دستگاه تولید همزمان برق از باد، دریا و خورشید ساخته شد
1394/11/20
پنجره ایرانیان: برای نخستین بار در دنیا مخترع ایرانی دستگاهی را طراحی کرده است که همزمان با استفاده از سه انرژی باد، امواج دریا و خورشید برق تولید می‌کند.
دستگاه تولید همزمان برق از باد، دریا و خورشید ساخته شد

به گزارش ایسنا، رضا کریمی، مخترع دستگاه تولید برق از امواج دریا که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت بین‌المللی این اختراع را انجام داده، درباره این اختراع عنوان کرد: این دستگاه به منظور تولید برق از امواج دریا طراحی شد؛ اما در حاشیه آن به منظور افزایش بهره‌وری از دستگاه استفاده از انرژی خورشیدی و باد در سطح دریا نیز مد نظر قرار گرفت. بنابراین با استفاده از این دستگاه می‌توان همزمان از سه انرژی خورشید، باد و امواج برای تولید برق استفاده کرد.

کریمی اظهار کرد: قسمت اولیه دستگاه فلت و کانورتری است که تنها با استفاده از انرژی امواج برق تولید می‌کند و در سطح آن سلول‌های خورشیدی و توربین‌های بادی نیز نصب می‌شوند.

به گفته وی، دستگاه‌های تولید کننده برق از امواج دریا در سه دسته قرار می‌گیرند؛ دستگاه‌هایی که روی خط ساحلی، نزدیک ساحل یا عمق بیش از صد متر نصب می‌شوند. این دستگاه تنها در دو بخش نزدیک ساحل و عمق بیش از صد متر کاربرد دارد.

وی خاطرنشان کرد: در بخش‌های نزدیک ساحل این دستگاه تنها از انرژی امواج دریا برای تولید برق استفاده می‌کند و در عمق بیش از صد متر به دلیل نصب مجموعه‌ای از فلت‌ها سطح وسیعی ایجاد می‌شود که روی آن سلول‌های خورشیدی قرار می‌گیرند؛ همچنین بر روی ستون‌هایی که این فلت را نگه داشته‌اند، توربین‌های بادی نصب می‌شوند. بنابراین قابلیت استفاده از سه انرژی در دستگاه فراهم می‌شود؛ در صورتی که حتی در نمونه‌های خارجی نیز تنها استفاده از یک نوع انرژی مطرح است.

کریمی با بیان اینکه قبل از ساخت دستگاه تمام نمونه‌های خارجی و داخلی را مورد مطالعه قرار دادم، گفت: در بیشتر نمونه‌ها حداکثر دریافت نظری انرژی 70 درصد بود که در عمل به 20 درصد می‌رسد؛ بنابراین در طراحی‌ها در نظر داشتم این محدودیت را رفع کنم.

وی عنوان کرد: این دستگاه در تئوری 100 درصد امواج دریا را جذب می‌کند و در فرایند تبدیل انرژی با هدر رفت، این میزان به 60 درصد کاهش می‌یابد که باز نیز این میزان انرژی بی نظیر است و در دنیا دستگاهی با این ویژگی ساخته نشده است.

اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید
اکونومیست: یارانه‌های انرژی را قطع کنید

پنجره ایرانیان:کشورهای اندکی از قیمت پائین نفت برای کاهش یارانه ها سود می برند. اقتصاددانان از یارانه های انرژی متنفر هستند. آنها بودجه دولت را نابود می کند- شرایط مالی خطرناک ونزوئلا تاحدودی ناشی از آن است که شهروندان در این کشور هر گالن بنزین را به ارزش چند سنت خریداری می کنند.

مطالب بیشتر
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها
تلاش برای ورود انرژی خورشیدی به ساختمان‌ها

پنجره‌ایرانیان؛ بحث به‌کارگیری از انرژ‌ی‌های نو به‌قدری که در دیگر کشورها جاافتاده، در کشور ما همچنان به‌عنوان یک موضوع گنگ و ناشناخته مطرح است و به دلیل نبود آشنایی و فرهنگ‌سازی و همچنین عدم توجه ویژه به این موضوع، جایگاه انرژی‌های نو در ایران تاسف بار تلقی می‌شود.

مطالب بیشتر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر
شرط دولت برای خاتمه مسکن مهر

پنجره ایرانیان: قائم مقام وزیر راه و شهرسازی و مجری ویژه مسکن مهر شرط تکمیل 570 هزار واحد مسکن مهر باقی مانده را اعلام کرد.

مطالب بیشتر
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید
از غرفه پنجره ایرانیان در همدان دیدن کنید

پنجره ایرانیان از کلیه علاقمندان و فعالان صنعت در و پنجره دعوت می‏ کند تا از غرفه این نشریه در نخستین نمایشگاه در و پنجره، ماشین ‏آلات و صنایع وابسته، واقع در سالن ابن سینای شهر همدان بازدید به عمل آورند.

مطالب بیشتر
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق
خانه‌های شناور خودکفا در تولید آب و برق

پنجره ایرانیان: محققان دو موسسه IVI و IKTS اقدام به ساخت خانه‌های شناور جدید در دریاچه Geierswalde کرده‌اند که در تولید آب و برق خودکفا هستند.

مطالب بیشتر
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان
ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های تجدید پذیر در سیستان

پنجره ایرانیان: رئیس بنیاد نخبگان سیستان و بلوچستان با اعلام اینکه طرح ایجاد منطقه ویژه انرژی‌های نو در استان با پیگیری بنیاد نخبگان استان و حمایت ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و استانداری سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که در صورت تحقق استان به قطب تولید انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد.

مطالب بیشتر
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷
نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا ۲۰۱۷

پنجره‌ایرانیان: نمایشگاه صنعت ساختمان بارسلونا 2017 خردادماه 96 برگزار می‌شود.

مطالب بیشتر
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی
افزایش 6 درصدی مصرف انرژی در کارگاه‌های صنعتی

پنجره ایرانیان: مرکز آمار ایران اعلام کرد: در سال 1390 کل مصرف انرژی کارگاه‎‌های صنعتی 10 نفر کارکن و بیشتر 225 میلیون بشکه معادل نفت خام بوده که نسبت به سال قبل از آن 6.3 درصد رشد داشته است.

مطالب بیشتر
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود
امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان وام به تولیدکنندگان پرداخت می‌شود

پنجره‌ایرانیان؛ معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی کشور تزریق می‌شود.

مطالب بیشتر
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه
بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین در اسفندماه

پنجره ایرانیان: بیستمین نمایشگاه صنعت ساختمان اوکراین 12 تا 15 اسفندماه در کی‏ یف اوکراین برگزار می‏ شود.

مطالب بیشتر
برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه زمین گرمایی با همکاری ایسلند
برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه زمین گرمایی با همکاری ایسلند

پنجره ایرانیان: سفیر ایسلند در جمهوری اسلامی ایران با حضور در سانا و برگزاری جلسه با مدیر عامل این سازمان، در رابطه با روش سرمایه ‏گذاری در ایران در حوزه زمین گرمایی به بحث و تبادل نظر پرداخت.

مطالب بیشتر
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد
اوراق تسهیلات مسکن چرا ارزان شد

پنجره ایرانیان:رئیس اداره ابزارهای نوین مالی فرابورس گفت: عرضه اوراق تسهیلات مسکن در آذرماه امسال، همانند مهر و آبان از تقاضا پیشی گرفت که این مسئله مهمترین عامل کاهش قیمت اوراق تسهیلات در سه ماه گذشته بوده است.

مطالب بیشتر