دفاع مشاور رییس جمهور از سیاست‌های قیمتی انرژی
1393/02/01
پنجره ایرانیان: مشاور اقتصادی ارشد رییس جمهور تصریح کرد: تولید و مصرف انرژی فقط وقتی درست می‌شود که قیمت انرژی اصلاح شود.
دفاع مشاور رییس جمهور از سیاست‌های قیمتی انرژی

مسعود نیلی با بیان این موضوع تصریح کرد: سبکی از بحث راجع به قیمت انرژی این است که سمت عرضه انرژی را در نظر بگیریم و به این نکته توجه کنیم که در این سمت، اتلاف خیلی زیاد است. ‌بنابراین دولت اتلاف را نادیده می‌گیرد و فقط هزینه‌های اتلاف از سوی مصرف‌کننده را دریافت می‌کند. اما بحث اصلی اینجا است که تولید و مصرف انرژی فقط وقتی درست می‌شود که قیمت انرژی اصلاح شود. ‌وی با بیان اینکه اتلاف انرژی در بخش تولید و توزیع، ناشی از بی‌توجهی مدیریتی نیست چرا که مسائل مدیریتی موردی و محدود به تعدادی از تولیدکنندگان هستند، عنوان کرد: طبیعتا زمانی که می‌بینیم راندمان تولید انرژی در تمام پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها پایین است، علت این امر را نباید در بخش مدیریتی جستجو کرد، بلکه باید به دنبال تبیین اقتصادی این مساله باشیم.

نیلی افزود: مثلا طبیعی است که وقتی به پالایشگاه‌ها می‌گوییم بنزین را باید به قیمتی که ما می‌گوییم بفروشید اما برای فروش و صادرات نفت کوره آزاد هستید، پالایشگاه‌ها به دنبال تولید هر چه بیشتر نفت کوره و تولید هر چه کمتر بنزین می‌روند. خلاصه اینکه همان طور که قیمت‌گذاری انرژی رفتار مصرف‌کننده را تعیین می‏کند، رفتار تولیدکننده را نیز تعیین می‏‌کند. وی تاکید کرد: سیاست‌های غیر‌قیمتی، مثلا تبلیغ برای تشویق خاموش کردن لامپ‌های اضافی منازل در تلویزیون مفید است و می‌تواند مکمل سیاست‌های قیمتی باشد؛ اما هسته اصلی برای بهینه کردن مصرف انرژی باید در پیش گرفتن سیاست‌های قیمتی باشد. تا چند وقت پیش صداوسیما در تبلیغات متعددی مردم را به کاهش مصرف تشویق می‌کرد اما وقتی مردم می‌دیدند این کاهش مصرف نقشی در قبض برق آنان ندارد، از صرفه‌جویی چشم‌پوشی ‌کردند. مسعود نیلی با تاکید بر اینکه اقتصاد انرژی از مصادیق شکست بازار نیست عنوان کرد: اگر بازار انرژی از مصادیق شکست بازار بود، اصلا تعیین قیمت برای آن موضوعیت نداشت؛ همان‌طور که مثلا برای تامین امنیت در جامعه قیمت تعیین نمی‌کنیم.

نشریه پنجره ایرانیان، سال هفتم، شماره 79-78، اردیبهشت ماه 1393

ضریب تولید ۶۰ تا ۹۰ درصدی انرژی
ضریب تولید ۶۰ تا ۹۰ درصدی انرژی

پنجره ایرانیان: ضریب تولید۶۰ تا ۹۰ درصدی برق، پایین بودن هزینه تولید، تعمیر و نگهداری، بازگشت سریع سرمایه و دسترسی به اهداف تولید انرژی پاک از مزایای استفاده از فناوری توربین بادی اینولاکس در مقایسه با دیگر توربین های بادی است.

مطالب بیشتر
تشریح مشکلات حوزه زمین‌گرمایی در کشور
تشریح مشکلات حوزه زمین‌گرمایی در کشور

پنجره ایرانیان: مدیر گروه انرژی‌های تجدیدپذیر و محیط زیست دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران گفت: تاکنون 18 منطقه با پتانسیل بالای انرژی زمین گرمایی در کشور شناسایی شده‌اند که این مناطق عمدتا توان تولید برق تجدیدپذیر را دارند.

