افت قیمت شمش آلومینیوم مقطعی است
1399/09/01
پنجره‌ایرانیان؛ دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: کاهش قیمت شمش آلومینیوم با توجه به افت مقطعی نرخ ارز و متاثر از نتیجه انتخابات امریکا صورت گرفته است.
افت قیمت شمش آلومینیوم مقطعی است

آریا صادق‌نیت‌حقیقی در گفتگو با صمت تاکید کرد: با توجه به نتایج اولیه انتخابات ایالات‌متحده، انتظاری برای کاهش نرخ ارز در بازار ایجاد شد. این افت مقطعی نرخ ارز، انتظار برای کاهش قیمت شمش آلومینیوم را از سوی مصرف‌کنندگان این محصول، تقویت کرد. درنتیجه در طول هفته گذشته معاملات شمش این فلز در بورس کالا، خریدار نداشت. این هفته تنها خرید با هدف نرخ‌گذاری این محصول و فروش آن به صنایع خودرویی آن‌هم به میزان بسیار محدود (۶۰ تن) انجام شد.

وی در ادامه افزود: در هفته دوم آبان نیز با توجه به روشن نبودن دورنمای روابط سیاسی میان کشورها و نتیجه انتخابات ایالات‌متحده بر روابط تجاری، استقبال گرمی از عرضه شمش در بورس کالا نشد؛ بنابراین بازار شمش آلومینیوم منتظر کاهش قیمت‌ها است. هرچند این افت تنها در سایه کاهش نرخ ارز نیمایی حاصل می‌شود.

دبیر سندیکای صنایع آلومینیوم در ادامه تاکید کرد: کاهش یا افزایش نرخ ارز در درجه نخست دلالان را متضرر یا منتفع می‌کند اما بر عملکرد تولیدکنندگان و فعالان صنعتی نیز به‌طور غیرمستقیم تاثیر دارد. توجه به این نکته ضروری به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان ریسک‌پذیر نیستند و بر مبنای کار تولیدی خود فعالیت می‌کنند و بر همین اساس نیز خرید مواد اولیه موردنیاز خود را در بازه‌های زمانی هفتگی انجام می‌دهند. درنتیجه با کاهش عرضه و رشد قیمت مواد اولیه، تداوم تولید آن‌ها با خطر روبه‌رو می‌شود. در همین حال، هر زمان قیمت کاهش پیدا کند، با توجه به میزان موجودی انبارشان متضرر می‌شوند؛ بنابراین ثبات قیمت به نفع تولیدکنندگان واقعی و صنعتگران است. در سایه ثبات قیمت تولید تداوم می‌یابد.

حقیقی خاطرنشان کرد: بی‌ثباتی از یک‌سو التهاب در بازار را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر، به ضرر و زیان تولیدکنندگان و فعالان صنعتی و در ادامه نیز به رکود در بازار و به‌دنبال آن تولید منجر می‌شود. کما اینکه در ۲ هفته گذشته بازار راکد بوده است. بدون تردید تداوم این رکود به نفع تولیدکننده‌ها نیست.

این فعال صنعت آلومینیوم در ادامه تاکید کرد: به اعتقاد من، افت نرخ دلار در روزهای ابتدایی پس از انتخابات امریکا هیجانی بود. کما اینکه پس از یک افت چندروزه دوباره شاهد رشد قیمت ارز بودیم؛ بنابراین نباید به تغییرات قابل‌ملاحظه‌ای در بازار آلومینیوم امیدوار بود.

وی درباره تاثیر این انتخابات بر نرخ آلومینیوم در بازار جهانی گفت: طی ۲ هفته گذشته شاهد رشد قیمت این فلز در بازار جهانی هستیم. در همین حال، نرخ فروش سایر فلزات نیز رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است. بااین‌وجود در ایران موضوع متفاوت رقم خورده است. این تفاوت‌ها به‌دلیل امید و انتظار برای گشایش‌های جدید اقتصادی و بازگشت به برجام حاصل شده است. حال باید دید این انتظارات چه میزان با واقعیت تطابق دارد؟ و آیا این انتظارات ضامن تداوم فعالیت تولیدکنندگان هست یا خیر؟

حقیقی در پایان تاکید کرد: نباید به تغییر در شرایط فعلی چندان هم امید داشت، چراکه سیاست‌ها همان قبلی‌هاست. تنها مجریان سیاست‌ها عوض کرده‌اند و نباید به تغییر چندان دل بست.

