توجه به کاهش توان متقاضیان شرایط برای انتقال تورم به خریداران وجود ندارد.
تورم مجدد در بازار مسکن امکان‌پذیر نیست

سید محمد مرتضوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روند معاملات مسکن نسبت به شهریورماه که بازار در اوج رکود قرار گرفت، رو به بهبود است که این نشانه به تعادل رسیدن بازار است. متقاضیان، قیمت‌های ارائه‌شده فعلی را پذیرفته‌اند و فروشندگان هم به این نتیجه رسیده‌اند که باوجود افزایش نرخ دستمزد، قیمت مصالح و نهاده‌های تولید مسکن، جایی برای افزایش قیمت وجود ندارد. درواقع دو طرف عرضه و تقاضا به درک متقابل رسیده‌اند.

وی افزود: هر زمان قفل رکود به‌صورت نسبی شکسته می‌شود این علامت را می‌دهد که مصرف‌کنندگان اصلی و فروشندگان واقعی به این باور رسیده‌اند که با توجه به شرایط موجود باید معاملات انجام شود.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان با بیان این‌که حداقل تا سه سال آینده قیمت مسکن افزایش پیدا نمی‌کند، تصریح کرد: کاهش قیمت نیز به دلایلی که برای همه روشن است اتفاق نمی‌افتد. در همین هفته‌های گذشته بعد از تغییر قیمت بنزین، قیمت آهن‌آلات بالا رفت و دستمزدها نیز افزایش پیدا کرد. باوجود این‌که دولت تلاش می‌کند نرخ کالاها را ثابت نگه دارد، عملا افزایش قیمت بنزین بر قیمت تمام‌شده مسکن تاثیر گذاشته و هزینه‌های سازندگان بالا رفته است. درواقع تورم روی دوش تولیدکننده است ولی شرایط آن وجود ندارد که این تورم را به مصرف‌کننده تحمیل کند.

به گفته مرتضوی، تقاضای بالقوه در بازار مسکن زیاد است ولی تقاضای بالفعل در حدی نیست که منجر به رشد قیمت شود.

وی اوضاع ساخت‌وساز در کشور را نامناسب دانست و گفت: حمایت‌های تسهیلاتی در نقطه خیلی پایینی قرار دارد. تسهیلات عادی محدود شده و در پرداخت تسهیلات حمایتی نیز سختگیری می‌شود. طرح‌هایی که در وزارت راه و شهرسازی در قالب اقدام ملی دارد نیز از جذابیتی برای سازندگان برخوردار نیست؛ زیرا شکل و نوع قراردادها کیفیت اقتصادی ندارد و سازنده را با منفعت مواجه نمی‌کند.

عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان تاکید کرد: هر زمانی تقاضای بالقوه تبدیل به بالفعل شود مجددا با رشد قیمت مسکن مواجه می‌شویم و به همین دلیل باید به تولید اهمیت داده شود. در صورت ادامه‌ی وضعیت کنونی در بخش ساخت‌وساز در سال جاری و سال آینده شرایط مناسبی را نخواهیم داشت. سابقا بازه‌های زمانی جهش قیمت مسکن پنج تا شش ساله بود اما معتقدم اگر شرایط ساخت‌وساز به همین روال ادامه یابد نوسان بعدی دو تا سه سال دیگر اتفاق می‌افتد.

مرتضوی گفت: بخش عمده‌ای از شوک‌هایی که در دو دوره اخیر به بازار مسکن وارد شد ناشی از کاهش ارزش پول ملی بود. ولی اگر شرایط اقتصاد کلان عادی باشد و ساخت‌وساز نیز به حالت طبیعی برگردد افزایش قیمت مسکن در حد تورم خواهد بود که البته این هم اتفاق خوبی برای مصرف‌کنندگان نیست.

آبان‌ماه سال جاری تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۴۱۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه گذشته ۱۹.۵ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۰.۷ درصد کاهش داشته است. هم‌چنین متوسط قیمت خرید فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۱۲ میلیون و ۴۶۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته و ماه مشابه سال قبل به ترتیب دو درصد کاهش و ۳۵.۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد

پنجره ایرانیان: مدیرعامل شرکت عمران پردیس با بیان این‌که فقط ۱۵ هزار مسکن مهر این شهر (۱۵ درصد) مشمول افزایش سقف ۵ میلیون تومانی تسهیلات شدند، گفت: بانک مسکن می‏ گوید پولش برای افزایش سقف تمام شده است.

مطالب بیشتر
آمارهای بازار مسکن که حبس شدند
آمارهای بازار مسکن که حبس شدند

پنجره‌ایرانیان؛ بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در حالی انتشار آمار رسمی درباره تحولات بازار مسکن تهران و کشور را متوقف کرده‌‌‌اند که حبس این آمارهای مهم و ضروری، تاوان سنگینی برای این بازار و مجموعه فعالان، متقاضیان و تصمیم‌گیران آن دارد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر