نگاه فرابنـگاهی؛ راز موفقیـت همه
1392/12/03
باید قبول کنیم که راه و راز نجات یک صنعت در گروه احترام نهادن به منافع تمامی اعضا و فعالان اقتصادی در هر صنفی است و راز موفقیت و همگرایی در صنعت تولید پروفیل یوپی‌وی‌سی در و پنجره ایران هم در این است که همه برای حل مشکلات و رفع موانع تلاش کنیم و با این رویکرد، طبیعی است وقتی شخص حقیقی یا حقوقی به عضویت یک تشکل و نهاد صنفی در می‌آید و حق حضور پیدا می‌کند، انتظار می‌رود که در مذاکرات و جلسات و رایزنی‌های درون صنفی نگاه بنگاهی و منافع شخصی را کنار گذارد.
نگاه فرابنـگاهی؛ راز موفقیـت همه

 واقعیت این است که افرادی که دور میز یک تشکل صنفی می‌نشینند باید قاعده بازی بر اساس اصل منافع جمعی را رعایت کنند و این حرف به معنای نادیده گرفتن سیاست‌های تبلیغاتی و رویکردهای رقابتی نخواهد بود.

حقیقت این است که تلاش هیات مدیره انجمن صنایع پروفیل یوپی‌وی‌سی در و پنجره ایران همواره بر این مبنا بوده که کیان انجمن را حفظ کنیم و اجازه ندهیم که رسالت و ماموریت‌های بنیادین این تشکل و منافع دسته جمعی اعضا مخدوش شود. شاهد این مدعا همین بس که دو سال است نمایشگاه بین‌المللی در و پنجره ایران و صنایع وابسته به آن به واسطه مشارکت حداکثری انجمن در سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های مرتبط با این صنعت، شکل حرفه‌ای‌تر و آبرومندانه‌تری به خود گرفته است به نحوی که امسال همگان پذیرفتند که جانمایی غرفه‌ها به صورت قرعه‌کشی باشد همگان به این تصمیم رضایت دادند. یکی از اهداف مدنظر اعضای انجمن صنایع پروفیل یوپی‌وی‌سی در و پنجره ایران این است که انشاء‌الله بتوانیم با هماهنگی اعضای محترم یک نمایشگاه اختصاصی و تخصصی ویژه صنعت در و پنجره یوپی‌وی‌سی برگزار کنیم و اطمینان دارم که چنین نمایشگاهی یکی از بهترین و حرفه‌ای ترین نمایشگاه‌های تخصصی صنعت ساختمان ایران خواهد شد.

رویکرد  حرفه‌ای و تشکل‌گرایی ایجاب می‌کند تا اعضا به هنگام ورود به نشست‌های انجمن، برند تجاری خود را کنار بگذارند و نگاه خودشان را مبتنی بر منافع حداکثری اعضا و رسیدن به اجماع نسبی برای حل مشکلات و موانع متمرکز سازند و همواره همگرایی و انسجام تشکل را بر هر موضوع دیگر مهم بدانند.

نکته مهم دیگر اینکه برخی از بنده گلایه دارند چرا از پروفیل خارجی انتقاد می‌کنید؟ صادقانه می‌گویم که ما از پروفیل‌های خارجی موجود در بازار چیز خاص و امتیاز کیفی ویژه‌ای ندیده‌ایم که انتقاد نکنیم و آنچه در خصوص این برندهای خارجی بیشتر به چشم می‌خورد، معایب و مشکلات زیاد است که جای انتقاد دارد. به واقع انتقاد تولیدکنندگان داخلی بیش از آنکه متوجه شرکت‌های عرضه کننده پروفیل‌های فاقد کیفیت خارجی باشد، بر دستگاه‌های نظارتی است که چرا باید پول مملکت و ارز و سرمایه ملی صرف واردات جنس بی‌کیفیت شود؟ به ویژه اینکه درحال حاضر برخی محصولات وارداتی به ایران، در خود کشور تولید شده اجازه‌ی مصرف ندارند، حتی برخی از پروفیل‌های اروپایی به دلیل پایین بودن کیفیت آنها از استاندارد اروپا، اجازه عرضه در کشورهای اروپایی را ندارند، ولی در ایران به راحتی این برندها حضور پیدا می‌کنند و بازار را مخدوش می‌سازند و گاه مشاهده می‌شود که یک تولیدکننده خارجی پروفیل، محصولات خود را با برندهای مختلف تولید و به بازار ایران عرضه می‌کند؟ انتظار  انجمن صنایع پروفیل یوپی‌وی‌سی در و پنجره ایران چیزی نیست جز نظارت دقیق‌تر و جدی‌گرفتن بر وضعیت استانداردها و گواهی‌نامه‌های فنی این پروفیل‌های وارداتی فاقد کیفیت.

