بازار مسکن آرام است+ جدول قیمت
1400/03/11
پنجره‌ایرانیان؛ تعدیل انتظارات تورمی در بازار مسکن ناشی از ثبات بازارهای رقیب و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، منجر به عقب‌نشینی خریداران مسکن شده و معاملات به یک‌سوم وضعیت نرمال رسیده است؛ قیمت‌ها نیز طی یک ماه اخیر کاهش تا ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد. بااین‌حال یک کارشناس می‌گوید که کاهش قیمت خانه در شرایطی ادامه می‌یابد که نرخ تورم کنترل شود.
بازار مسکن آرام است+ جدول قیمت

به گزارش ایسنا، پس از افت حدود ۵ درصدی قیمت مسکن شهر تهران در دو ماه ابتدایی سال و کاهش ۵۰ درصدی معاملات، گزارش‌های میدانی از دفاتر املاک نیز نشان می‌دهد که در خردادماه نیز حجم خریدوفروش‌ها در مقایسه خرداد پارسال به‌شدت کاهش یافته است. عمده کنشگران بازار مسکن در انتظار شرایط انتخابات ۱۴۰۰ و دولت آینده هستند تا بر اساس تصمیمات و سیاست‌گذاری‌های جدید عمل کنند. این وضعیت در سایر بازارها ازجمله ارز و طلا نیز دیده می‌شود و درواقع ریسک‌های سرمایه‌گذاری کاهش یافته است. بااین‌حال از ابتدای خردادماه، رصد بازار مسکن از سوی متقاضیان بالقوه افزایش یافته است.

واسطه‌های ملکی در خصوص وضعیت این روزهای بازار مسکن می‌گویند که از ابتدای خردادماه تحرک‌هایی به‌منظور آگاهی یافتن از وضعیت کنونی و آینده بازار دیده می‌شود. البته معاملات افزایش نیافته و به نظر می‌رسد متقاضیان، بیشتر برای دستیابی به تحلیلی از چشم‌انداز بازار قصد دارند تا اطلاعات خود را افزایش دهند. از سوی دیگر برخی مالکان به دلیل ابهامات ایجادشده در فضای اقتصاد، فروش خانه خود را به آینده موکول کرده و فعلا دست نگه داشته‌اند.

بااین‌همه بازار در حالت کلی آرام است و هیچ نوع نگرش تورمی دیده نمی‌شود. به‌جز مناطق جنوبی که در حال بالانس قیمتی هستند و به همین لحاظ نرخ‌ها اندکی رشد داشته، کلیت بازار به سمت ثبات یا کاهش قیمت تمایل پیدا کرده است. بااین‌حال یک کارشناس اقتصاد مسکن درباره آینده بازار مسکن در سال ۱۴۰۰ می‌گوید که نمی‌توان چندان به کاهش قیمت خانه دل‌خوش بود؛ چراکه مسکن نیز مثل تمام کالاها از تورم عمومی تبعیت می‌کند و می‌بینیم که نرخ تورم در اردیبهشت‌ماه به ۴۱ درصد رسیده است.

یک کارشناس: افت قیمت‌ها نشان داد سیر صعودی نمی‌تواند تا همیشه ادامه یابد

مهدی سلطان محمدی ـ کارشناس بازار مسکن ـ درباره تحلیل خود از وضعیت کنونی این بازار می‌گوید: دو کاهش ۳.۱ درصد و ۱.۸ درصدی قیمت مسکن در تهران طی دو ماه گذشته نشان داد که سیر صعودی نمی‌تواند تا همیشه ادامه داشته باشد. هم‌اکنون در بازارهای ارز، طلا و مسکن، برداشت به حباب شده است بنابراین خیلی از فروشندگان به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر نباید صبر کرد و واحدهای خود را عرضه کرده‌اند.

