ایران رتبه بالای دنیا را در قابلیت تولید انرژی خورشیدی دارد
1393/11/13
پنجره ایرانیان:مدیرکل آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو گفت: ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی رده‌های بالای دنیا را در قابلیت تولید انرژی خورشیدی دارد.
ایران رتبه بالای دنیا را در قابلیت تولید انرژی خورشیدی دارد

مدیرکل آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو گفت: ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی رده‌های بالای دنیا را در قابلیت تولید انرژی خورشیدی دارد.

حسین بنکداری استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و روش‌های سازگار با محیط‌زیست برای تولید انرژی الکتریکی را یکی از زمینه‌های مهم و اساسی برای یافتن منابع جدید انرژی عنوان کرد و اظهار داشت: انرژی خورشیدی دارای بزرگ‌ترین پتانسیل برای برآوردن نیاز جهان در آینده به‌عنوان یکی از منابع تجدیدپذیر است که در زمان حاضر بیش از 220 هزار مگاوات برق تولیدی جهان توسط فناوری‌های خورشیدی در دو حوزه فناوری‌های فتوولتاییک و فناوری‌های حرارتی خورشیدی تامین می‌شود.

وی ایران را جزو کشورهای برخوردار جهان در زمینه پتانسیل انرژی خورشیدی خواند و ادامه داد: ایران در منطقه‌ای واقع شده است که با داشتن حدود 300 روز آفتابی به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط مختلف جهان در بالاترین رده‌ها قرار دارد؛ لذا استفاده از انرژی خورشیدی به دلایلی مانند دسترسی آسان و سهولت تبدیل شدن به انرژی الکتریکی، سازگاری با محیط‌ زیست و تجدیدپذیری برای کشور از مطلوبیت زیادی برخوردار است.
بنکداری افزود: شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو یک گروه متخصص را جهت تهیه سند راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری انرژی خورشیدی مامور کرده بود که گروه مذکور پس از مطالعه‌های جامع و بررسی روندهای جهانی، اقدام‌های انجام‌شده و ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کشور، "سند راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری انرژی خورشیدی" را در نشست یازدهم شورای یادشده ارایه کرد.
بنکداری ادامه داد: با توجه به موارد اشاره‌شده، شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو تصمیم گرفت مرکزی جهت توسعه دانش، انتقال، بومی‌سازی و تجاری‌سازی فناوری‌های مربوط به انرژی خورشیدی ایجاد کند؛ به همین منظور تصمیم گرفته شد که "مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی/فتوولتائیک" زیر نظر پژوهشگاه نیرو راه‌اندازی شود تا ضمن متمرکز و هدفمند کردن فعالیت‌های مربوطه، گامی در جهت خودکفایی، پایداری شبکه برق کشور و کاهش وابستگی به منابع فسیلی برداشته شود.
وی تصریح کرد: به‌یقین وجود انرژی خورشیدی در سبد انرژی کشور افزون‌بر کاهش آلودگی محیط زیست و هزینه‌های اجتماعی مربوطه، موجب بالابردن ضریب امنیت انرژی و تقویت کشور از نقطه‌نظر پدافند غیرعامل است.
مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو اهداف اساسی "مرکز توسعه فناوری انرژی خورشیدی/فتوولتائیک" را آینده‌پژوهی، مدیریت دانش، پایش استانداردها و تولید استانداردهای مرتبط با انرژی خورشیدی؛ انتقال و توسعه فناوری تولید سیلیسیوم سولار گرید و الکترونیک گرید؛ توسعه سلول‌های آلی؛ توسعه و تجاری‌سازی سلول‌های پروسکایت؛ توسعه فناوری فتوولتاییک چنداتصاله؛ انتقال و توسعه فناوری تولید سیلیسیوم سولار گرید و الکترونیک عنوان کرد.
بنکداری در پایان گفت: انتظار می‌رود این مرکز بتواند با حمایت از محققان و استادان دانشگاه‌ها و مراکز، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت از بخش تحقیق و توسعه شرکت‌های صنعتی مرتبط، مدیریت و انجام طرح‌های توسعه فناوری زمینه لازم برای ارتقای بهره‌‌وری بخش برق و انرژی و گسترش فناوری‌های نوین و سازگار با محیط زیست را فراهم سازد.

علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی
علت خزان زودرس ساختمان‌های ایرانی

پنجره‌ایرانیان؛ عمر مفید ساختمان در ایران همانند قیمتش خوش‌اقبال نیست که هرروز بالا و بالاتر رود چراکه ساختمان‌ها در ایران خیلی زود فرسوده شده، نامشان با کلنگی بودن گره‌خورده و درنتیجه خزان زودرس ساختمان‌ها شروع می‌شود.

