منتظر رونق ادامه‌دار بازار مسکن تا نیمه سال ۹۸ باشید

پنجره‌ایرانیان؛ کارشناس حوزه بازار مسکن درباره برخی اظهارنظرها مبنی تاثیر سی اف تی بر بازار مسکن و کاهش احتمالی قیمت‌ها گفت: چنین تحلیل‌هایی درست نیست و هیچ مبنای علمی برای تحقق این مطلب قابل‌تصور نیست.
  • شنبه 28 مهر 1397 ساعت 10:2

پنجره‌ایرانیان؛ کارشناس حوزه بازار مسکن درباره برخی اظهارنظرها مبنی تاثیر سی اف تی بر بازار مسکن و کاهش احتمالی قیمت‌ها گفت: چنین تحلیل‌هایی درست نیست و هیچ مبنای علمی برای تحقق این مطلب قابل‌تصور نیست.

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با خبرآنلاین اظهار کرد: اینکه گفته شود سی اف تی ممکن است بر قیمت مسکن تاثیرگذار باشد در حقیقت مصداق وعده‌های خوش‌خیالانه است چراکه ارتباط مستقیمی بین این دو مقوله وجود ندارد.

 وی افزود: البته ممکن است با تصویب لوایحی چون سی‌اف‌تی، محیط کسب و کالر ایران بهبود یابد که در این صورت بخش مسکن نیز از این بهبود منتفع خواهد شد اما ارتباط دادن این دو موضوع به هم به نظر چندان کار مثبتی نیست و نباید لوایح و قوانین را در خارج از جایگاه واقعی‌شان موردبررسی قرار داد.

 این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در این صورت، توقعات از یک لایحه به‌صورت غیرعادی افزایش می‌یابد و اگر قرار به تاثیر مثبت باشد نیز روند معکوس شده و لایحه به ضد خود تبدیل خواهد شد.

 ستاریان درباره کاهش قیمت ارز و تاثیر آن بر رونق بازار مسکن تصریح کرد: مسکن از شهریور سال گذشته تا رونق داشت و این مسئله آغاز شده بود و پیش‌بینی ما این بود که در تیر و مرداد ۹۷ به حداکثر رونق برسد و تا میانه سال ۹۸ هم این رونق را ادامه دهد که این اتفاق تقریبا افتاد.

 وی توضیح داد:‌ اما به دلیل اتفاقات بازارهای موازی مانند ارز و طلا (که در مقابل بازار مسکن کوتاه‌مدت محسوب می‌شوند)، جاذب نقدینگی جامعه شد که پیش‌بینی می‌کردیم در آذرماه این نقدینگی به سمت بخش مسکن برگردد.

 وی خاطرنشان کرد: به سبب کاهش نرخ ارز و ماجراهای این بازار و همچنین برنامه‌ریزی دولت برای ممانعت از افزایش نرخ ارز، این اتفاق زودتر و در مهرماه افتاد که اکنون انتظار برگشت این نقدینگی را به سمت ملک و مسکن داریم.

 این کارشناس حوزه مسکن درباره چگونگی تاثیر این ماجرا در رشد و رونق‌ بخش مسکن گفت: در یک سال گذشته بین ۶۸ تا ۷۰ درصد رشد قیمت مسکن را داشته‌ایم این احتمال وجود دارد به میزانی که نرخ ارز رشد کرد این بازار نیز رشد قیمت داشته باشد؛‌یعنی اگر نرخ دلار بر روی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بماند در اصل معادل رشد نرخ ارز در حوزه مسکن باید شاهد رشد قیمت باشیم.

 وی تاکید کرد:‌همیشه مسکن پیشتاز بوده یعنی بیشتر از رشد نرخ ارز در مسکن شاهد رشد قیمت‌ها بوده‌ایم یعنی در دوره ۲۵ ساله اگر قیمت مسکن بررسی شود مثلا به عدد ۱۱۰۰ برابر می‌رسیم درحالی‌که در این بازه زمانی نرخ ارز ۱۱۰ برابر شده است.

 وی در پاسخ به این سؤال که تمایل مردم به سرمایه‌گذاری در بازار بورس بیشتر خواهد بود یا مسکن، توضیح داد: بازار بورس تخصصی‌تر است که طبیعی است همه به این بازار تمایل نداشته باشند بنابراین به سمت سرمایه‌گذاری در بخش ملک گرایش دارند زیرا به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای در جامعه مطرح شده است.

 ستاریان درباره ۶ ماه آینده بازار مسکن در کشور پیش‌بینی کرد: در ۶ ماه آینده شاهد رونق‌بخش مسکن خواهیم بود و این رونق تا نیمه سال ۹۸ ادامه خواهد داشت. به گفته وی رکود فعلی زودگذر خواهد بود. وی درباره اظهارات برخی کارشناسان و مسئولان درباره کاهش قیمت مسکن به دلیل پایین آمدن نرخ ارز گفت:‌به حتم قیمت‌ها پایین نمی‌آید و این احتمال غیرمنطقی و غیرعلمی است،‌رشد قیمت‌ها کاهش پیداکرده نه قیمت‌ها؛ ‌به اعتقاد بنده رشد قیمت‌ها کاهنده خواهد بود.


ثبت نظر

ارسال