گام دیگری که به موازات تشدید نظارت برای جلوگیری از واردات پروفیل‌های فاقد کیفیت خارجی باید برداشته شود، این است که تولیدکنندگان داخلی باید تقاضای داخلی را به سمت کیفیت سوق دهند و به گونه‌ای فرهنگ‌سازی شود که تقاضا برای پروفیل بی‌کیفیت از بین برود. چرا که برآوردها نشان می‌دهد در صورت فعال شدن ظرفیت‌های بالقوه واحدهای تولید پروفیل یوپی‌وی‌سی در ایران، به راحتی می‌توان نیاز بازار را پاسخ داد و حتی برای تقاضای بیشتر در جهت سرمایه‌گذاری و افزایش ظرفیت تولید گام برداشت.

مشکل اصلی این است که در سال‌های اخیر به واسطه شرایط رکود تورمی کشور و فشارهای ناشی از تحریم و تنگنای ارزی و افزایش هزینه‌های تولید داخلی، واحدهای تولید پروفیل یوپی‌وی‌سی هم دچار مشکلاتی از جمله مشکل دسترسی به مواد اولیه با کیفیت، کمبود شدید نقدینگی و سرمایه در گردش و ... شده‌اند که امیدواریم در نتیجه رایرنی و نشست اعضای هیات مدیره انجمن با مسوولان، دغدغه‌های فعالان این صنعت هم مورد توجه قرار گیرد. چرا که در حال حاضر اگر ما حمایت‌های لازم را داشته باشیم و دولت حمایت بیشتری از تولیدکنندگان داخلی کند و دستگاه‌های نظارتی هم به مسوولیت‌های خود عمل کنند، به یقین بازار به سمت کیفیت برتر روی خوش نشان می‌دهد، در غیر این صورت باید همچنان شاهد جولان پروفیل‌های غیراستاندارد تولیدشده با ماشین‌آلات دست دوم و مواد اولیه نامرغوب توسط کشورهای دیگر و عرضه بی دغدغه آن در بازار داخلی ایران باشیم. امیدواریم که اعضای انجمن همچنان رویکرد همگرایی برای رسیدن به اهداف مشترک و بلندمدت را در اولویت قرار دهند.

رییس انجمن صنایع تولید پروفیل یوپی وی سی ایران

نمایشگاه صنعت ساختمان؛ بازنگری یا تداوم
نمایشگاه صنعت ساختمان؛ بازنگری یا تداوم

پنجره ایرانیان: فعالان صنعت ساختمان در مردادماه شاهد مهمترین رویداد سالانه خود بودند. نمایشگاه بین ‏المللی و تخصصی صنعت ساختمان به رسم هرساله، امسال نیز برگزار شد و خیل عظیمی از تولیدکنندگان و عرضه‏ کنندگان محصولات مختلف مرتبط با صنعت ساختمان را گرد هم آورد.

مطالب بیشتر
رونق صنعت ساختمان با تحریک بخش تقاضا
رونق صنعت ساختمان با تحریک بخش تقاضا

مهندس محسن صفایی: در دوره‌های پیشین، عده‌ای بورس‌باز که به‌دنبال فرصت‌های سرمایه‌گذاری بودند نیز وارد بازار می‌شدند و به بازار شتاب می‌دادند و کسانی که در ابتدا متقاضیان واقعی مسکن بودند، توان خرید خود را از دست دادند،حال اگر این طرح اعطای وام 80 میلیون تومانی مسکن تصویب شود، قدرت خرید متقاضیان واقعی افزایش می‌یابد.

مطالب بیشتر
جای خالی پنجره در بسته دولت
جای خالی پنجره در بسته دولت

سرانجام دولت حسن روحانی، رییس جمهور بسته پیشنهادی خود برای خروج غیرتورمی اقتصاد ایران از دوران رکود به ارث مانده از دولت محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور پیشین را منتشر کرد و بر اساس آن قرار است بخش مسکن و بهینه‌سازی مصرف انرژی به عنوان دو بخش کلیدی و پیشران اقتصادی در دوران خروج غیر‌تورمی از رکود مورد توجه قرار گیرند،

مطالب بیشتر
آسیب‌شناسی نمایشگاه‌های استانی صنعت در و پنجره
آسیب‌شناسی نمایشگاه‌های استانی صنعت در و پنجره

پنجره ایرانیان:برگزاری نمایشگاههای تخصصی صنعت در و پنجره در استانهای مختلف در حال افزایش است، اما واقعیت را نمیتوان انکار کرد که این نمایشگاهها از چالشها و مشکلاتی رنج میبرند که آسیبشناسی نکردن این نمایشگاهها یک تهدید جدی است.

مطالب بیشتر
معضلی به نام آلودگی هوا
معضلی به نام آلودگی هوا

این روزها آلودگی هوا به یکی از مشکلات اصلی شهرهای بزرگ تبدیل شده است. اگر این مسئله روزگاری فقط گریبان پایتخت‏ نشینان را آن هم چند روز در سال می‏ گرفت، اکنون با سرد شدن هوا آغاز می‏ شود و تمامی روزهای خشک و بدون باد و بارش شش ماه دوم سال را در تمامی شهرهای بزرگ و متوسط کشورمان در بر می‏ گیرد.