وی اظهار کرد: درعین‌حال نوسانات یکی دو درصد نمی‌تواند معنادار باشد. بخصوص اینکه شاخص‌های آماری در ایران نماینده درستی از تغییرات بازار نیست؛ زیرا بر اساس میانگین تمام معاملات ارائه می‌شود. روش درست این است که آیتم‌هایی همچون نوساز یا قدیمی بودن، متراژ، کیفیت، منطقه مدنظر و غیره باید لحاظ شود. فرض کنیم در یک ماه گذشته حجم معاملات واحدهای نوساز کاهش یافته و معاملات آپارتمان‌های قدیمی افزایش داشته است. واضح است که در چنین وضعیتی منحنی قیمت به سمت پایین می‌رود اما به این معنا نیست که قیمت‌ها شکسته شده است.

سلطان محمدی با بیان اینکه کاهش قیمت باید ادامه‌دار باشد گفت: اگر بخواهیم برداشتی قطعی از قرار گردن بازار در مسیر نزولی داشته باشیم باید آمارها چند ماه متوالی کاهشی شود. واقعیت این است که هم‌اکنون بازار دچار تردید شده و سیر افزایشی که در گذشته بوده تداوم نداشته است. بیشترین انتظار این است که بازار از تعادل نسبی برخوردار شود. شاید قیمت‌ها مقداری تعدیل شود ولی فشار تورمی، منحنی را به سمت بالا خواهد برد. البته اگر افزایش رخ دهد کمتر از تورم خواهد بود.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره پیش‌بینی بازار مسکن بعد از انتخابات ریاست جمهوری گفت: ابهامات به‌قدری زیاد است که نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی داشت. اینکه چه سیاستی حاکم شود خیلی مهم است. اغلب کاندیداها وعده‌هایی داده‌اند که بیشتر حول محور پرداخت‌های نقدی و پول پاشی است که نتیجه طبیعی آن افزایش تورم خواهد بود. از طرف دیگر ابهامات مسئله توافق ایران و آمریکا همچنان بر بازارهای اقتصادی سایه افکنده و برداشت از آینده را دشوار کرده است. اگر برنامه کاندیداها به شکل دقیق ارائه شود بهتر می‌توان آن را تحلیل کرد؛ اما مسلما قیمت مسکن تنها در صورتی کاهش می‌یابد که تورم مهار شود و بعید است ظرف چهار سال این اتفاق رخ دهد.

 

قیمت هر متر مسکن در تهران ۲۸.۸ میلیون

اردیبهشت ۱۴۰۰ متوسط قیمت خریدوفروش یک مترمربع مسکن در شهر تهران ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ درصد کاهش و ۶۹.۷ درصد افزایش دارد. تعداد معاملات نیز در این ماه معادل ۳.۹ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۵.۲ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۸۸.۱ افزایش را نشان می‌دهد.

 

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
رکود بزرگ مسکن در راه است
رکود بزرگ مسکن در راه است

پنجره ایرانیان: در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان مدیریت با پرداخت 200 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات به منظور تحریک بازار مسکن خبر داده که برخی کارشناسان و فعالان این بخش معتقدند با این قبیل برنامه‌ها اتفاق مثبتی در بازار مسکن روی نمی‌دهد.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
ثبات بازار مسکن شکننده است
ثبات بازار مسکن شکننده است

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در پنج ماه گذشته تورم بازار مسکن صفر شده است گفت: ادامه ثبات کنونی به عملکرد دولت آینده بستگی دارد اما می‌توان از دیدگاه افراد نزدیک رئیس‌جمهور برداشت کرد که به خلق پول و انبساط مالی اعتقاد دارند که اگر این برداشت درست باشد ایجاد تورم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد
فقط ۱۸ درصد مشمول افزایش سقف تسهیلات شد

پنجره ایرانیان: مدیرعامل شرکت عمران پردیس با بیان این‌که فقط ۱۵ هزار مسکن مهر این شهر (۱۵ درصد) مشمول افزایش سقف ۵ میلیون تومانی تسهیلات شدند، گفت: بانک مسکن می‏ گوید پولش برای افزایش سقف تمام شده است.

مطالب بیشتر