ایجاد رونق در بازار مسکن با افزایش وام

پنجره ایرانیان:مصطفی قلی‌خسروی گفت‌: تعداد پروانه‌های ساخت حدود 40 درصد کاهش یافته و علت اصلی این است که سازندگان و سرمایه‌داران با توجه به رکود حاکم چشم‌انداز روشنی پیش‌بینی نمی‌کنند .
  • یکشنبه 2 آذر 1393 ساعت 15:56

مصطفی قلی خسروی در گفت و گو با  پانا گفت: رکودی که در بازار مسکن وجود دارد از سال 1391 شروع شده و در کل از بعد از انقلاب تا کنون ما سه بار جهش قیمت در بازار را شاهد بوده ایم که در سال های 68، 86 و 91 به گونه های متفاوت رخ داده است. اما مهمتر از همه سال 91 است که در آن قیمت ها حتی تا سه برابر هم جهش داشتند و قدرت خرید مردم را بسیار پایین آوردند.وی با بیان اینکه وام مسکن پاسخگوی جهش قیمت مسکن نیست ، ادامه داد: وامی که برای خرید مسکن تعلق می گیرد مقدار کمی از کل قیمت مسکن را پوشش می دهد، در صورتی که وام مسکن باید تا 80 درصد کل قیمت را پوشش بدهد.

افزایش وام مسکن باید متناسب با بخش عرضه باشد

خسروی با اشاره به اینکه وام مسکن باید با درایت و پیش بینی بازار عرضه شود ،عنوان کرد: در سال 86 وام مسکن افزایش یافت به طوری که بانک ها و بخش خصوصی همزمان با پرداخت وام و عرضه آن نتوانستند تورم حاصل از آن را مهار کنند.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران بیان کرد: در کشور های پیشرفته ملاک اصلی برای خرید مسکن پوشش بالای وام ها از کل قیمت آن است و متقاضیان به نوعی برای خرید از این طریق تشویق می شوند و تقاضا بالا می رود.خسروی با تاکید براینکه برای ایجاد تحرک در این بازار باید توان خرید متقاضیان را افزایش داد ، خاطر نشان کرد: همچنین تولید و عرضه ی کالای مسکن باید افزایش یابد چون این دو مقوله در کنار هم به ایجاد توازن و ثبات در این بازار کمک خواهند کرد.

سیاست دولت در جهت دهی به بازار مسکن تاثیرگذار است

دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران تصریح کرد: دولت یازدهم در بخش مسکن توانسته عده ای از اقتصاد دانان، طراح و برنامه ریز ها را در این حوزه جمع کند اما هنوز نتوانسته در این خصوص برنامه و سیاست واضح و روشنی را ارئه کند. در صورتی که سیاست اصلی در حوزه مسکن در اصل باید از راه و شهرسازی به جامعه منتقل شود.وی اضافه کرد: عملکرد دولت به ایجاد رونق در این بازار بسیار اثر گذار است و دولت باید با درایت خاص و به موقع در این بازار سیاست گذاری های مناسب را انجام دهد.

 


ثبت نظر

ارسال