 

شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت
شماره 180 پنجره‌ایرانیان روی سایت قرار گرفت

جدیدترین شماره نشریه پنجره‌ایرانیان هم‌زمان با انتشار و توزیع نسخه کاغذی، به‌صورت پی.دی.اف روی وب‌سایت این نشریه بارگذاری شد.

مطالب بیشتر
نخستین گردهمایی انجمن در، پنجره و نما برگزار شد
نخستین گردهمایی انجمن در، پنجره و نما برگزار شد

پنجره ایرانیان: در روز یکشنبه 16 آبان ماه نخستین گردهمایی انجمن در، پنجره، نما و صنایع وابسته برگزار شد.

مطالب بیشتر
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره
کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره

پنجره‌ایرانیان؛ آکادمی ساتیان کارگاه دوروزه آموزش تولید در و پنجره را با حضور استادان ایران و آلمان در دی‌ماه 96 برگزار می‌کند.

مطالب بیشتر
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد
از دبیر انجمن تولیدکنندگان پنجره یو.پی.وی.سی تقدیر شد

پنجره ایرانیان: مجمع عمومی عادی انجمن ملی صنایع پلاستیک و پلیمر ایران در روز 12 مرداد ماه برگزار شد.

مطالب بیشتر
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد
شماره 136 پنجره‌ایرانیان منتشر شد

پنجره‌ایرانیان شماره 136 خود را منتشر کرد؛ در نشریه بهمن‎ماه 97 پنجره‌ ایرانیان می‌خوانید:

مطالب بیشتر
کفه سنگین صنایع بالادستی آلومینیوم در ترازوی صادرات
کفه سنگین صنایع بالادستی آلومینیوم در ترازوی صادرات

پنجره‌ایرانیان؛ عضو هیات ‌مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: عرضه شمش آلومینیومی در بازار داخلی به قیمت بالاتر از نرخ‌های جهانی و صادراتی، موجب شده است تا صنایع پایین‌دستی آلومینیوم، قدرت رقابت خود را در بازارهای بین‌المللی از دست بدهند و صادرات برای آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نباشد. این در حالی است که بازار داخلی نیز در حوزه پایین‌دستی به اشباع رسیده و راکد شده است.

مطالب بیشتر
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی
کاهش میزان قطعی برق صنایع آلومینیومی

پنجره‌ایرانیان؛ مدیرعامل شرکت ایران آلومینیوم گفت: با توجه به کاهش میزان مصرف برق در تیرماه امسال، باید تولید مجموعه افت پیدا می‌کرد اما با خروج تعدادی از دیگ‌ها از مدار تولید، مذابی که در این دیگ‌ها وجود داشت، تخلیه و به میزان تولید افزوده شد.

مطالب بیشتر
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها
پاسخ شریعتمداری به انتقادها درباره تعیین دستوری قیمت‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با ایجاد محدودیت و کنترل عرضه و قیمت، فعلا شرایط را به نفع مصرف‌کننده رقم زد تا با توافقی که با انجمن‌ها و صنوف تولیدی خواهد داشت بر اساس ظرفیت تولید واحدها در سامانه بهین یاب، اقدامات لازم را انجام داده و سپس به سمت آزادسازی سقف رقابت مواد اولیه اقدام کند.

مطالب بیشتر
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ
رونمایی از محصولات جدید دکونیک در نورنبرگ

پنجره ایرانیان: شرکت دکونیک در نمایشگاه نورنبرگ 2016 محصولات جدیدی را به بازار عرضه کرد.

مطالب بیشتر
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند
آمریکا در دوبی واحد تولید آلومینیوم راه‌اندازی می‌کند

پنجره‌ایرانیان؛ شرکت پیروتک (Pyrotek) آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده آلومینیوم جهان، قصد راه‌اندازی یک واحد تولیدی در دوبی را دارد.

مطالب بیشتر
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو
ساخت پنجره‌های خورشیدی با فناوری نانو

پنجره‌ایرانیان؛ یک استارت‌آپ ایتالیایی درصدد است که پنجره‌هایی مجهز به پنل‌های خورشیدی با فناوری نانو به تولید برساند.

مطالب بیشتر
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود
بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بزرگ‌ترین طرح آلومینیوم کشور تا پایان سال افتتاح می‌شود که با افتتاح این واحد، تولید آلومینیوم کشور دو برابر می‌شود.

مطالب بیشتر