تصمیم جدید بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به عراق و افغانستان
1398/10/25
پنجره‌ایرانیان؛ عضو کمیته ارز اتاق بازرگانی ایران از تصمیم جدید بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به عراق و افغانستان خبر داد و گفت: امکان ثبت اطلاعات صادرات ریالی از ۱۰ آذر امکان‌پذیر خواهد بود.
تصمیم جدید بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان به عراق و افغانستان

محمد لاهوتی در گفتگو با مهر با اشاره به تعامل بانک مرکزی با صادرکنندگان کالا به عراق و افغانستان و گفت: بنا به اعلام کتبی بانک مرکزی، طی دو مرحله در روزهای ششم تیر و نهم شهریورماه ۹۸، این بانک ضمن آماده‌سازی سامانه‌های مرتبط و ایجاد درگاه ثبت اطلاعات این دسته از صادرکنندگان در سامانه جامع تجارت، شیوه‌نامه نحوه ثبت اطلاعات را منتشر کرده و نسبت به اخذ و پالایش اطلاعات اظهارنامه‌های ثبت‌شده صادرکنندگان به عراق و افغانستان اقدام کرده است.

عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: نظر به اینکه گروهی از صادرکنندگان به عراق و افغانستان، تاکنون موفق به ثبت اظهارنامه‌های خود در سامانه یادشده و متعاقبا رفع تعهد ارزی مربوطه نشده‌اند، امکان ثبت اطلاعات مربوط توسط صادرکنندگان کالا به این کشورها، از تاریخ ده آذر ۹۸ در سامانه جامع تجارت به آدرس WWW.nstsw.ir(بخش درگاه ثبت اطلاعات پروانه‌های صادراتی افغانستان و عراق) برقرار خواهد بود.

وی تصریح کرد: در این میان، با توجه به تعامل بانک مرکزی با صادرکنندگان و تلاش در جهت رفع مشکلات موجود صادرکنندگان عراق و افغانستان که بعد از وضع تعهد ارزی با برخی چالش‌ها مواجه شده بودند، بانک مرکزی سیاست تعامل بیشتر را با صادرکنندگان پی گرفته است و درنتیجه بازه‌های زمانی مشخصی را برای صادرکنندگان تعیین کرده تا بتوانند اسناد خود را ثبت کرده و بانک مرکزی نیز به آن‌ها رسیدگی کند.

به گفته لاهوتی، چنانچه این اسناد مورد تائید بانک مرکزی قرار گیرد، رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان به عراق و افغانستان انجام خواهد شد؛ این در حالی است که بر اساس آخرین آمار، بانک مرکزی تقریبا دو میلیارد دلار صادرات ریالی صادرکنندگان به عراق و افغانستان را در مرحله قبل که ثبت سامانه شده است پذیرفته و رفع تعهد ارزی کرده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران خاطرنشان کرد: ازآنجایی‌که برخی از صادرکنندگان، از شیوه این اقدام و یا انجام مراحل ثبت اظهارنامه‌های صادراتی خود بی‌اطلاع بوده و آمادگی لازم برای این کار را نداشته و اطلاعات را در سامانه ثبت نکرده بودند، مشکلات کماکان وجود داشت و علیرغم آنکه بانک مرکزی آخرین‌مهلت دوره قبل را آخرین زمان اعلام کرده و آن مهلت هم سررسید شده بود، اما مسائل حل‌نشده باقی ماند.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون به جهت تعامل مثبت بانک مرکزی، مجدد این زمان تمدیدشده و افرادی که صادرات ریالی به عراق و افغانستان داشته و موفق به رفع تعهد ارزی نشده‌اند، باید حتما اطلاعات صادراتی خود و کوتاژهای صادراتی و مدارک مورد درخواست را در سامانه‌ اعلام‌شده بانک مرکزی به ثبت برسانند تا پس از بررسی از سوی بانک مرکزی، در صورت تائید نهایی رفع تعهد ارزی شوند.

لاهوتی از صادرکنندگان درخواست کرد تا هر چه سریع‌تر نسبت به درج اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اقدام کرده و منتظر اعلام نتیجه از سوی بانک مرکزی باشند.

شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان هم‌زمان با انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره

پنجره‌ایرانیان؛ آکادمی ساتیان کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره را با حضور استادان ایران و آلمان در دی‌ماه 96 برگزار می‌کند.

مطالب بیشتر
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد

پنجره ایرانیان: مجمع عمومی عادی انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران در روز 12 مرداد ماه برگزار شد.

مطالب بیشتر
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد

پنجره‌ایرانیان شماره 136 خود را منتشر کرد؛ در نشریه بهمن‎ماه 97 پنجره‌ ایرانیان می‌خوانید:

مطالب بیشتر
موافقت با کانالیزه شدن پیش‌فروش مسکن
موافقت با کانالیزه شدن پیش‌فروش مسکن

پنجره ایرانیان: اولین نشست شورای هماهنگی مسکن در سال 94 با حضور وزیر راه و شهرسازی و کلیه معاونان وی در امور مربوط به مسکن، برگزار شد.

مطالب بیشتر
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت ایران آلومینیوم گفت: با توجه به کاهش میزان مصرف برق در تیرماه امسال، باید تولید مجموعه افت پیدا می‌کرد اما با خروج تعدادی از دیگ‌ها از مدار تولید، مذابی که در این دیگ‌ها وجود داشت، تخلیه و به میزان تولید افزوده شد.

مطالب بیشتر
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با ایجاد محدودیت و کنترل عرضه و قیمت، فعلا شرایط را به نفع مصرف‌کننده رقم زد تا با توافقی که با انجمن‌ها و صنوف تولیدی خواهد داشت بر اساس ظرفیت تولید واحدها در سامانه بهین یاب، اقدامات لازم را انجام داده و سپس به سمت آزادسازی سقف رقابت مواد اولیه اقدام کند.

مطالب بیشتر
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ

پنجره ایرانیان: شرکت دکونیک در نمایشگاه نورنبرگ 2016 محصولات جدیدی را به بازار عرضه کرد.

مطالب بیشتر
ریز سهمیه بانک‌ها در پرداخت وام مسکن
ریز سهمیه بانک‌ها در پرداخت وام مسکن

پنجره ایرانیان:بانک مرکزی سهمیه 22 بانک عامل برای پرداخت تسهیلات 50 میلیونی ساخت و تامین مسکن در بافت‌های فرسوده را ابلاغ کرد.

مطالب بیشتر
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ شرکت پیروتک (Pyrotek) آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، قصد راه‌اندازی یک واحد تولیدی در دوبی را دارد.

مطالب بیشتر
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو

پنجره‌ایرانیان؛ یک استارت‌آپ ایتالیایی درصدد است که پنجره‌هایی مجهز به پنل‌های خورشیدی با فناوری نانو به تولید برساند.

مطالب بیشتر
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود که با افتتاح این واحد، تولید آلومینیوم کشور دو برابر می‌شود.

مطالب بیشتر