مطالب بیشتر
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟
بازار مسکن، پول‌های بورس را جذب می‌کند؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک کارشناس بازار مسکن گفت: رکود این بازار در ماه‌های اخیر از سه عامل ثبات قیمت نهاده‌های ساختمانی، ورود به فصل سرما و افت ساخت‌وساز نشأت می‌گیرد، اما بازار ملک این ظرفیت را دارد که پول‌های خارج‌شده‌ اخیر از بورس و سپرده‌های بانکی را جذب کند.

مطالب بیشتر
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری
بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری

پنجره‌ایرانیان؛ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی عملکرد دولت در بخش مسکن و شهرسازی و عمران شهری پرداخت.

مطالب بیشتر
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت
هزینه وام مسکن دوباره افزایش یافت

پنجره‌ایرانیان؛ درحالی‌که ترمز افزایش هزینه وام مسکن در سال جدید کشیده شده و هفته قبل هر برگ از تسهیلات مسکن حدودا ۷۸ هزار تومان قیمت داشت، قیمت این اوراق اکنون به بیش از ۹۰ هزار تومان نیز رسیده است.

مطالب بیشتر
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند
روزانه پنچ نفر درکارگاه های ساختمانی جان می بازند

پنجره ایرانیان: رییس سازمان نظام مهندسی و ساختمان کشور گفت:روزانه پنج نفر در کارگاه های ساختمانی کشور جان خود را از دست می دهند، یعنی در کنار مصرف مصالح ساختمانی، در ساخت و سازها جان انسان هم مصرف می شود.

مطالب بیشتر
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران
جدیدترین پیش‌بینی بانک جهانی از وضعیت اقتصاد ایران

پنجره‌ایرانیان؛ بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از احتمال افزایش رشد منفی اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خبر داده است.

مطالب بیشتر
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت
نصف معاملات مسکن در پنج منطقه پایتخت

پنجره‌ایرانیان؛ حدود ۴۸ درصد خریدوفروش‌های بازار مسکن تهران در پنج منطقه انجام می‌شود که در شهریورماه با رشد تا ۶۰ درصدی معاملات نسبت به مرداد مواجه بودند؛ از دلایل تحرک بازار در این ماه می‌توان به آخرین‌مهلت جابه‌جایی، انتظارات تورمی و افزایش خریدهای سرمایه‌ای اشاره کرد.

مطالب بیشتر
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟
سامانه سادا چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

پنجره‌ایرانیان؛ یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس در طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای املاک مسکونی مصوبات خوبی برای تکمیل سامانه‌های حوزه مسکن به‌ویژه سامانه املاک و اسکان و سامانه سادا پیش‌بینی کرده است و قطعا تکمیل این سامانه‌ها دست دولت را برای برنامه‌ریزی دقیق در حوزه مسکن بازخواهد کرد.

مطالب بیشتر
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز
کاهش اتلاف انرژی با اصلاح تجهیزات مصرف گاز

پنجره ایرانیان: مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران از اجرای طرحهایی برای کاهش مصرف گاز در سال جاری خبر داد و گفت: اصلاح تجهیزات مصرف کننده گاز مهمترین راهکار برای کاهش مصرف گاز است.

مطالب بیشتر
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند
دولت واحدهای مسکن بدون متقاضی را به کمیته امداد واگذار کند

پنجره ایرانیان؛ رئیس کمیته امداد با اعضای فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

مطالب بیشتر
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم
قیمت مسکن در بازار غیررسمی کمتر از نرخ تورم

پنجره‌ایرانیان؛ بازار مسکن ازجمله بازارهایی است که شرایط کلان اقتصادی نقش محسوس و غیرقابل‌انکاری در رکود و رونق آن دارد، دراین‌بین به اعتقاد کارشناسان با توجه به عوامل سیاسی و افزایش قیمت نرخ ارز باید در انتظار افزایش قیمت مسکن باشیم.

مطالب بیشتر
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌
80 درصد آسانسورهای مسکن‌مهر استانداردنیستند‌

استاندار تهران ضمن ابراز نگرانی از غیراستاندارد بودن ۸۰ درصد آسانسور‌های مسکن‌مهر دستور تعطیلی شهربازی‌هایی که وسایل غیراستاندارد دارند را صادر کرد.

مطالب بیشتر