مطالب بیشتر
ساخت باتری که با انرژی خورشیدی شارژ می‌شود
ساخت باتری که با انرژی خورشیدی شارژ می‌شود

پژوهشگران کره جنوبی با استفاده از باتری از نانوکامپوزیت حاوی فیبرهای پلیمری موفق به ساخت باتری انعطاف‌پذیری شدند که قابلیت شارژ با انرژی خورشیدی را دارد.

مطالب بیشتر
تولید پوشش عایق‌های حرارتی با فناوری نانو
تولید پوشش عایق‌های حرارتی با فناوری نانو

محققان البرزی با بهره گیری از فناوری نانو موفق به تولید پوشش عایق‌های حرارتی شدند. معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: این پروژه تحقیقاتی از سال 90 و با حضور محققان این پژوهشکده و با اختصاص بودجه‌ای بالغ بر 20 میلیون ریال آغاز شد.

مطالب بیشتر
ساخت اولین مزرعه بادی شناور در اسکاتلند
ساخت اولین مزرعه بادی شناور در اسکاتلند

پنجره ایرانیان: ساخت اولین مزرعه بادی شناور جهان در نزدیکی اسکاتلند و در فاصله ۲۵ کیلومتری ساحل تا دو سال آینده آغاز خواهد شد.

مطالب بیشتر
نانو رنگ برای صرفه‏ جویی در مصرف انرژی تولید شد
نانو رنگ برای صرفه‏ جویی در مصرف انرژی تولید شد

پنجره ایرانیان: یک شرکت دانش بنیان ایرانی، رنگ‌های عایق حرارتی و رطوبتی با برند نانو عایق را با تکیه بر فناوری نانو تولید و به بازار عرضه کرد.

مطالب بیشتر
تولید انرژی سبز از گاز منوکسید کربن
تولید انرژی سبز از گاز منوکسید کربن

متخصصان چینی ساختمانی را طراحی کردند که امکان تهیه سوخت سبز از منوکسید کربن هوا را فراهم می کند.

مطالب بیشتر
باغ‌های هوشمند وارد آپارتمان می‌شوند
باغ‌های هوشمند وارد آپارتمان می‌شوند

پنجره ایرانیان: محققان آمریکایی موفق به تولید گیاهانی شده‌اند که با حداقل امکانات درون آپارتمان رشد می‌کند و قادر به تامین تمام سبزیجات مورد نیاز آشپزخانه است.

مطالب بیشتر
تبدیل دی اکسید کربن به انرژی پاک
تبدیل دی اکسید کربن به انرژی پاک

پنجره ایرانیان: دانشمندان آزمایشگاه ملی علوم فیزیکی چین، نانوموادی از جنس کبالت را برای تبدیل گاز دی‌اکسید‌کربن به سوخت آند توسعه داده‌اند.

مطالب بیشتر
بزرگترین نیروگاه انرژی خورشیدی جهان در هند
بزرگترین نیروگاه انرژی خورشیدی جهان در هند

پنجره ایرانیان: ایالت مادیا پرادش در هند میزبان بزرگترین ایستگاه انرژی خورشیدی جهان با ظرفیت تولید 750 مگاوات نیروست.

مطالب بیشتر
برج گردان مسکونی در لبنان ساخته شد
برج گردان مسکونی در لبنان ساخته شد

پنجره ایرانیان: برج گردان مسکونی توسط مهندسان هلندی در لبنان با نمای مشرف به مدیترانه ساخته شد.

مطالب بیشتر
ابزار جدید گوگل برای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی
ابزار جدید گوگل برای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی

نشریه پنجره ایرانیان: شرکت گوگل در حال توسعه ابزاری آنلاین است که میزان نورپذیری پشت‏ بام‏ ها را ارزیابی کرده و بام ‏هایی را که ارزش نصب پنل خورشیدی دارند اعلام می‏ کند.

مطالب بیشتر