مطالب بیشتر
تقلید ناصواب و غیرحرفه‌ای از ابتکار پنجره ایرانیان
تقلید ناصواب و غیرحرفه‌ای از ابتکار پنجره ایرانیان

امیر شیری در جدیدترین شماره ماهنامه پنجره ایرانیان با گلایه از تقلید برخی از سایت‌ها و نشریه‌ها از مطالب سایت و ماهنامه پنجره ایرانیان اعلام کرد:پنجره ایرانیان،یکی است ونمونه مشابه ندارد.

مطالب بیشتر
دعوت به رقابت سالم در نمایشگاه آنلاین پنجره
دعوت به رقابت سالم در نمایشگاه آنلاین پنجره

پنجره ایرانیان:ماهنامه تخصصی و اطلاع‌رسانی پنجره ایرانیان به عنوان نشریه مرجع و بازوی فرهنگی و رسانه‌ای صنعت در و پنجره دوجداره ایران همواره تلاش کرده تا بستر و شرایط برای رقابت سالم و شفاف را ایجاد کند و از این رو همواره از ورود به رفتارهای تخریبی و غیرسازنده برائت می‌جوید و انتظار دارد همواره صنعت در و پنجره ایران در مسیر تعالی و پیشرفت گام بردارد.

مطالب بیشتر
پنجره ایرانیان 11 ساله شد
پنجره ایرانیان 11 ساله شد

به مناسبت پایان دهمین سال فعالیت پنجره ایرانیان، بر آن شدیم تا از یکی از همراهان همیشگی تحریریه پنجره ایرانیان درخواست کنیم که به ما افتخار دهند و زحمت نگاشتن سرمقاله این شماره را متقبل شوند و ضمن ارزیابی عملکرد این مجموعه ما را از نقاط ضعفمان آگاه کنند.اما دکتر شهرام علیزاده، با خلاقیت و ابتکار همیشگی خود، طرح و ساختاری نوین در قالب همیشگی سرمقاله درانداخت و جای پرسشگر و پرسش‌شونده را تغییر داد و برای نخستین بار ما را از پشت دوربین به جلوی صحنه آورد. ضمن تشکر از جناب علیزاده به خاطر قبول این زحمت، یادداشت ایشان را بدون هیچ دخل و تصرفی، از نظر شما مخاطبان ارجمند پنجره ایرانیان می‌گذرانیم:

مطالب بیشتر
مشارکت مردمی یک اولویت اقتصادی
مشارکت مردمی یک اولویت اقتصادی

پنجره‌ایرانیان؛ نام‌گذاری سال‌های مختلف در ایران، در دهه‌های گذشته به عنوان یک رسم، چنان در میان مردم پذیرفته شده که در بیشتر مواقع، پیش از آغاز سال، برخی به گمانه‌پردازی درباره نام سال آینده مبادرت می‌ورزند و به ویژه در محافل اقتصادی و صنعتی با توجه به این نام‌گذاری، برنامه‌هایی را برای اجرا در اولویت امور قرار می‌دهند. برنامه‌هایی که در مواردی پایه آن، نام سال است و به این دلیل بر مبنای آن طرح‌ریزی می‌شود که گمان می‌رود نام سال، در اولویت اجرایی بخش‌های مختلف دولت تاثیرگذار است و به عنوان نمونه اگر نام سال درباره رشد و شکوفایی اقتصادی باشد یا مثلا تولید ملی، این احتمال وجود دارد که بخش‌‌های مختلف دولت، تسهیلاتی برای افزایش تولید در داخل کشور، تدارک ببیند.

مطالب بیشتر
به مناسبت انتشاریکصدمین شماره نشریه پنجره ایرانیان
به مناسبت انتشاریکصدمین شماره نشریه پنجره ایرانیان

پنجره ایرانیان: سال‏ ها پیش جوانی به دفتر من آمد. در آن روزها شاید 4 یا 5 سال از شروع به کار ما در این صنعت می‏ گذشت.

مطالب بیشتر
نمایشگاه‏ نوردی پنجره ایرانیان
نمایشگاه‏ نوردی پنجره ایرانیان

پنجره ایرانیان: سه ماه نخست سال 1395 را در حالی پشت سر می‏ گذاریم، که شاید مهمترین اخبار این مدت برای صنعت در و پنجره، خبرهای مرتبط با رویدادهای نمایشگاهی بوده است. نمایشگاه‏ های تخصصی که قاعدتا باید نمایشی از دستاوردها و تازه‏ های تولید و صنعت باشند، در این فضای رکود به روزنه‏ امیدی برای بسیاری از مجموعه ‏های سراسر کشور تبدیل شده است؛ روزنه امیدی برای اندکی تحرک و پویایی.

مطالب بیشتر