احتمال اتمام سریال رکود مسکن در سال آینده
1395/04/14
پنجره ایرانیان: این احتمال که بخش مسکن در سال آینده از رکود خارج شود قوت بیشتری نسبت به نظریه رونق مسکن در سال جاری دارد.
احتمال اتمام سریال رکود مسکن در سال آینده

به گزارش ایسنا، اثبات این نظریه که بخش مسکن در سال آینده از رکود خارج می‌شود با اتکا به آمار رشد تسهیلات خرید و ساخت مسکن در سال جاری نسبت به سال قبل و امداد از ابزارهای نوین تقویت تقاضا همچون وام ۱۶۰ میلیون تومانی زوجین و اوراق رهن ثانویه قوت بیشتری نسبت به نظریه خروج زودهنگام مسکن از رکود دارد.

اخیرا وزیر راه و شهرسازی در جریان رونمایی از اوراق رهن ثانویه عنوان کرد بخش مسکن بدون این‌که بخواهد منتظر آینده باشد هم‌اکنون از رکود خارج شده است و مبنای این ادعا را رشد ۱۴ و ۳۴ درصدی تسهیلات خرید و ساخت مسکن عنوان کرد؛ تسهیلاتی که زمان سررسید آنها یک سال دیگر است. اما گزارش‌های میدانی از بنگاه های املاک شهر تهران نیز رشد اندک معاملات را تایید می کند اما نه آن‌قدر که احتمالا عباس آخوندی انتظارش را دارد.

پرس و جو از دفاتر مشاور املاک تهران حاکی از آن است که سایه رکود هنوز بر بخش مسکن سنگینی می‌کند. اما قراردادها نسبت به سال قبل مقدار اندکی افزایش یافته است. این رشد با توجه به قرار داشتن در فصل جابه‌جایی در قراردادهای اجاره بیشتر خودنمایی می‌کند. با این حال خرید و فروش نیز نسبت به سال قبل مقدار اندکی که شدت و ضعف آن در نقاط مختلف پایتخت، متفاوت است بیشتر شده است.

نکته‌ی قابل توجه دیگر اختلاف بیش از ۲ برابری تقاضای وام ساخت مسکن نسبت به وام خرید است که نشان می‌دهد سازندگان نسبت به شرایط پسابرجام واکنش مثبتی نشان داده اند و منتظرند تا مثل دهه های قبل سودهای خوبی به جیب بزنند. اما این‌که چقدر میدان برای این گروه وسیع است به واکنش خریداران مصرفی مسکن در آینده بستگی دارد که البته بی‌تفاوتی طرف تقاضا نسبت به شوک‌های خبری و اخبار (بعضا خیالی) نگران‌کننده از آینده بازار مسکن که توسط برخی خبرگزاری‌ها ارسال می‌شود اثبات می‌کند که هنوز قیمت مسکن می‌تواند با توجه به عقب ماندن از نرخ تورم از این هم پایین‌تر بیاید و مردم عجله‌ای برای ایجاد سیل تقاضا در بخش مسکن ندارند. همین که در مقابل هر یک تقاضای خرید، بیش از ۲ تقاضای ساخت وجود دارد خود مبین اثبات این نظریه است.

اما عجله سازندگان برای ساخت مسکن و تکمیل آنها در سال آینده یک خوش بینی را به همراه دارد و آن تعادل‌بخشی به عرضه و تقاضا در بازار سال آینده است. با توجه به تعداد ازدواج‌ها و نرخ رشد جمعیت برآورد می‌شود کشور سالیانه به یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد که طی دهه‌های گذشته همواره تولید کمتر از تقاضا بوده و همین مساله سوددهی تولید مسکن و سفته‌بازی در این بازار را بالا برده است. اما برآوردهای اخیر که حاکی از ۳.۶ میلیون مازاد مسکن و ۱.۷ میلیون خانه خالی در کشور دارد نشان می‌ دهد سرانجام موازنه در بخش مسکن ایجاد شده است. در این شرایط هرچه تولید بیشتر شود به نفع طرف تقاضا خواهد بود.

اما آمارهای خرید و فروش چه می گویند؟ در خردادماه سال ۱۳۹۵ تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۰.۶ (شش دهم) درصد کاهش نشان می‌دهد. با این حال قیمت مسکن در پایتخت ۳.۵ درصد رشد داشت که حدود یک سوم نرخ تورم محسوب می‌شود و می‌توان گفت منحنی این بخش رو به پایین است.

در ابتدای تیرماه سرانجام تورم تک رقمی شد و به ۹.۵ درصد رسید؛ با این حال رشد قیمت مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۵ درصد بود که سرعت آن یک سوم رشد تورم است و تا رسیدن قیمت مسکن به کف واقعی هنوز فاصله وجود دارد. به همین لحاظ اقدام شتابزده در خرید مسکن می‌تواند زیان‌آور باشد.

یک کارشناس با بیان این‌که سیر نزولی قیمت مسکن ادامه خواهد داشت گفت: شاید نیمه اول یا نیمه دوم سال ۹۶ بتوان شاهد پویایی بازار مسکن بود.

احمدرضا سرحدی اظهار کرد: معتقدم بازار مسکن در سال جاری از رکود خارج نمی‌شود؛ زیرا عواملی که باعث رکود مسکن شده هنوز حل نشده است. این عوامل عبارتند از نبود نقدینگی در بخش مسکن، رکود اقتصاد کلان، تحریم‌ها، ‌عرضه مازاد و حباب قیمت.

زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت
زمستان ۹۵ گرما به معاملات مسکن برگشت

پنجره‌ایرانیان؛ آمارها حاکی از آن است که تعداد معاملات مسکن شهر تهران در فصل زمستان ۱۳۹۵ به ۴۵ هزار واحد رسیده که این تعداد با میانگین هر فصل در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ یعنی زمان اوج رونق مسکن برابری می‌کند.

مطالب بیشتر
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن
آدرس انحرافی التهاب بازار مسکن

پنجره‌ایرانیان؛ ۴ روز پس از بازگشت قیمت مسکن به درگاه‌های اینترنتی خریدوفروش کالا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و از دادستانی خواسته تا «از درج قیمت در آگهی‌های فروش مسکن سایت‌های اینترنتی جلوگیری کند.»

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر