اولین قدم‌ها برای ارتقای خانه‌سازی در ایران

پنجره‌ایرانیان؛ در شرایطی که عمر مفید ساختمان‌ها در ایران عقب‌گرد داشته و روش‌های سنتی منجر به کاهش کیفیت، طولانی شدن فرآیند ساخت و افزایش قیمت مسکن می‌شود، دولت سیزدهم قصد دارد با استفاده از ظرفیت طرح جهش تولید و تامین مسکن، با استفاده از تکنولوژی شرکت‌های خارجی، صنعت ساختمان در ایران را ارتقا دهد؛ در این زمینه مذاکراتی با چند شرکت خارجی ازجمله شرکت‌های چینی جریان دارد که هنوز به نتیجه نرسیده است.
  • دوشنبه 24 آبان 1400 ساعت 11:2

به گزارش صما، همپا نبودن پیشرفت صنعت ساختمان در ایران با کشورهای توسعه‌یافته، وزارت راه و شهرسازی را بر آن داشته تا از فناوری کشورهای دیگر در این زمینه استفاده کند. هفته قبل وزیر راه و شهرسازی در یک همایش ضمن انتقاد از کیفیت مسکن مهر گفت که ساخت‌وساز مسکن در ایران در سطح ۳ است؛ درحالی‌که ساخت‌وساز در دنیا در سطح ۸ انجام می‌شود.

جدا از آنکه سنتی‌سازی منجر به طولانی شدن فرآیند ساخت می‌شود و با توجه به تورم دائمی در ایران که به افزایش قیمت تمام‌شده مسکن می‌انجامد، به اذعان فعالان صنعت ساختمان، اوضاع کیفیت سازه‌ها در ایران چندان جالب نیست.

احمد خرم ـ رئیس سازمان نظام‌مهندسی ـ گفته بود: حدود ۵۰ سال قبل عمر مفید ساختمان‌ها در ایران ۳۰ سال بود که با آمریکا برابری می‌کرد. حالا آمریکایی‌ها این عدد را به بالای ۱۰۰ سال رسانده‌اند؛ اما بر اساس اعلام آزمایشگاه فنی و مکانیک، عمر مفید ساختمان‌ها در ایران از حدود ۳۲ سال به ۲۶ سال کاهش پیدا کرده است.

هم‌اکنون در ایران شرکت‌های ساختمانی وجود دارند که به شکل صنعتی فعالیت می‌کنند اما تعدادشان چندان زیاد نیست که تاثیر مهمی در کلیت بازار ایجاد کند. مردادماه امسال اتفاق امیدوارکننده‌ای از سوی وزارت دفاع رقم خورد که پروژه ملی طرح صنعتی‌سازی ساختمان را آغاز کرد. اعلام شد که در این طرح، چرخه احداث یک ساختمان ۱۲ طبقه با زیربنای حدود ۱۱ هزار مترمربع با ظرفیت تقریبی ۷۰ واحد آپارتمان از ۳ سال به حدود ۶ ماه کاهش می‌یابد.

از طرف دیگر هیچ‌کس حتی انبوه‌سازان داخلی با استفاده از تجارب دیگر کشورها برای پیشرفت علمی و تکنیکی صنعت ساختمان مشکلی ندارد. فرشید پورحاجت ـ دبیر کانون انبوه‌سازان ـ در این خصوص گفت که ما از ورود تکنولوژی ساخت به کشور استقبال می‌کنیم.

اواخر مهرماه امسال شنیده شد که مذاکراتی با شرکت‌های چینی برای اجرای پروژه جهش تولید و تامین مسکن در جریان است. سپس محمود محمودزاده ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ ضمن تایید مذاکره با چینی‌ها گفت که آنها قرار است تکنولوژی بیاورند نه اینکه بسازند. اخیرا هم رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ گفته است: قرار نیست که چینی‌ها کارگر به ایران بیاورند، یا مهندس یا مصالح ساختمانی وارد کشور کنند. چینی‌ها فناوری‌های نوین ساخت‌وساز را به ایران می‌آورند.

قاسمی امروز هم در گفت‌وگویی بیان کرد: ضرورت دارد صنعت ساختمان ازنظر کیفیت، قیمت و سرعت در ساخت متحول شود. باید از شیوه‌های نوین در ساخت بهره‌مند شویم زیرا بخشی از شیوه‌های سنتی زمان‌بر، فاقد کیفیت لازم و سرعت است که ملاک عمل در اجرای تولید مسکن است.

در خصوص جدیدترین رایزنی‌ها با شرکت‌های خارجی برای اجرای طرح‌های مسکن در ایران شنیده می‌شود که مذاکره با شرکت‌های چینی، ترک و چند کشور دیگر در جریان است که هنوز به نتیجه خاصی نرسیده است. آن‌طور که مسئولان می‌گویند هدف اصلی، انتقال تکنولوژی است که بتوانیم در صنعت ساختمان کشور تحول ایجاد کنیم و در حقیقت از این فرصت ساخت انبوه مسکن برای ارتقای صنعت ساختمان کشور استفاده شود.


ثبت نظر

ارسال